Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Tady je Amerika taková, že ji dokážu přijmout. Po těch letech společného života na našich obrazovkách je tahle rodinka taky naše. Po celou dobu si seriál drží vysokou úroveň a kromě toho, že je to úžasná laskavá sranda, je to taky o důležitých věcech.

Mr. Bean

Mr. Bean (1990)

Neodolatelné, vtipné, nápadité, věčné! Mr. Bean je dospělé dítě, které zkoumá obyčejné věci tak, jak to děti dělají a s naivní vírou, že je vše dovoleno, udělá občas pěknou levárnu, kterou mu ale právě proto musíme odpustit! Má něco společného s počátky filmu a jeho drobné etudy jsou vždy úžasnou studií problému (nová televize, zubař). Zato jeho pokusy o prezentaci v celovečerních filmech nudí.

Taková normální rodinka

Taková normální rodinka (1971)

Tahle rodinka je okouzlující, stylizovaná do přesně odpozorovaných typů a tím právě živá a životná. A jako u všech opravdu dobrých seriálů se na ni dá dívat znovu a znovu a znovu...

Chalupáři

Chalupáři (1975)

Klasika. Všichni ji milujeme, protože je dobromyslná a zábavná. Je to Sovákova životní role - žlučovitej dědek, co ale dokáže prožívat život taky hezky a spravedlivě.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Nelze je nemít rád, ty pošuky z Trpaslíka. Absurdní, britské, velmi zábavné. Mám radši druhou Kochanskou, ta je jemná a hezká, tu Listerovi přeju!

Black Books

Black Books (2000)

Trojka hlavních hrdinů, to jsou dárečky. Bernard, Manny, Fran a prostředí antikvariátu s kuchyňkou vzadu, to je protředí, kde se odehrávají jejich absurdní příběhy. "Najdi si vlastní lidskou hračku..."

Father Ted

Father Ted (1995)

Tohle zkraje vypadalo jako šálek příliš silného čaje, takhle si střílet z mužů s kolárky, ale když to člověk přijme, strašně se nachechtá. Otec Ted se svými světskými sny a břemenem všech ostatních postav, v lihu naložený otec Jack a neviňátko Dougal. Už jen všechny ty neuvěřitelné pády jejich hospodyně! Prostě člověk se výborně baví.

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Je to skvělé a bylo to nepředstavitelné ve své době, zírali jsme na to jako na zjevení, na absolutně absurdní humor, který sešrotuje cokoliv a nic mu není svaté! Jen se tomu poddat po prvotním šoku, co se to tady vůbec děje a už se člověk veze na hravé vlně výmyslů a hrátek. Miluju jejich ženské převleky, všechny jejich ženy jsou skvělé!

Četnické humoresky

Četnické humoresky (2001)

Vysoké hodnocení patří pouze první a druhé sérii, bohužel je možno hvězdičkami hodnotit jen celek, spravedlivé by bylo tedy více hvězdiček ubrat, ale potěšení z prvních dílů mi to nedovolí. Užili jsme si prvorepublikové atmosféry (aspoň tak nějak ji nám později narozeným zprostředkovávají i jiné zdroje), nostalgie, která ale nezatěžovala žánr, který zůstával akční a svižný, jak se na detektivky sluší! Vývoj vztahů mezi četníky pak byl bonem navíc. To, co mě těší neméně, než příběhy a herecké výkony, je brilantně do detailů zvládnutá estetika první republiky, to si zaslouží samostatnou pochvalu! Kdo si nechce kazit dobrý dojem,ať se na další díly nedívá.Přece jen jsem nakonec shlédla i 3. sérii - to, co se dalo velkoryse přehlédnout jako nepravděpodobné úlety v prvních dvou sériích (líbačky v uniformě za bílého dne na ulici, svatba dojednaná v kostele ze dne na den bez ohlášek a církevní přípravy snoubenců apod.), zde nabralo netolerovatelných rozměrů. Nevím, proč se z Arazima musel stát naprostý idiot, jeho žena pak měla zcela moderní mrle, se kterými nevydržela doma s novorozenci a musela se "realizovat" a četník se svým platem pak utáhl chůvu, která levou zadní zvládala dvojčata, domácnost i výběrovou kuchyni. Nakonec se rozpustila i má alergie na pana Donutila (kdyby ho do ČT nestrkali 2x do týdne, spíš by mu prospěli), který zde hraje civilně, přesvědčivě, ba mile, jeho postava je uvěřitelná. Přes to všechno Četnické humoresky zůstanou dílem, ke kterému se budu opakovaně vracet ve chvílích, kdy budu chtít cítit pohodu a nostalgii. Děkuji za ně.