Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (1 224)

plakát

Na konci všech válek (2001) 

Na tak silné téma překvapivě nudné a nevýrazné. Místy i zmatené, motivace jednotlivých postav nejasné. V subžánru zajateckého / koncentráčnického filmu spíš slabší. Zasloužilo by si to proškrtat a krapet zhutnit. Na druhou stranu celkem uvěřitelná atmosféra, kde se krví a špínou nešetří. Jednou stačilo ...

plakát

Válka zítřka (2021) 

Zítra ráno vstanu a nastříkám se biolitem ... smotanina snad všech sci-fi motivů o cestování časem a válce s mimozemskou civilizací, na které si jen vzpomenete. Dějová linka otec.dcera dojemná a dobrá, kulisa už slabší. Herecky až úsměvné, nejvíc vládne Simmons, který má charisma jako prase a Strahovski, která je alespoň pěkná. Popcorn a cola.

plakát

Krvavá pomsta (2016) 

Dost sračka, kde je dobrej snad jen ten pejsek. To je borec a asi by to utáhnul i sám, nebýt zbytku štábu, který byl snad po lobotomii a tvrdošíjně mu to kazil. Úplně nechápu producenta, který na tohle pustil vatu. Příběh primitivní, ale to by se u westernu dalo i snést, kdy by ovšem zbytek byl nějak inovativní, či alespoň žánrově kulervoucí. Ani jedno se nestalo, naopak jak už tu někdo psal, celý film vyzní téměř jako parodie ... ztráta času.

plakát

Zlatý transport (2022) 

Zajímavý a asi pravdivý příběh o záchraně norských zlatých rezerv, kterou shazuje trochu odfláklý scénář a televizní realizace. Na norské straně vykreslení postav ještě jde, ale na německé straně si autoři vystačili se schématickým zobrazením démonického fašouna, který si ke snídani dává novorozence a večeří panenskou krev. Všechno ale naštěstí vyvažuje typický severský feeling a příroda ... Takže nakonec za tři.

plakát

Inferno (2016) 

Paradoxně mi přišlo Inferno lepší než celá Šifra mistra Leonarda. Sice je to také taková blbinka, kde hlavní hrdina je chytrák až na půdu, ale už to alespoň je trochu zmírněné poměrně svižným dějem s pár pěknými dějovými twisty a pochopitelnou nihilistickou zápletkou. S jednou rukou v nočníku a půlkou mozku na dovče se to dá ...

plakát

Vocasy na tripu (2023) 

Psí film jakoby ho napsal Bukowski ... absolutně nekorektní hulvácká srandička o psí bandě a jednom tripu. Celkem vtipné, i když někdy je těch sprosťáren až příliš, chvílemi dojemné, jak už to u psích filmů bývá, ale v každém případě neotřelé. Pobavilo a až vím, proč si s naším Míšánkem tak rozumíme ...

plakát

Raport (1968) (TV film) 

Slušný psychologický komorní a minimalistický film z pankrácké cely během okupace. Jeden žvanil a jeden mladík se zde snaží přežít, ale každý toho chce dosáhnout jinou cestou ... Herecký koncert Vladimíra Menšíka a Jana Třísky, který mě ale úplně nechytl. Asi proto, že ta atmosféra nacistické věznice mi přišla až moc naivní a málo syrová. Finále ale super ...

plakát

Codename: Annika (2023) (seriál) 

Napínavý severský seriál o tom, že svět umění a aukcí je jedno prohnilé hnízdo zločinu, kde se to mafií a zmetky jenom hemží. Ale jak už to s umělci bývá, nemusí všechno být tak, jak na první pohled vypadá ... Seriál sice jako takový zas tak objevný není, ale je zajímavý právě tím prostředím, sympatickou ústřední hrdinkou a zdařilou snahou udržet diváka v tahu ... To se opravdu daří a odtrhnout se o děje a nepustit hned vzápětí další díl, jde opravdu jen ztuha.

plakát

Hra (1997) 

Máš prachů, že nevíš už co by, a tak si najmeš pár hovad s kleštěma a letlampou, aby ti trochu zvedli mandle. Hra je svěží a napínavý thriller s řadou zvratů a nečekaných přemetů. Fincher dokáže držet diváka přikovaného k obrazovce s otevřenou pusou. Hra je poctivě zahraná i zrežírovaná a dělá čest poctivým thrillerům devadesátých let.

plakát

Smrt darebáka (1977) 

Tenhle film komunisti milovali (nedivím se) a tak ho poměrně často ve své televizi reprízovali. A já jako mladý chlapec vždycky obdivoval Alaina Delona v tom parkeru, jak je hezky nad věcí, a Ornellu Mutti, jak je neskonale krásná. A zjišťuji, že sice uteklo spoustu času, ale že tak tomu v podstatě je i dnes. Při posledním zhlédnutí jsem se nad tímhle politickým noir thrillerem rozplýval blahem a žasl, jako moc aktuální stále je. Skvěle zahráno i natočeno s parádní Sardeho hudbou. Jeden z nejlepších filmů žánru.