Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Poslední recenze (5)

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) (seriál) odpad!

Zatím, co pravé prostitutky dávají za peníze sexuální potěšení a tím přináší lidem štěstí a vzrušení, filmové prostitutky, dávají svým zákazníkům akorát hemeroidy. Jim na zákazníkovi nezáleží. Zákazník Amazonu je druhořadý a nepotřebný, vlastně hloupý a nenáročný, nemá city, čeká jen na potravu, něco jako rostlina nebo jednobuněčný živočich. Osobně věřím, že za ty prachy ten serial nikdo nenatočil, že rozpočet ulili někam na Bezosovo offshory a ten seriál natočili za mizerný zlomek částky. Absence banánů a mozků jde cítit napříč celým seriálem. Režie - děs, Casting - slabý a nevýrazný, Herecký výkon - Trash, Vizuál (kamera) - HDR kakafonie, Scénář - nudný a natažený, absence hlubokých citů, dialogů a myšlenek, Dramaturgie - nemám soucit ani s jednou postavou ani s příběhem, vlastně jsou mi ukradený. Za mě odpad, sorry.

plakát

The Covenant (2023) 

A i když s Madonou jsem nechodil a s Guyem Ritchiem nechlastal, stále mám potřebu se z pohodlí svého gauče do něj trochu rejpnout. Jako že jsem ten film včera večer prožil. Tři hvězdy bude málo, čtyřka s přimouřeným očkem a to jen kvůli tomu, do jaké promiňte žumpy se kino dostalo.  Asi není divu, těch produkcí od Guye Ritchieho za posledních pár let bylo tolik, že ten chlap už asi jen deleguje. Navíc podle toho jak ve své U.N.C.L.E a Gentlemen sáze opírá o luxusní jídlo, piknikové krabičky a fajn hadry, pohledy a pózy..., že bych ho klidně začal podezírat z nějaké deviace.  Každopádně všechna čest jeho citu pro obrázek, který stále umí postavit tak, jak málo kdo, ale... určitě už nepatří mezi mé nejoblíbenější režiséry. Je zjevné, že se tomu nevěnuje naplno, jde čistě jen o byzynys a my jsme jenom sklízeň. Jako podivaná asi lepší než dratem do oka, ale do mých oblíbených se ten film nikdy nezařadí. Už jen proto, že jeho tým prostě nedokázal vystihnout hrůzu Talibánu, rozkrýt charaktery postav jejich žen a atmosféry kolem nich a jejich dětí, hrůzu odloučení. Mohl přidat tam trochu toho thrilleru, trochu si pohrát s city diváka - chyběla dramaturgie. Z toho všeho mohl těžit, postavit reálnou válečnou tragédii se šťastným koncem, kde se člověk rozbrečí jak želva a půjde rychle platit UNICEF. A snad i že divák pochopí jak jsou válka a zabíjení vlastně ohyzdné. Nakonec je z toho jen líbivý black ops filmec s AR-15 v hlavní roli a krásnými vlasy Gyllenhaala, ach jak já mu je závidím. P.S. Temná a ponurá hudba a la "Rozhnevaný Muž" nesedí na děj, v Rozhněvaném muži aspoň šlo o tragédii, kde hlavní hrdina přišel o nejbližší osobu vlastní vinou a chtěl smazat tu krev z rukou ještě větším násilím, tam to sedělo. Tady klidně mohli dát hobití znělku z LOTR a pohoda.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Myslel jsem, že to zas bude nějaká parádní Scorsesovka s božským Leem, a helejme se - ono to bylo vzdělávací! Docela slušný obrat, když usedáte k mafiánovce a zjistíte, že půjde o ošklivé sociální drama, které Vás provede docela slušným tripem přes lidskou hamižnost a zmrdovství, které bohužel bylo je a bude. To zmrdovství nikam nezmizelo, je tu s námi od nepaměti. Vlastně skoro symbolický boj dobra a zla z Fargo. Scorsese je pravý maestro, který nedělá nic jen tak. Žádná líná edice. Jde vidět, že vše má smysl, jeho vlastní symbolismus a ironii života, podanou tak, aby se lidi zamysleli (u všech to samozřejmě nepůjde, ale mějme se i tak rádi). Ten film nebudu chtít nějakou chvilku vidět, byl dobrý, byl smutný a popisoval nás s Vámi a svět, kde nějací lidi se snaží proklouznout životem a kde "Zvíře", v některých z nás, nechvává celosvětovou spoušť, ničí národy, podrobuje... Ještě že i zlo nemůže existovat bez dobra a snad to nakonec dopadne dobře.

Poslední hodnocení (249)

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) (seriál)

odpad! 27.08.2024

Deadpool & Wolverine (2024)

04.08.2024

Furiosa: Sága Šíleného Maxe (2024)

04.08.2024

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023)

04.08.2024

Fargo - Season 5 (2023) (série) (S05)

04.08.2024

Fargo - Season 4 (2020) (série) (S04)

04.08.2024

Fargo - Season 3 (2017) (série) (S03)

04.08.2024

Fargo - Season 2 (2015) (série) (S02)

04.08.2024

Fargo - Season 1 (2014) (série) (S01)

04.08.2024

Reklama