Reklama

Reklama

VOD (1)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (237)

HellFire odpad!

všechny recenze uživatele

Zack Snyder dostal „blockbusterový“ rozpočet, volnou tvůrčí ruku a šanci napsat a natočit si, po čem nejvíc touží... a vylezlo z toho velké hlučné nic. Oficiálně se tak ukázalo, že Snyder je břídil. První hodina je zcela prázdná a ve druhé se bez přestání střílí a pořád něco vybuchuje. Jenže Snyder už nezvládá ani tu akci, což bylo to jediné, v čem byl kdy dobrý. Blockbusterová komedie. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jednička se snažila o to samé co před čtyřiceti lety už Battle Beyond the Stars od Rogera Cormana, tedy kopírku Sedmi Statečných v záměrně bizarní napodobenině Star Wars vesmíru. A jako pitomé a velkolepé béčko jsem si ji relativně užil (vím, jsem jediný, zbytek světa se bavil jen nitpickingem příběhu a výsměchem Snyderovi, který si ale podle mě mnohem víc zasloužil za svou DC éru).U dvojky jsem tedy doufal v to co jsem v jedničce tak úplně nedostal, velkolepou bitvu ala první čtvrthodina Man of Steel (zdaleka nejlepší část toho filmu). A ona tu je a je docela super, přesně ten materiál který bych rád viděl i na plátně. Ale trvá hodinu než k ní dojde, a ta první hodina, uff.. tam se děje úplné hovno. A jak já mám teda velké pochopení k používání slow motion v akci nebo k vypíchnutí nějakého cool nebo dramatického momentu... tak proč tady se proboha ve slowmo i sklízí obilí?V jedničce Snyder vystavěl celkem funkční příběh kolem postav kterým dal i nějaký zajímavý background, a na rozvíjení tohohle tady úplně sere, ze všech jsou jen náhodné generátory patetických hlášek. Peklíčko. Vystříhat všechno. No ale pak přijde ta druhá půlka kde se jen řežou, já už se jen bezmyšlenkovitě kochal, a zase dobrý. Tam Snyder ukazuje v čem je jeho síla. Jak cool akce v Sucker Punch, která byla taky obklopená otravnými přestávkami kde se postavy jen debilně baví a jen odpočítáváte minuty než něco začne vybuchovat. Neexistuje jediný důvod proč to bylo rozdělené na dva filmy - pořádně prostříhat, vypustit jako jeden velkofilm do kin, ideálně v té proklamováné Rkové verzi, a mohl to být jeho nejlepší film za hodně dlouhou dobu.No tak snad se toho chopí nějaký schopný fanoušek a udělá k tomu anti-directors cut, ve kterém to bude fungovat líp. 5/10 (a první hodinu klidně přeskočte) ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Bohužel....K žádnému zlepšení nedošlo. Druhý díl se nese v podobném duchu. Tedy vizuálně podmanivý film bez jakékoliv snahy, co se týče postav a příběhu. Prostě prázdná skořápka. Film bez duše. O to více mě překvapuje, že za tím stojí Snyder, kterého si coby režiséra dosti vážím...Ale pojďme zpátky k filmu. Ty dialogy jako by vypadly z generátoru náhodných slov. To se místy nedalo poslouchat, pořád rozmluvy o hrdinství, odvaze a překonání strachu. Nic jiného se tam neřešilo. Pak ty zpomalovačky. Ano, může to být efektní, to nepopírám a sám vím, že to Snyder má v malíčku, ale opravdu se rozhodnout pro tento styl během scén se sběrem obilí. Jako vážně? Aspoň akce ujde, ty výbuchy místy doslova kladně překvapí. Ale výsledný dojem to nijak zásadně nezlepší..Suma sumárum...Mohlo se jednat o guilty pleasure akční scifi béčko, ale Snyder to s tím infantilním a naprosto, promiňte mi ten výraz, dementním scénářem pohřbil. Doslova. Za mě dávám 4/10 ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dovolím si použít svou větu z recenze 300 "Z toho mála, co nám Zack Snyder předvedl, dokázal vykouzlit neuvěřitelné takřka dvě hodiny. Aby také ne, když každá druhá scéna je zpomalená." jak jsem Zacka Snydera posledních 10 let bránil, tak tady se naplno vrátil ke všem těm svým sračkám. Když má párkrát za film vyvolat wow efekt (jako třeba u Supermana), tak jsou zpomalovačky fajn a umí je jako málo kdo. Jenže když je celý film zpomalený, je to k smíchu. Nebýt těch zpomalovaček, tak si možná divák nevšimne tuny kokotin, kterými je druhý díl Rebel Moon prošpikovaný. Sice byli i v prvním díle, ale děj odsejpal a nebylo tolik prostoru ty hovadiny řešit. Tohle bylo fakt něco otřesnýho. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Rebel Moon - Válka na farmě. Myslim by to aj Zdenda Troška natočil líp. Nebo ne? Ale nechme žerty stranou, protože tohle je fakt docela smutná přednáška toho jak se z výborného nadějného filmaře stane díky zahleděnosti do vlastní geniality absolutnĕ podprůmĕrný až tragikomický kreativec. Zac Snyder tu za total 4h nedokázal vybudovat nic víc než pár hezkých obrázků. Veškerá osudovost, emoce a epičnost je smĕšná a prázdná. Jediný kdo to drží v dívatelné formě je pár hereckých jistot v čele s hlavní hrdinkou. Ale třeba ten její Franta Jetel farmář milenec je castingový omyl. Meh ()

Galerie (144)

Zajímavosti (2)

  • O tvorbu vizuálních efektů se postaraly společnosti jako Weta FX, Mammal Studios, Rodeo FX nebo Scanline VFX. (fiLLthe3DD)
  • Natáčelo se od 19. dubna 2022 do prosince téhož roku v americkém státě Kalifornie (Inyo County, Santa Clarita). Filmování probíhalo současně s výrobou první části a společný rozpočet činil 166 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama