Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Sci-Fi
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Mysteriózní

Recenze (13)

plakát

Červená královna (2024) (seriál) 

Prima pokoukání, pokud divák přistoupí na několik věcí. Za prvé, liší se to od většiny americké i anglické produkce, má to úplně jinou energii, jinou mentalitu. Za druhé, sice to má jako hlavní postavu gaye, ale nepřehání se to, není to "jen aby se splnily kvóty". Za třetí, většinu toho už divák někde viděl, zápletka s inteligentním autistou, co zachraňuje svět tu už párkrát byla. Ale to nevadí. Za čtvrté, občas to je hrozně překombinované, z velkého plánu se postupně stává plán poměrně stupidní a postavy se čas od času chovají zcela iracionálně.   Ale stejně si mě to něčím získalo...Za mě lepší průměr.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Tohle je důvod, proč se chodí do kina.  Všechny zásadní filmy v historii kinematografie mají něco společné - doslova vás přikovají do křesla a vtáhnou do děje, všechny postavy jsou uvěřitelné a mají svůj život. Po skončení filmu pak jen tak sedíte a nemáte co říct, protože vše už bylo řečeno... Já se jen bojím, že kvůli Mesiášovi nedojde na Setkání s Rámou...což je topka v mém odvěkém filmovém wishlistu.

plakát

Il Boemo (2022) 

Přišel, viděl, opíchal, onemocněl, umřel. Proč to ale muselo mít dvě a půl hodiny?

plakát

To se mi snad zdá (2023) 

Když jsem viděl trailer, říkal jsem si "vida, konečně něco, na co se dá koukat". Když jsem viděl film, říkal jsem si "to je fakt ono?" Nevím, zda se režisér snažil lovit bobříka trapnosti, anebo prostě nevěděl, jak ten příběh dál rozvinout... Myslím, že nejlíp by udělal, když by to nechal v délce jedné epizody Black Mirror. Plus je výkon Cage, je v tom opravdu patřičně "sympaticky nesympatický"...A Michael Cera jako "influencer" se fakt povedl. Celkově to ale na mě působí, jako že to původně měla být kritika a satira všech těch mediálních lynčů, které v poslední době zažíváme (viď, Kádrováci Kladno...), ale v poslední chvíli to zařadilo zpátečku, aby se náhodou někdo necítil tím filmem trošku víc dotčený. Slušné tři hvězdy.

plakát

Luzie, der Schrecken der Straße (1980) (seriál) 

Všiml jsem si....U Lucie je jednou letopočet 1980, jednou 1983...Je seriál vážně o tolik starší, než ty dva celovečeráky?

plakát

Návštěvníci (1983) (seriál) 

Stejně nezapomenu, jak Dědek Drchlík s ohýnkama v očích jen tak pro sebe zamumlal: "Tak ono i v pětadvacátém století..."

plakát

„Pane, vy jste vdova!“ (1970) 

Říkám si, že vzniknout film dneska, byl by okamžitě označen jako konspirační, dezolátský....(anebo naopak mafiánský, sluníčkářský, pro lepšolidi, nehodící se škrtněte)... Všeho je tam moc, všechno jde přes čáru, zkouší se, co divák vydrží...ale velmi vtipným a uvolněným způsobem. Navzdory bratrským vojskům a počínající normalizaci, si Vorlíček uchoval tu svojskost, drzost, primitivnost ve smyslu sedláckost. A Olinka Bárová (pak Schoberová) byla tehdy fakt mňam...

plakát

The Gray Man (2022) 

Měl to být Netflixácký majstrštyk, kombinace Bourna, Mission Impossible, Bonda a dalších, a vrazily se do toho docela velký peníze, ale výsledek tomu úplně neodpovídá, je to spíš takové áčkové béčko. Někdo zase říká, že to je film, který by mohl natočit Michael Bay, kdyby se trochu krotil. Nepřipojím se ale k lidem hanícím tenhle filmeček. Vyrost jsem totiž na vandammovkách i 80kových béčkových akčních filmech a mám pro ně slabost. Tenhle film je super na víkendové nebo večerní odreagování, nemusí se u něj myslet, Praha tu je super, tramvaj T14 a Náměstí republiky tu dostalo na frak, Chris Evans (Kapitán Amerika) tu hraje docela božího padoucha, a celé to splňuje definici lehké prázdninové popcornové zábavy. Jen nevím, proč se do toho vrazilo 200 mega, na výsledku to vidět moc není, některé triky jsou tak okatě digitální, že to působí rušivě.

plakát

Bright (2017) 

Poté, co většina médií tento filmeček docela dost sepsula, jsem čekal nějaký fakt hrozný béčko...a ono to přitom rozhodně nebylo tak strašný. Fakt je, že je na tom nahony cejtit, že to je netflixovskej projekt...a že to je oddechovka. Alternativní svět, který je tak akorát alternativní, aby to nepůsobilo nudně a zároveň aby to generovalo nějakou zápletku. Co se mi ale líbilo, byl casting. Smith s Edgertonem se neustále špičkujou a sedne to jak zádel na hrnec, Noomi Rapace je démonicky slizce odpudivá a přitom něčím k sežrání, všechny postavy mi přišly poměrně dobře obsazený. V normální distribuci by to pravděpodobně ani nedorazilo do kin a šlo to rovnou na dvd...ale zaplaťpánbu za karanténu, byl to myslím slušně zabitý večer...

plakát

Okupovaná kolonie (2016) (seriál) 

Je hrozně moc vidět, jak Američani absolutně nemají zkoušenost s jakoukoliv totalitou. Jejich představa o "policejním státu" vypadá dobře možná vizuálně, ale stačí pár hlubších pohledů, pár logických nesmyslů a začíná se to hroutit. Nicméně stále to je lepší, než většina seriálů či filmů podobného typu.