Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (14)

plakát

Velká země (1958) 

Krásný film. Pro mě asi top ve westernech, ještě o trochu výše než Tenkrát na západě. Především pro to, že to není JEN pohádka, kde dobro zvítězí nad zlem. Tady totiž dobro zvítězí i přes to, že se ze všech sil nesnaží zlo zadupat do země, dává mu další šanci. Asi to v dnešní době zní divně, ale jsem přesvědčený, že tak by to mělo být.

plakát

Přežijí jen milenci (2013) 

Bál jsem se, bál... a byl příjemně překvapen. jakmile člověk přistoupí na pravidla, která režisér tomuhle filmovému světu nalinkoval, jede příběh jak po másle. A hudba, ta hudba se zase povedla!

plakát

Kmen (2014) 

Pokud má film více než dvě hodiny a nezazní tam ani jedna replika a já vydržím v kině, musí na tom něco být... Postsocialistický Pán much, zabalený v reáliích Ukrainy na počátku třetího tisíciletí. Co jiného je domov pro hluchoněmé, než ostrov uprostřed oceánu společnosti, která vás z větší části naprosto ignoruje, z menší by vás nejradši eliminovala už v lůně, protože nechápe, proč by z toho minima co má, měla ještě přispívat na takové jako jste vy. A pokud se uvnitř nastaví pravidla na zákon džungle, není cesta ven. I záblesk citu nakonec vyústí v ještě důslednější potvrzení nastoleného řádu.

plakát

„Pane, vy jste vdova!“ (1970) 

Pro mě nejlepší komedie, která u nás vznikla. Přes absurditu příběhu skvěle vypointovaná. Herci trefení tak, že to nemohlo dopadnou špatně. Kdykoli znova...

plakát

Ikarie XB 1 (1963) 

Ve své době naprosté zjevení. Ostatně myslím, že takhle čistokrevná sci-fi u nás už poté nevznikla. Osobně mě vždycky vadil patos jednání hlavních postav, ale i tak velmi dobré.

plakát

Černí baroni (1992) 

Pokud člověk nezapomene, že je to výplod "české smějící se bestie" a nezapomene, že skutečnost byla diametrálně odlišná, dá se to brát jako dobrá česká komedie.

plakát

Starci na chmelu (1964) 

Vlastně mi tam vždycky trochu vadily ty taneční čísla... Jenže pokud si to člověk představí bez nich, přestane to fungovat. Když jsem to v šestnácti viděl poprvé, byl jsem z toho příběhu naprosto nadšený, především proto, že ač to bylo po skoro dvaceti letech od vzniku filmu, poměry se na středních školách moc nezměnili a já si přál nějakou takovou story taky prožít... Takže taková melancholická pětka :-)

plakát

Banditi (2001) 

Příjemná blbina s dobrými herci, řemeslem a zajímavým propojením světa starých gangsterek se současností...

plakát

Sbohem, baby (2007) 

Všechno jak má být. Styl, zápletka, herci... Dokonce i ten sociální podtext tu sedí jako záď na hrnci.