Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (10)

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Infinity war rozhodně hodnotím kladně a bavil mě od začátku do konce, zážitek mi ale bohužel dost kazily scény s guardians of the galaxy, zejména pak star lordovo iracionální chování a to, jak v klíčový moment nedokáže udržet nervy na uzdě a odsoudí polovinu vesmíru k zániku. Rádoby vtipný Drax už mě taky začíná dost otravovat a náhlá Hulkova nechuť k boji mi už vůbec přijde jako hrozný nesmysl. Hulk smash goddamit!

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Pokud si dobře vzpomínám, úplně první komentář, který jsem na ČSFD napsal, byl k Man of Steel, takže se sluší, abych se vyjádřil i k pokračování. Musím říct, že jsem včera cestou z kina měl trochu smíšené pocity a to zřejmě hlavně díky Batmanovi. Začátek, kdy bezmocně jezdí po městě autem a nemůže nic dělat s tím, že ho dva Kryptoňané demolují, je velmi dobře udělaný a oproti Man of Steel lépe přibližuje, jak se asi cítí takový obyčejný smrtelník, který se do bitvy těchto rozměrů připlete. Ve zbytku filmu je ale Batman psychicky nevyrovnaný a ty jeho noční můry mi přijdou spíše otravné, než že by to nějak přispělo k mému chápání jeho charakteru. Dojem je takový, že to myslí dobře, ale dělá to špatně a to přece není Batman jak ho známe. Je to prostě úplně jiný Batman, než na jakého jsme zvyklí od Christiana Bala a nelíbí se mi. Možná, kdybych neznal trilogii od Nolana, dal bych o jednu či dvě hvězdičky více, protože jinak jde o dost kvalitní film, ale Afflecka tady prostě nějak nedokážu zkousnout.

plakát

Deadpool (2016) 

Mohu říci, že Deadpool splnil přesně moje očekávání. U filmu jsem se jednoduše smál od začátku až do konce a že v ději nedošlo k ničemu převratnému, nebo neočekávanému, že nepřišel žádný zvrat v ději, nic z toho mě o zábavu nepřipravilo. Jeden vtip za druhým (nejvíc mě asi pobavila noční můra o Liamu Neesenovi) střídající se s dobrou akcí. Kdo se jednoduše rád baví a nevyžaduje od filmu nějakou hlubokou myšlenku a složitý děj, ten si Deadpoola náramně užije.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Musím říct, že první půlhodinku jsem se celkem bavil a měl jsem z toho dobrý pocit, postupem času se ale vytratil. Ještě bych pochopil, že mladé děvče, které právě zjistilo, že je provázeno silou, odolalo pokusu Sitha (který je mimochodem tak drsný, že silou zastaví výstřel z blasteru) číst její myšlenky. Už vůbec ale nepochopím, že dokáže vemluvit stormtrooperovi, aby ji pustil z cely, nebo že zmiňovaného Sitha dokáže porazit v souboji, bez jediného dne tréninku. To je prostě nesmysl a přes všechny líbivé efekty má tenhle film tolik nesmyslů v ději, že bych raději dal i méně jak ty tři hvězdičky.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) odpad!

Jsem velkým fandou J.R.R. Tolkiena a Pána Prstenů a všeho, co se k tomu pojí... a musím říci, že více zklamaný jsem se z kina ještě domů nevracel.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) odpad!

Tohle pro mě bylo opravdu zklamáním a jestli jsem někdy litoval peněz utracených v kině, bylo to dnes na tomto filmu. Nudil jsem se a když už jsem se zasmál, tak tomu jak byl pokus o humor trapný, ne vtipu samotnému. Začátek ucházející, ale postupem času šla kvalita neuvěřitelně dolů. Obvykle, třeba jako u Man of Steel nebo 300, jsem schopný ocenit povedené efekty, ale jestli tu nějaké byly, děj mě natolik nudil, že jsem je prostě ignoroval. Asi od půlky filmu jsem se modlil, ať už to skončí a vážně jsem uvažoval že odejdu a ani film nedokoukám.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Jsem velký fanda Tonyho Starka a jako takový jsem se hned hrnul do kina na Iron Mana3. Odjížděl jsem však dosti zklamaný. Byla to velkolepá podívaná, ale řekl bych, že to tentokrát autoři trochu přepískli. Nejvíc mě na tom všem zklamala Pepper, když úplně na konci zachránila Tonyho a chovala se, jako by pro ní boj byl rutina, což prostě není. Robert Downey Jr. předvedl skvělý herecký výkon, ale řada událostí mi prostě nesedla.

plakát

Donnie Darko (2001) 

Až při třetím shlédnu tí jsem si byl konečně stoprocentně jistý, že chápu, co se vlastně stalo. Tenhle film vás doslova vtáhne do sebe, donutí přemýšlet nad souvislostmi, přiměje vás myslet si, že všechno chápete a na konec tuhle vaši doměnku totálně zboří jako domeček z karet. Jednoznačně pět hvězdiček.

plakát

Království lesních strážců (2013) 

Takový milý filmek, u kterého si téměř každý přijde na své. Je zde od všeho něco a i něco navíc... i když mě strážci poupěte, tedy slimák a šnek, několikrát rozesmáli, byli tam prostě navíc. Jako vtipná postava by bohatě stačil tatínek hlavní hrdinky se svým třínohým mazlíčkem. I přes tento rušivý element jsem si příběh i malebné scenérie náramně užil a mohu jen doporučit.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Tenhle film přesně splnil moje očekávání: Monstrózní akce plná úžasných efektů a svižně ubíhající děj. Ne že bych neměl rád filmy s hlubokým promyšleným příběhem, ale řekněme si to na rovinu: O Supermanovi jsme toho už viděli tolik, že by nějaká promyšlená zápletka byla jen těžko proveditelná. Naproti tomu většina ztvárnění Supermana je staršího data vydání a pořádná akce tomu až doteď chyběla. Jediné co mi na filmu opravdu vadilo byla Lois Laneová, výběr herečky opravdu nešťastný, roli absolutně nezvládla.