Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (10)

plakát

Equilibrium (2002) 

Dobrý nápad zalitý spoustou nesmyslů a těžko uvěřitelných akčních scén. Slabé ***

plakát

Bolt - pes pro každý případ (2008) 

Příjemné překvapení, zábava (téměř) od začátku do konce, velmi pěkná animace zvířat. Jen prvních pět minut by mohlo bez dalšího vysvětlení odradit.

plakát

Smrtonosná past 4.0 (2007) 

Přes svou nenáročnost převyšuje tento svižný a zábavný kousek velkou část filmů svého žánru. Jindy bych asi hodnotil hůř, ale měl jsem chuť na chvíli vypnout mozek.

plakát

Rozhovor (1974) 

Velmi dlouho se to rozjíždí, chvílemi jsem se neubránil nudě, přesto jsem byl zvědavý va závěr, který ale jen tak zabublal. Vývoj hlavní postavy je zajímavý, ale ostatní děj málo.

plakát

Pro pár dolarů navíc (1965) 

Ačkoli tomuto filmu (a dalším známým westernům) Sergia Leoneho nemůžu upřít jisté kvality (např. hudba), poněkud mě udivuje značně vysoké hodnocení, které se mu dostává. Zatímco zejména starším westernům je často vytýkána jejich nerealističnost, zde se zdá se téměř nebere v ohled. Oba hlavní hrdinové mají sebevražedné sklony, ale kulky se jim vyhýbají. O několik chvil dříve přitom jeden z padouchů zvládne ustřelit cigaretu od úst z několika metrů. Takovéto scény ve mně vyvolávají spíše úsměv a pohřbívají jakékoli napětí. Navíc si, vzhledem k jeho značné rozvláčnosti, nedokážu vytvořit nad filmem nadhled jako u jeho svižnějších, případně více komediálně laděných kolegů.

plakát

Pozemšťan (2007) 

S oblibou se dívám na filmy, které mě vybídnou k přemýšlení, a toto je jeden z nich. Historie je často fascinující, ale známe jen její pokřivený obraz. Zde autoři nabízejí jednu z jejích možných variant, působivě převedenou ve "sci-fi" ve formě rozhovoru. Trochu mě jen zklamal příliš jednoznačný konec, také je mírně straněno východním filozofiím na úkor křesťanství (což mě nevadí).

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Od jisté doby nepoužívám horkovzušné sušáky rukou. Sheldon je přece autorita... "Hot air blowers are incubators and spewers of bacteria and pestilence. Frankly it'd be more hygenic if they just had a plague-infested gibbon sneeze my hands dry."

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Nemyslím, že by někdo jako on byl prospěšný pro společnost, netroufnu si soudit, jestli je spíše dobrý nebo zlý, i když z některých jeho činů se ježí srst, nejsem příznivcem trestu smrti, přesto je Dexter jeden z nejsympatičtějších filmových (seriálových) hrdinů, s jakým jsem se setkal. Proč, ksakru?

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Efektní film o obětování nejen sebe při honbě za slávou a uznáním, touze pokořit svého soka, o lásce, utrpení a spoustě dalších věcí. Příběh se kroutí, sympatie se přelévají a za každým rohem čeká překvapení. Jen závěr mohl být o fousek více tajuplný. I tak jsem zůstal po shlédnutí několik minut přemýšlet bez hnutí a slova, a to se mi nestává.