Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Film, který mě nikdy neomrzí. Výborní herci, perfektní hudba, zajímavá dějová linie a dokonalé dialogy. K tomu všemu není jediná scéna, která by mě nebavila a kterou bych soustředěně nehltala. Nevím, co víc by si mohl smrtelník od filmu přát - pro mě nejlepší z nejlepších!

Mary a Max

Mary a Max (2009)

Něco... něco pro mě tak strašně odlišného, výjimečného, že to jednoduše musí získat mojí náklonnost. Je téměř nepopsatelné jak jsem jsem se zamilovala do charakterů dvou hlavních postav a jak s oběma soucítím. Někdo takový nemá v dnešním světě moc šancí získat si přátele a přitom tenhle snímek dokazuje, jak mohou vztahy fungovat i na velkou vzdálenost, když se dvě "ztracené duše" najdou. Mimo námětu a podání mě samozřejmě uchvacuje perfektní animace a báječná hudba. Zkrátka něco jedinečného, co nejde jen tak vypudit z mysli.

A.I. Umělá inteligence

A.I. Umělá inteligence (2001)

Spielbergův kouzelně barvitý svět je zajímavě pojat a atmosféra snímku mě při každém opětovném shlédnutí neodvratně pohlcuje. Je mi jedno, že je snímek na jednu stranu přeplácaný a možná i zdlouhavý, stejně je v něm krása; nedokážu říct proč se mi vlastně tak moc líbí, ale pokaždé je to velmi silný emocionální zážitek. Film mě také zcela přesvědčuje o tom, že Joel Osment už pro mě bude asi napořád nejlepším dětským hercem... netuším jak to to dítě proboha dělá, že vypadá jako by měl rozum nadprůměrně inteligentního dospělého, ale zbožňuju to.

Ukradené Vánoce

Ukradené Vánoce (1993)

Tenhle film je pro mě už takovou citovou záležitostí... jedním slovem by se to dalo označit za "zbožňování". Oceňuju loutkové zpracování, navození temné atmosféry, námět (snaha vymanění se ze stereotypu) a až neocenitelnou hudbu Dannyho Elfmana. V době vánočních svátků velmi příjemný povzbudivý snímek.