Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (9)

plakát

Rozpolcený (2016) 

Obejktivně zajimavě podanej film, s předvídatelným dějem a zajimavými postupy. Subjektivně mě to dost vytáčelo.

plakát

Čarodějnice (2015) 

Není to film pro každého. Není to tuctové. Hádám, že polovině diváků to neřekně vůbec nic a budou si stěžovat 5 lidí, 2 kozy a chatrč v lese a že nuda a nuda a modlení a nuda. Ale těmhle kecama se nenechta zmást. Film funguje. Logicky. Neodvratně. Přesně tak má fungovat lidová víra v čarodějnice. Nadpřirozeno, které tu je, je jak z hustské trilogie od Sapkowskiho. Herecké výkony jsou super. Fakt jim to přesvědčení můžete věřit, a takhle nějak si lze předstvovat lidi, co se před chvíli vykutáleli z lodi May Flower. Vůbec tehdejší mentalita je zobrazena velmi hodnověrně - bohužel pro film a moderního diváka je poněkud hůř pochopitelná. Vizuál je skvělej. Prostředí stísňujíci. Les sám o sobě správně novověce nepřátelský tak, že LeGoff by měl radost. A hodnocení? Komplikované - pokud jste četli knihy o C. Ginsburga, budete jásat a skákat až do stropu nad detaily a skvěle vystavěným příběhem. Pokud máte jen ždibec vcítění se tak asi taky. Pokud jste čekali normální produkci tak vás to nenadchne. Za mě za rovnejch 5 hvězd.

plakát

Detectorists (2014) (seriál) 

Příjemný a pohodový seriál.

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Snad nejvíce nedoceněný film, který znám. Stonevi se podařilo vizualizovat to co Arrianos před 1800 lety napsal. A udělal to úžasně. Nic víc, nic míň.

plakát

Železná srdce (2014) 

Pro mě velmi zajimavý počin a do jisté míry novátorský (nebo prostě jen jiný) pohled na žánr. Kompozice záběrů (a velmi často i jejich symbolika) - třeba hned toho prvního (kolo fortuny jako vyšité) do značné míry připomíná grafiky Urse Grafa nebo Jacquese Callota. I samotné násilí je takové "renesanční/barokní". Bojové scény jsou jakoby scuknuté na menší prostor než by v reálu asi proběhly. Vojáci se chovájí jako zvěř a je jedno za jakou stranu bojují. Jako milá perlička pak působí to, že němci používají zelené trasirky tak jak by se na konec války slušelo. Spokojenost a za mě za 4. p.s. Ayer by měl s tímhle vizuálem a přístupem natočit něco z Třicetileté války. :)

plakát

Interstellar (2014) 

Za mě zatím jednoznačně za 5. Uvidím co po druhým zkouknutí.

plakát

V nitru Llewyna Davise (2013) 

Za mě plnej počet hvězd; jedna za muziku, jedna za zrzavý kočky, jedna za to, že tak jako Llewyn se občas cejtí prostě každej, jedna super postavu hranou Johnem Goodmannem a jedna za Coeny a jejich nápady.

plakát

Rivalové (2013) 

Snad ještě žádný sportovní film mne takhle nezasáhl. Fantastické! 5!