Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cole Turner je internetová celebrita s miliony sledujících na vlastním kanálu „Únik z reality“. Často natáčí živá videa a všechno zveřejňuje na Youtube. Na oslavu desátého výročí svého kanálu se Cole, jeho přítelkyně Erin a přátelé Dash, Samantha a Thomas vydali do Moskvy, aby se zúčastnili únikové hry, kterou Dash zorganizoval s pomocí Alexeje Koslova, bohatého ruského Coleova fanouška. V Moskvě se setkají s Alexejem a stráví večer v pochybném klubu. V den spuštění hry vezme Alexej Coleův telefon a připojí ho k sledovacímu systému, aby jej mohl živě vysílat pro jeho fanoušky. Alexej varuje skupinu, že úniková místnost je extrémní a nepředvídatelná. Co je reálné? Jak přežít a uniknout? (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (85)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Cole Turner je nesympatický frajer, který ve své namyšlenosti přijme nabídku účastnit se únikovky v Moskvě. To samo o sobě by mělo být varující. Půl hodiny se vedou žvásty a Turnerova tlupa si užívá nočního života. Se vstupem do hry to začne být napínavé, hlavně když dojde na střeva ven. Bohužel poměrně brzy se mi podařilo odhalit pointu, kterou mi závěr potvrdil, a tak mi nakonec film nepřišel tak dobrý, jak jsem očekával. 2,5* sice zvedám na celkové 3*, ale jsou opravdu slabé a snímek bych doporučil jen tomu, kdo v podobném žánru nic neviděl. V rámci únikovek je řada daleko lepších snímků, protože... SPOILER - film ze všeho nejvíce připomíná Hru (1997). To jsem si uvědomil v momentě, kdy se železná panna neuzavřela a hrot nevnikl do oka oběti. Pak už si stačilo jen všímat, že gore v přímém záběru se nekoná a krvavé mučení je vždy nějak divákovi skryto, a tak slyší hlavně křik ubožáků. To už by mě bavil kterýkoliv díl SAW více a závěrečná nakládačka na tom moc nezměnila, byť jsem kvůli ní zaokrouhlil hodnocení nahoru. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku tam nějací jůtůbeři (ano, tak je píši, nic lepšího si nezaslouží) řvou jak debilové. Dozvídáme se, že letí do Moskvy, aby tam absolvovali nějakou zvláště vymakanou únikovou hru. Doufal jsem, že tam všichni chcípnou, a to pokud možno co nejbrutálněji. Už dlouho mě žádné filmové postavy neštvaly tak intenzivně jako tahle partička. Naproti tomu scény z ruského života (milionářský synek s ochrankou, luxusní zábavní klub) byly pěkné. Zdalipak to v Moskvě opravdu takto vypadá? Dění v únikové místnosti nabralo trochu nečekaný spád. Inu, existují i ruští jůtůbeři a také touží po sledovanosti. Jejich američtí kolegové pro to však nejeví pochopení. Gore bylo málo a odehrávalo se hlavně ve tmě, takže nebylo prakticky nic vidět, a ten americký jůtůber, co mě tak iritoval, nakonec zřejmě vyvázl živý. V rámci plejády filmů na téma únikových místností bych toto dílo označil za slušný průměr. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

No tak Hra môže byť aj bez Douglasa a v o niečo modernejšom prevedení pre mladšiu generáciu. Neviem, čo všetci proti tomuto filmu majú, postavy sú sympatické, priebeh je v poriadku, má zmysel a pri neznalosti pointy a teda originálu, je to veľmi napínavé. Lepšie tri hviezdy a kvôli prehnane nízkemu priemeru zaokrúhlim nahor. –––– Je to síla, ale je to jenom hra. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Horor pri ktorého sledovaní v kine bolo veľmi cítiť, že do kina by sa za normálnych okolností nedostal a je tam len z dôvodu, aby znovuotvorené kiná v období medzi 1. a 2. vlnou korony mali čo premietať. Spracovaním ide o lacný a mierne béčkový horor v ktorom sa striedajú lepšie herecké výkony s horšími (preafektovaný hlavný hrdina, ktorý najmä v prvej polovici je svojim herectvom neznesiteľný). Nosným dejovým prvkom filmu je koncept Escape Room, ktorý sme videli už mnohokrát spracovaný pútavejšie a lepšie. Pointu a akože šokujúci zvrat v závere som prekukol asi po polhodine a myslím, že aj viacerí budú na tom podobne. Holt, tí čo videli Fincherovu Hru... a tí čo ju nevideli, tak nech si ju radšej hneď idú pustiť, pretože tá je svojou kvalitou o 2 triedy inde ako FOLLOWME. Podpriemer a lepšie 2*- 40% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je postavený na prvkoch „žánru Escape Room“. Napätie sa postupne zvyšuje, a napriek predpokladanému záveru (áno, dá sa to odhadnúť), ste stále v pozoru (a aj v neistote). Záver napriek tomu trochu prirýchli a bez lepšieho spracovania „následkov činov jednotlivých osôb“. Nie príliš lichotivý príklad toho, že aký „dark side“ môžu mať sociálne siete. P.S.: Prvá polovica filmu kladie zopár otázok. Aký je to život „hviezdy“ sociálnych sieti? Je to vlastne život? Dá nazvať prácou to, čo robí Cole? Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Dom, v ktorom sú protagonisti uväznení, je ten istý, čo sa objavil vo filme V/H/S (2012), v shorte, kde TI West dokáže svojim novým okom vidieť ducha. (Arsenal83)
  • 10. júla 2020 boli pre film zriadené účty na sociálnych sieťach ešte pred jeho uvedením v austrálskych kinách. (Arsenal83)

Reklama

Reklama