Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (11)

plakát

Zločin na Zlenicích hradě (1971) (TV film) 

Kdo je vrah? Já to vím, ale nepovím, protože opravdu stojí za to, zhlédnout film. Největší zábavou u těchto detektivek je zkusit uhodnout, kdo je podlým vrahem. Zde je vše navíc ukotveno v ovzduší středověkých Čech za vlády krále Jana Lucemburského, takže napětí mezi pány je značné. No prostě přesně takhle si představuji život na hradě :)

plakát

Slasti Otce vlasti (1969) 

"Nebyl by to první hrad, kterej bych prožral!" To bych taky chtěla jednou říct :) Jinak je to film plný úžasně lehkého humoru a snad i jediný film co znám, ve kterém Karel IV. je prostě jen normální člověk, kterej má sedřenej zadek z úmorných hodin jízdy na koni :)

plakát

Království nebeské (2005) 

Film je výborný. Střet dvou kultur/ náboženství nakrásno ukazuje, že lidé jsou všude stejní. Klaďasi a záporákové, hrdinové a zbabělci. Záleží jen na tom, zda se rozumně domluvíme nebo ne. A všichni herci hráli skvěle, i Bloom zahrál výborně svou kamennou tvář (pro vysvětlení koukněte do galerie- na všech fotkách se opravdu tváří stejně :-D)

plakát

Je třeba zabít Sekala (1998) 

Často se mi u filmů stává, že se mi líbí pouze jedna jeho stránka, ať už to je příběh, hudba, kamera či herecké výkony. Tento film se ovšem svým precizním zpracováním zařadil mezi ty úplně nej. Příběh je dokonalá ukázka lidského charakteru, kdy člověk chtějící dobro pro sebe a své blízké se uchýlí k praktikám naprosto nízkým a zavrženíhodným. Hudba sice pro mě trošku zaostávala za kamerou, ale i přesto dokonalá. Kamera je ze všech stránek filmu pro mě naprosto ale naprosto okouzlující a určující. Pokud by vše ostatní bylo pouze průměrné (a že u tohoto filmu je více než nadprůměrné), pak jen kamera sama by těch 5* získala pro celý film. A herecké výkony? Trochu jsem se obávala pro mě nových polských tváří, ale ukázalo se, že nebylo třeba. předvedli naprosto skvělé výkony a i čeští herci za nimi v ničem nezaostávali. Prostě dokonalý film!

plakát

Pupendo (2003) 

Dle mého soudu se jedná o docela dobrou a vtipnou komedii a to dokonce i když hlavní roli hraje můj ne-oblíbený herec. Kupodivu mi v tomto díle nepřišel použitý peprný slovník ani tolik vulgární. To takové Dědictví bylo mnohem horší. Takže spokojenost a souhlasím s tvrzením Máry "Komunismus opium lidstva, komunismus jste vsichni hazjli, svině, zloději a zrádci".

plakát

Návrat do budoucnosti II (1989) 

Velmi povedená komedie, dle mého skromného názoru. I když neustále se mi na mysl vkrádá myšlenka, že kdyby roli šíleného doktora hrál někdo jiný než Christopher Lloyd, tak by film spadl o třídu níž. Jeho mimické projevy jsou totiž naprosto neopakovatelné a v kombinaci s jeho celkovým vzezřením poté vznikla opravdu skvělá postava. K dobru také přičítám i mnoha lidmi haněnou překombinovanost příběhu- právě to udrželo moji mysl při 100% výkonu a to za 100% zábavy celých 108 minut. A řekněme si popravdě, kdy se nám toto povede? A taky jsem užasla nad představou roku 2015. Dobrý nápad a skvělé efekty. Už se těším!

plakát

Ďáblova lest (2009) (seriál) 

Tak tento film je pro religionisty něco jako Indiana Jones pro archeology (aneb lákadlo na studium oboru, který v praxi nemá příliš velké uplatnění). Pravda, příměr není zrovna ideální, ale kolik děl o religionistech jste kdy viděli? Pro mě je tento první a navíc ještě s Trojanem v hlavní roli. Takže dvojité plus. Jinak si o filmu myslím, že na naše české poměry to je dobré krimi / drama. Ve vážném a tajemném příběhu se občas objeví i nějaká ta vtipná poznámka, takže nuda v žádném případě nehrozí. Jen jediné malé mínus je to, že jsem od začátku druhého dílu věděla, kdo je vrah / ďáblův sluha. Ale protože jsem z oboru, tak 4* ráda dám.

plakát

Wolverine (2013) 

Je mi smutno. Čekala jsem od tohoto filmu něco trochu víc než jen takový předvídatelný příběh plný bitek, které jsme už viděli dříve a hlášek, které jsme již také slyšeli. V podstatě nic mě na tom filmu nepřekvapilo. Nehledě na to, že Wolverine se mi do Japonska tedy vůbec nehodí. Jako kdyby se filmaři spolu domluvili a když už opravdu neví kudy z nudy, tak to vezmou právě do této země (viz Rychle a zběsile). Škoda jen, že se na tuto úroveň snížili i filmaři Wolverina. Jen a pouze díky Hughovi jsem ochotná tomuto filmu dát 2* a i to je bohužel s tak odřenýma ušima, které by ani Wolverinova schopnost regenerace již uzdravit nedokázala. PS: Vzkaz pro filmaře: Prosím pěkně už nic netočte, nejlepší byla jednička a všechno tohle ostatní stojí za sterou belu!

plakát

Vzpomínky na lásku (2004) 

Tak toto je romantikou nadité dílo! Je sice pravda, že se mi hlavní postavy vůbec ale vůbec ze začátku nelíbily a nedokázala jsem se do nich vžít (on byl jak vystřižený z japonského anime a ona tak zvláštně sebejistá), tak na konci mě dostaly a emocionálně vyšťavily, protože už jen z očí byla vidět ta neuvěřitelná bolest, kterou může způsobit snad jen ztráta milovaného člověka, která je v tomto případě ještě umocněna faktem, že milovaný člověk neodchází fyzicky ale duševně. Pět hvězdiček je v tomto případě naprosto zasloužených.