Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (342)

plakát

Vymítač ďábla: Znamení víry (2023) 

Co je lepší než jedna malá holčička posedlá ďáblem? Dvě malé holčičky posedlé ďáblem. Akorát že vůbec. Jelikož jsem už v půlce ztrácel pozornost a po dvou hodinách si nepamatoval název filmu co jsem to dnes vidět, tak to kdoví jak super film nebyl. Nepřišlo mi to sice až tak hrozné jak jsem čekal, úplně mne to nepobouřilo, ale byla to spíš taková nuda bez nějakého super momentu.

plakát

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024) odpad!

Kůň táhne vznášedlo, hipogryf bojující s kosmickou lodí, sklizeň obilí natočená jak totální řež, divná choreografie bitek, scénář nedávající absolutně žádný smysl, všechno předvídatelné jak u Tlapkové patroly a na konci nečekaně nabídka na další díl, který už ale nikdo nechce... K tomu se už nedá nic říct, Snyder je úplně v háji. Prostě stejně blbé jako jednička, jen s trošku více světelnými meči. R-kovou verzi asi vynechám.

plakát

Iveta - Série 3 (2024) (série) 

Nikdy jsem nebyl fanoušek Bartošové, ale ani její odpůrce. Jsem ale rád, že i když je to natočené vcelku bulvárně tak že ze seriálu nevychází nijak extrémně zle a spíš se nám tvůrci snaží ukázat, jak jsou hajzli všichni kolem a ona je jen oběť a milující matka. Můžeme jim to věřit a nemusíme, nikdo asi nevíme, jak to všechno doopravdy bylo. Je vtipné si vedle toho pustit občas reálné záznamy a vidět ten rozdíl.

plakát

The 8 Show (2024) (seriál) 

Z poloviny děsná vykrádačka, čerpá to snad úplně ze všeho, Hry na oliheň, Díry, Saw i Mechanického pomeranče. Z té druhé poloviny je to napínavé, plné zvratů, hodně promyšlené. Ale chybí tomu spousta vysvětlení, na konci jsou samé otazníky a záhady, o hře, jejích tvůrcích nebo divácích a sponzorech se nedozvíme nic. Herci jsou teda mizerní, nevím jestli schválně nebo opravdu tak špatně hrají, ale jejich postavy jsou klišoidní, nesympatické a kýčovité. Ale i přes ty nedostatky to stojí za to vidět, je to asi nejdrsnější ze všech podobných seriálů posledních let, tenhle žánr korejcům sedí a jde.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Děsně předvídatelné, sice to je to lepší, co české komedie za poslední dekádu nabídly, ale o to je to smutnější. Pár vtipných momentů, pár trošku zajímavějších twistů, ale nic, co by člověk od začátku netušil.

plakát

Království Planeta opic (2024) 

Rozhodně je to z toho nejlepšího, co nám žánr sci-fi poslední dobou nabízí. Dokonce i efekty jsou super. Má to v příběhu pár mezer a nevím, jestli to má být začátek nové trilogie, kde bude příběh dovyprávěn. Každopádně ale super podívaná a vlastně je to i docela originální. Já se bavil a doufám, že jsem rád, že si filmy už od Zrození planety opic drží určitou laťku.

plakát

Follow Me (2020) 

Nápad fajn, ale už stokrát ohraný, takže pokud člověk jen trošku přemýšlí tak od začátku ví, jak to dopadne. Jinak je to ale udělané pěkně, relativně reálně a jediné, co nedává smysl je úplný závěr, kde by v realitě určitě někdo zasáhl včas nebo tam byla jiná pojistka.

plakát

Řekni, kdo tě zabil (2007) (seriál) 

Seriál s asi nejoriginálnějším vizuálem i stylem vyprávění, podle kterého poznáte do pěti vteřin, že jde o Řekni kdo tě zabil, a který současně nesklouzává do kýčovitosti a parodie. Škoda, že to utli po dvou sériích.

plakát

Úsvit mrtvých (2004) 

V dávných dobách, kdy Snyder ještě používal klasické efekty, dávno předtím, než objevil zpomalovačky a v době, kdy ještě uměl udělat i nějaký ten vtípek vznikl film Úsvit mrtvých. Ten film je prostě všechno, co dnešní Snyderovy filmy nejsou a je jednoduše super. Možná je to super i tím, že ho nepsal Snyder a hlavně je to tím, že ještě neměl takové ego. Škoda, kdyby pokračoval tímhle stylem tak by nedopadl jak dopadl. Mínus je jen to, že je to stokrát omletý příběh, i když to samozřejmě do zombie žánru přineslo lehce svěží vítr.