Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

Labyrint: Zkoušky ohněm (2015) 

Musím říci, že ačkoliv jsem od toho příliš nečekal, tak mě tento film velice příjemně překvapil a porovnám-li to s prvním dílem, který mimochodem také nebyl vůbec špatný, tak tohle je ještě o stupínek výše a to po všech stránkách. Svižný, akční teen sci-fi snímek, který zkrátka nenudí a neustále něco zajímavého nabízí. Opravdu příjemné překvapení a už teď se těším na třetí díl, rozjeté je to slušně, tak nezbývá než doufat, že stoupající tendence vydrží.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Za mě dobrý, dokonce dost dobrý! Před shlédnutím jsem se trochu obával dlouhé stopáže, ale tyhle obavy byly naštěstí brzo zažehnány. Ačkoliv je to film, kde se toho zase tolik neděje a všechno je to víceméně o mluvení, jak už to u Tarantina bývá zvykem, dialogy jsou tak úžasné a zajímavé, že doslova a do písmene hltáte každé slovo a v napětí čekáte, až se něco semele a když to konečně přijde, je to jízda! O hereckých výkonech nemusí být vůbec řeč, ačkoliv těch všemožných kudrlinek při hraní si se slovy bylo moc a občas mi to i lezlo na nervy, bavil jsem se královsky a to téměř celou dobu, což u mě při takové stopáži nebývá zvykem, ale zkrátka a dobře tu na nudu není prostor. Pro mě osobně typický Tarantinův film a možná že i jeden z nejlepších.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

A je to opět tady... Film, na který sem slyšel samou chválu a na který sem se tím pádem těšil jako malej Jarda a jaký je výsledek? Zklamání, rozpačitost. Ano, je tu sice pár scén, které stojí za zmínku a které vás rozhodně nenechají chladnými, scenérie tu jsou také překrásné (ikdyž těch záběrů na ně je tu až přes příliš), stejně tak decentní, ale zato podmanivý hudební doprovod či kamera, ale celkově je to takové nijaké a na dvou a půl hodinový film se tu toho dělo opravdu málo, alespoň tedy na můj vkus. Možná, že kdyby to bylo o minimálně půl hodinu kratší a tím pádem o něco svižnejší, dalo by se hovořit o povedeném snímku, ale takhle opravdu ne. Škoda. Tři hvězdy dávám za ta pozitiva zmíněná o pár řádků výše a samozřejmě také za herecké výkony, ať už DiCapria či Hardyho, těžko říct, kdo z nich září víc. Teď prosím nějaký zábavný film, děkuji.

plakát

Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015) 

Další skvost z dílny Guye Ritchieho, víc k tomu snad ani netřeba dodávat.

plakát

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015) 

Velice přijemná, vtipná, svižná akční podívaná, která naprosto splňuje vše, co od ní člověk očekává. Nijak zvlášt nenadchne, ale ani neurazí. 4 hvězdičky si bez debat zaslouží a nabízí-li se tu srovnání s novým Bondem, tak Mission: Impossible - Rogue Nation u mě jednoznačně vítězí, je totiž mnohem zábavnější a co si budeme povídat, to je u filmu to nejdůležitější, alespoň tedy pro mě.

plakát

Spectre (2015) 

Tohle že má být nejlepší bondovka? Ani náhodou! Po vynikajícím Skyfallu je tohle opravdu velký krok zpět a rozdíl mezi oběma filmy je skutečně propastný. Ano, Spectre má sice pár světlých momentů, ale těch bylo na můj vkus hodně málo a v žádném případě nedokázaly zastínit pasáže nudné, kterých tam naopak bylo víc, než dost. Filmu tak chybí svižnější tempo a celé to působí dost roztahaně, až si člověk říká, že těch 150 minut je zkrátka moc. Z role hlavního záporáka se podle mého názoru také dalo vystřískat mohem víc, ikdyž jeho obsazení nebylo vůbec špatné. No, každý si asi bude muset názor udělat sám, za mě ovšem velké zklamání, čekal jsem o hodně víc a doteď mi není jasné, co na tom proboha bylo tak drahé. Na Skyfall či Casino Royale to nemá ani náhodou. Škoda.

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Nějak takhle si představuji tu pravou akční jízdu, člověk se opravdu nemá šanci nudit ani minutu. Ano, je to místy sice hodně přehnané, ale koho to zajímá, svým způsobem to k tomu už i patří a je třeba si uvědomit, že se jedná o film, nikoliv o dokument. Zakončení je zvládnuté bravurně a zaručeně chytne za srdce, něco takového tu ještě nebylo a daleko to přesahuje hranice filmu. Pro mě zatím nejlepší díl série.

plakát

Želvy Ninja (2014) 

Nesmírně zábavná, akcí a vtipem napěchovaná jízda, která nenudí ani na vteřinu. Tohle se povedlo!

plakát

30 minut po půlnoci (2012) 

Na tenhle film jsem se poměrně dost těšil, čekal jsem totiž stejně povedené drama jako v případě Smrt čeká všude, ale místo toho jsem se dočkal dvou a půl hodinové nudy. A to zcela bez nadsázky! Celé se to vleklo nesmírně pomalu, chyběl tomu větší spád, náboj, napětí, akce... Zkrátka a dobře chybělo tomu téměř vše a za celou tu dobu se neodehrálo nic zajímavého. Nic, co by ve mě vzbudilo nějaké emoce. Něco, co by mě nadzvedlo ze židle a až na tu poslední rádoby akci, která mohla být ještě o něco tmavší (jelikož jsem i přes absolutně zatemnělý pokoj sem tam viděl nějaké to světýlko), to bylo plné zbytečného tlachání, kde padala taková spousta jmen, že by se z toho jednomu zatočila hlava kolem. Postavy byly zcela nudné, nezajímavé a nevěrohodné, takže nějaké zžití s jednou z nich nepřichází v úvahu. Shrnuto a podtrženo, hrůza a děs! Báječného využití by však tento film mohl dosáhnout v medicíně, a to jakožto dokonalý lék na nespavost! Neusnout u něho je totiž vskutku nemožné.