Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Neuvěřitelné je, že se stal synonymem pro akční film pro 2 generace diváků. Božský Árný v nejlepší formě, v té době úžasné efekty, bravurní herecké výkony všech hlavních rolí a hlavně originální nápad spolu s bezkonkurenčním scénářem udělali z tohoto megafilmu srdcovou záležitost. Velkou výhodou je, že je stále k dostání v dobré kvalitě. Doporučuji prodlouženou verzi se zajímavými scénami.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Téměř souhlasím s umístěním v žebříčku. Jen bych Forresta umístil na první místo. Stejně bych jen opakoval spoustu lidí přede mnou, když bych rozváděl neuvěřitelný úspěch Toma Hankse, režie, hudby... Samozřejmě to vše je pravda. Jedná se o úžasný velmi výpravný film, který vtipně komentuje velkou část amerických dějin 20. století. Rád bych ale připomenul úžasný dabing Vladimíra Dlouhého, který podle mě nezůstává o nic pozadu před samotným hereckým výkonem Toma Hankse.

Stalingrad

Stalingrad (1993)

Podobnost s Ponorkou není náhodná. I tento snímek je nepřekonatelný tím, že si na nic nehraje. Pokouší se nás vtáhnout do jedné z nejhorších bitev v dějinách a ukázat nám ji tak, jak byla. A každého určitě potěší přítomnost tolika dobrých českých herců.

Adéla ještě nevečeřela

Adéla ještě nevečeřela (1978)

Dle mého názoru nejlepší český film všech dob. I po důkladném zamyšlení a rozboru všech scén zjistíte, že Oldřich Lipský vše dotáhl do posledního detailu. Vše potom umocňují neuvěřitelné herecké výkony těch nejlepších hereckých es, jaké mohla naše země nabídnout. A zcela jistě by je ani dnes neměl šanci nikdo překonat.