Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (141)

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Film, ze kterého se mi naprosto zvedá žaludek. Výborně udělaný, obsazený slizkými herci z nichž kraluje Leo. Brrr - jak já ho nemusím. A téma - vždy mi bylo na blití z makléřů, finančníků, obchodníků, z marketingových blábolů - a pořád je.

plakát

Líbáš jako ďábel (2012) 

Tak po dlouhé době jsem český film hodnotila poměrně vysokým množstvím hvězdiček. (No jo, nějak jsem ke komediím hodně kritická...) Je potřeba dostatek nadhledu a tolerance vůči nelogičnostem. Ale pokud mám přiznat, co mne dostalo - zvuková stránka slova "Bambulo" v jedné sekvenci. U té jsem se skutečně rozesmála.

plakát

Modrý tygr (2012) 

Víte, že v sobotu ráno běží na jedničce film pro děti? Já ano. Ví to i tvůrci tohoto filmu? Asi ne, jinak by necpali tento film do kina. Ještěže tohleto nebyl můj výběr, tloukla bych se do hlavy. Vzhledem k tomu, že jsem zrovna měla zodpovědnost za bandu školáků i předškoláků, nemohla jsem ze sálu utéct. Tak jsem se 92 minut nudila a se mnou i banda okolo (ale uhlídat je v sále bylo jednodušší než kdekoliv jinde....) Sice se nabízí napsat něco o stavbě na tradiční české filmové škole, poznámky k tomu i k animaci, ale zdá se mi to naprosto zbytečné... Ta jedna hvězda je pouze za tygříka....

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Dobře, dobře, pokusím se vynechat Doyleovu logičnost a nasměrovat se na Ritchieho infantilnost... Robert Downey Jr. podal výborný výkon i když netuším, co měl společného s introvertním viktoriánským gentlemanem "Holmesem". Snaha o bakerstreetovský slepenec poněkud uškodila puntíkům nápaditosti.

plakát

Válka Bohů (2011) 

Bez předsudků a s hlavou plnou jiných myšlenek, nezatížená hodnocením třístovky, (která se mi mimo jiné hodně líbila). Ano, sice můžu mít pocit, že mé znalosti starých řeckých bájí a pověstí jsou mou velmi chatrnou stránkou. Ale nic jsem neočekávala a přesto jsem odcházela s čistou hlavou. Jistě, na mne příliš krve a některé scény jsem fakt neviděla přes pevně zavřené oči, ale zase nádherné obrazy složité ve své výsledné cílené jednoduchosti bez kýčovitosti. Jednoduchost děje, přesto pro mne zajímavější než jakákoliv Oddyseova sága. A mé dětské já bylo skutečně potěšeno.

plakát

Frostbiten (2006) 

Nejlepší na celém filmu byly první 2 minuty a závěrečné titulky. Ano, přiznávám, nečetla jsem předem obsah filmu, pokud bych ano, asi bych si jej nepustila. No, takže jsem si pustil jakýsi švédský horor, údajně s jakousi nadsázkou, ale fakt nevím, jestli tím jsou myšleni ti "spajdrtínejdři", nebo co vlastně.

plakát

Nikdy to nevzdávej 2: The Beatdown (2011) 

Nerada bych to srovnávala s 1, protože kromě názvu snad nemají společného vůbec nic. V tomto je pouze ukázán kretenismus rádoby hixlatra, a naprostá tupost několika kluků, jejichž jediným cílem je nesmyslně se idiotsky zmrzačit. A nějaká "vyšší myšlenka" ? Žádná není.

plakát

Kamarád taky rád (2011) 

V podstatě nechci, to jen živočišný pud, ale to vůbec není tak,....no vlastně je. Celý příběh.

plakát

Všechno musí pryč (2010) 

Pokud vás někdo vyhodí, máte dvě možnosti. Zůstat idiotsky na místě vyhozen nebo s tím něco dělat. No nic, pohodlné je přece toho blbce dělat dál, hodně pohodlné. Jenže stojí vám za to dělat ze sebe kreténa? A mi, stojí mi za to debilně čekat a nechat dělat toho kreténa ze sebe?

plakát

Panu učiteli s láskou (1967) 

Vůbec jsem netušila, jak mne tento snímek znovu nadchne. Naivní, přesto svěží, s padesátiletým moudrem i nadhledem, film podle kterého opisovali. Starý, přestárlý, přesto stále duchem aktuální , s nonšalancí klasické techniky. Pro mne pořád jeden z nezapomenutelných filmů.