Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (8)

Četnické humoresky - Bouřka

Četnické humoresky - Bouřka (2003) (epizoda)

Přání Ondřeje Formánka (František Černín) stát se pilotem odkazuje na slavného jihomoravského rodáka, pilota RAF, Františka Peřinu, dá se říci Ondrova vrstevníka, který také zanechal stopu v samotném Brně.

Včela na mušce - 1. kapitola

Včela na mušce - 1. kapitola (2022) (epizoda)

V epizodě si hlavní postava připravuje k snědku zákusek – košíček s červenou třešničkou. Jedná se o odkaz na epizodu Starosti s Mr. Beanem (1991) seriálu Mr. Bean (od r. 1990), kde hlavního hrdinu při pikniku pronásleduje vosa a tento stejný zákusek se v epizodě také objevuje.

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Magic bus byl z původního stanoviště v Denali National Park zhruba po šedesáti letech odstraněn vrtulníkem americké armády. Hlavním důvodem byly stále častější pokusy tento ikonický vrak nalézt, což se v obtížně přístupné a životu nebezpečné lokalitě rovnalo hazardování se životem. Podle úřadů muselo být mezi lety 2009 až 2017 vyhlášeno 15 pátracích a záchranných operací, přičemž hledání pohřešovaných přímo souviselo s návštěvou opuštěného autobusu. V souvislosti s pokusem jej najít jsou evidována dvě úmrtí, v obou případech utonutí.

Pásky z Nagana

Pásky z Nagana (2018)

Dokument měl oficiální předprémiéru v Pchjongčchangu 22. 2. 2018. Na den přesně 20 let od finále hokejového turnaje v Naganu 1998.

Victoria

Victoria (2015)

Velká část dialogů je improvizovaná, jelikož originální scénář byl velmi krátký. Měl jen 12 stránek.

Lidice

Lidice (2011)

Režisér Petr Nikolaev u sebe během natáčení nosil fotku svého dědečka, který zemřel během heydrichiády.

Reklama