Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (6)

plakát

Krematorium (2024) (seriál) 

Scénář, provedení i herecké výkony (na úrovni základní školy) odpovídají tomu že je tento seriál ke shlédnutí zdarma. Je parné že se divadlo Mír rozhodlo inspirovat průměrnou YouTube tvorbou. Financování přes e-begging, videa s lehkou nahotou pro členy a merch to jen potvrzují. Přesto to není absolutní dno české komedie. Občas jsem se některému gagu zasmál, Lábus a pár herců se snaží.            30% - silný podprůměr a nevyužitý potenciál

plakát

Fantastický pan Lišák (2009) 

Svěží, hravé, milé. Tyto tři slova mě napadly ihned po shlédnutí tohoto filmu, a přesně takový Fantastic Mr. Fox je. Animace celého filmu nepřestává udivovat a těšit, soundtrack má jiskru a originální dabing? hohohooo naprosto skvělý ....a tohle všechno dohromady skvěle funguje, není to přeplácané, je to naopak jednoduché jak to jen jde. a tahle vycizelovaná jednoduchá dokonalost je neuvěřitelně SVĚŽÍ. Po celý film jsem se cítil podobně nezbedně jako pan lišák, tento efekt ještě umocňovaly zpívané sekvence soundtracku. Ne jednou jsem se přistihl jak se pln napětí společně s panem Lyšákem vrhám do neznáma nebezpečenství vstříc. ,,HRÁL" jsem si po celou dobu prostě jako malý kluk. Pastelové barvy, mluvící zvířátka, dobrodružství , ale to všechno v neotřelém obalu, který paroduje dnešní společnost, v obalu který dává všemu auru takové vzdálenosti realitě díky pohádkovému vizuálu a zároveň rysy tak známé ze skutečného světa že se prostě i naprostý škarohlíd musí do tohoto filmu ZAMILOVAT!

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

K tomuto filmu jsem se dostal čirou náhodou, a jsem za tuto náhodu velmi rád. Na začátku tušíte že mladík poslaný na smrt asi bude osvobozen(je to přece film) ale když všichni poprvé vyloží proč hlasovali jak hlasovali tak už si tak jistí nejste. Pomalu se začínáte smiřovat s tím že nakonec mladíka pošlou na smrt ale vy mu stejně jako porotce Davis držíte palce a nevzdáváte se. Když se i poslední porotce přikloní na stranu mladíka tak si radostí povyskočíte. tento film mě zaujal hlavně svou téměř hmatatelnou atmosférou a tím že dokázal vytvořit emotivní prostředí bez používání dojemné hudby která stejně nakonec většinou kazí výsledek.

plakát

Psycho (1960) 

Celý film se nese v ponuré náladě a doporučuji si ho pouštět za tmy znásobí se účinek. Celý film jsem shlédl bez jediného pohybu ale vnitřtně se mi chtělo začít řvát: NÉÉÉÉÉ... nedělej to ..(vrať ty peníze, nechoď tam,...) a ta hudba ..nádhera...kakofonie ozívající se při scéně ve sprše ve mě vzbudila opravdový strach né jen jakou si náhražku strachu či spíše znechucení jako to dělá většina filmů tohoto žánru.

plakát

Ptáci (1963) 

Začátek filmu mi přišel takový veselý a kapku detektivní. Říkal jsem si že Hitchcock asi chce vybudovat kontrast mezi první půlí filmu a tou druhou, a tak jsem se uvelebil a s napětím očekával. Když došlo k oslavě narozenin a pak návštěvě u onoho zlořečeného výrobce krmiv tak jsem si říkal že je vše na nejlepší cestě, tj. režisér nechá postupně gradovat strach. Zplet jsem se prvotní strach se ve mě nenásobil ale vyprchával. Jakto že si ptáci museli v tom běsnění dávat přestávky? Proč vždy nějakou dobu čekali a hlavní hrdinové se zatím mohli ,,prošoušet" jak se jim zlíbilo? Žeby si režisér nechával něco až na úplný konec? Ne!!! Konec byl až groteskní připomínalo mi to návštěvu vnoučat z města u babičky na dvoře se slepicemi - protagonisté se klepali hrůzou a ptáci čekali(patrně na to zrní od toho výrobce krmiv nebo co) nechali do sebe kopat a ještě si spokojeně ,,kokodákali" .....a pak už titulky Na druhou stranu se mi hrozně líbilo že to nebilo jako ve většině hororů kde lidi hledají usilovně příčinu proč se to děje (a většinou jde o nějakou díru do pekla nebo co) ale hlavně se bojí o své životy protože to je to co by člověk v takovém stresu udělal.

plakát

Zaříkávač lží (2014) (amatérský film) 

...některá nejfejkova videa jsou stupidní,... některá jsou k zasmání, ....některá jsou k zamyšlení. Tento film se jednoznačně řadí k videím k zamyšlení (ze začátku i k zasmání). Velmi jsem ocenil že nepoužil nějaké zvířecí nadávky (lachtanismy) Jde o takovou "audio-vizuální zpověď" u které si řeknete že člověk jenž dokázal změnít svůj život takto radikálním způsobem si zaslouží obdiv. Pěkné animace dokresluje jeho hlas jenž je podmanivý příjemně zabarvený ...prostě se krásně poslouchá. Naživo natočené scény působí trošku nepatřičně nějaké filtry trošku do retra by jednoznačně prospěly. Hudba je dle mého moc nahlas mírné ztlumení by mohlo udělat zázraky. Filmu by slušel jiný název který by nebyl tak zavádějící. I přes některé mouchy jde o krásný neobyčejně emotivní snímek jenž je určen těm kdo sledují nejfejkovu tvorbu, nelze jej hodnotit bez shlédnutí alespoň jeho předešlých "filmů" .