Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (15)

plakát

Po strništi bos (2017) 

Jeden ze slabsich Sverakovych filmu, ale porad sverazne bavi (mali kluci curajici z mostu na vlak...) a dokonce chvilemi i sokuje (scena se psem). Podava jasne scenaristuv pohled na svet a doplnuje ho fantastickym videnim sveta osmileteho chlapce (coz je dost zajimave a originalni).

plakát

Dánská dívka (2015) 

Vyborne obsazeni i vykony, dulezity pribeh ke zpracovani a uzasna kamera.

plakát

Dej mi své jméno (2017) 

Vyborna kamera, herecke vykony, celkova atmosfera. Zapletka i dialogy take zajimave. Na dve hodiny se toho delo ale trochu malo, naopak nektere veci, ktere by divak rad rozresil, zustaly nevyrcene (a nejsem si jista, zda aby podporily divakovu fantazii, nebo proste proto, ze si scenarista myslel, ze nikoho nezajimaji).

plakát

Ví o tobě (2021) (seriál) 

Mam velice rozporuplne pocity - na jednu stranu na me napinavy pribeh milostneho trojuhelniku, v nemz nevite, komu vlastne fandite, dost pohltil, pointa me sokovala a po serialu jsem mela mrazeni jako po kazdem hezkem thrilleru. Na druhou stranu uznavam, ze moje nadseni zpusobil spis fakt, ze jde o takovou guilty pleasure, nejdriv se dej moc rychle neposouva, aby posledni dva dily odvypravely stovky souvislosti, ktere musite znat, abyste pochopili absolutne z reality (a to i z reality prvnich ctyr dilu) vytrzenou pointu.

plakát

Chicagský tribunál (2020) 

Behem sledovani filmu mi neustale behalo hlavou, jak je vubec mozne, ze se podarilo natocit neco tak dynamickeho, napechovaneho napetim a navic hvezdne obsazeneho, a to zpusobem kdy kazdy herec dostava prostor, ktery mu nalezi, a pritom se netre s ostatnimi. Skutecna lahudka!

plakát

Café society (2016) 

Trochu slabsi Woody Allen, jelikoz film, snad krome postredi v nemz se dej odehrava, postrada originalitu i silne momenty, a to na rozdil od jinych Woodyho del. Zaroven ale plati, ze slabsi Woody je stale silnejsi film obecne, a to hlavne diky skvelemu hereckemu obsazeni a celkovemu filozofickemu naboji dila.

plakát

Ztraceno v překladu (2003) 

Ztraceno v prekladu je takovy mene neuroticky a filozofickymi debatami prospikovany Woody Allen, a to vcetne obsazeni Scarlett Johansson. Mestu zde Sophia Coppola dava temer tolik prostoru jako hlavnim protagonistum, takze se po zhlednuti filmu mate chut sbalit a kupovat letenku do Tokia. Ztraceno v prekladu ve vas zanecha pocit pohlazeni - hlavni hrdinove maji komplikovany vnitrni svet a najednou se divak neciti nepochopen, pokud ani ten jeho neni zas tak primocary.

plakát

Dva papežové (2019) 

Fantasticky vykon hercu v hlavnich rolich (i kdyz cekal by nekdo od Anthony Hopkinse a Jonathana Pryce cokoli jineho?), spoustu edukativniho materialu (Jak vlastne probiha volba papeze? Jaky mel doposud zivot soucasny papez? Kam jezdi papez na dovolenou?) a sem tam nejake to dojeti. Po zhlednuti mam pocit, ze tenhle film rozhodne nebyla ztrata casu.

plakát

MY 2 (2014) 

Obecne miluji tvorbu Radky Denemarkove, nicmene tenhle film se mi zdal byt prehlidkou klise a stereotypu. Vykon hlavnich hrdinu film nastesti balancuje v nenarocnou zabavu, po jejimz konci si pouze nekolikrat kladete otazku, zda opravdu stalo za to vas cas do dila investovat.

plakát

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 

Za mě tři hvězdičky. Za snahu. Povrchní a vyžehlené Bylo nás pět, akorát jsou jen dva, odehrává se v kontextu holocaustu a předává takové to rebelské poselství typu Lotranda a Zubejdy, že "ne každá rada rodičů je dobrá", při čemž víří všeobjímající toleranci a lásku k bližnímu. Být rodič, jsem nadšená z toho, jak se děti vzdělávají a jak nebudou soudit knížku podle obalu. Bez toho jsem pouze zklamaná předvídatelností, neoriginalitou a absurdní pointou, která by možná nevyzněla tak šíleně, kdyby celý film nebyl vyprávěn pro vrstevníka hlavních hrdinů. Jinak ale příjemný film na odpočinkový večer, po němž nemáte pocit, že jste ztratili čas hloupostí, naopak se cítíte obohaceni a vzděláni, snad jako po uvěřitelném filmu o druhé světové válce.