Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Western
  • Válečný

Recenze (25)

plakát

Batman (2022) odpad!

Zakomplexovaný pytchus Batman jako model firmy "Brašnářství, sedlářství a kožené masky". Kdyby se na konci filmu přiznal, že je trans, dávalo by trochu smysl, že půlku filmu postává, mudruje, lituje se a běhá jako nadržená fena za úchylem v hlavní roli. Ale ono to tak asi bude, že je trans, protože s tím svým výrazem "seru hovno" nakonec dá batgirl kopačky a jede se dál užírat do své podzemní nory. Scénář má dvě základní linky. Jedna sleduje fádní a trapné zločiny směšně předvídatelného záporáka, který je vlastně jediným superhrdinou, protože všichni dělají přesně to, co chce, včetně vrchního Šerloka i toho koženého kaloně. Druhá linka sleduje dumajícího Batmana, který neustále pózuje mezi bandou policajtů, kteří při přijímacím testu odpověděli "ne" na otázku "Není Batman náhodou Brus Vejn?" a jako cvičená opička neustále rozbaluje líbesbrífy od úchyla. Takže jsem se nudil 176 min u sračky, kterou by Bourne vyřešil za 10 minut i s amnézií, Rambo za 5 minut jen se svým nožem a McClane v úvodních titulkách. Ovšem v Rkovém stylu a ne v impotentním rejtingu pro intelektuály, kteří obdivují každé nové hovno pro jeho originální tvar.

plakát

Sisu (2022) odpad!

Stydím se, že jsem tuhle pytchovynu dokoukal do konce. Nedám si viržínko, nepřemlouvejte mě, sami jste si to zavinili. Ten film v podstatě nemá žádnou scénu, která by nebyla blbá, nebo trapná. Je to blbější a trapnější než všechny parodie, které jsem kdy viděl. Ale naprostý odvar z hoven je zlom ve scénáři, kdy se ze zlomených a znásilněných dívek, kterých mi bylo líto, stanou emancipované krávy. Asi budu muset všem filmům, které jsem tu dosud hodnotil, přidat jednu, nebo dvě hvězdy.

plakát

Hurá do Afriky! (2010) odpad!

Ekoteroristická sračka, manipulativní, lživá a místy vulgární. Scénáristicky debilní, animačně podprůměrná a k dětem nevstřícná. Jako dítě jsem četl Knihu džunglí od pana Kiplinga, která kromě krásného příběhu měla také krásnou ideu. Němci už se oklepali a zase světu cpou nějakou ideologii.

plakát

Odstřelovač (2007) 

Největší předností Shootera je, že po celou stopáž nemá viditelné slabiny. Hodnotím v rámci žánru, kde dávám 4 hvězdy za skvělou zábavu a pátou za nekompromisní konec většiny záporáků. Dobrý casting a fajn zahrané postavy, s výjimkou Kate Mara, která hraje jak ve školním divadle a Dannyho Glovera, kterému jsem jeho záporáka nevěřil, i když se snažil. Pěkně přehledně, bez digitálních kravin a nekonečného množství životů, jako mají všichni ti Johnové Wickové, nebo šestého smyslu a znalosti všech jazyků, jako mají všichni ti rozechvěle sestříhaní Jasonové Bournové.

plakát

Seveřan (2022) odpad!

Necháte si v restauraci přinést teplé kouřící hovno, poblité a plné much? Já ne. Ale někomu to zřejmě chutná. Jinak by totiž nevzniknul tento film pro úchyly. Mrzí mě, že se do téhle sračky zapletl Dafoe. Viděl jsem prvních 20 min, ale i těch je mi líto. Mohl jsem třeba koukat do prázdna, bylo by v tom o třídu více akce, logiky, napětí, mystiky a zábavy, než v tomto šitu, ve kterém nebylo vůbec nic.

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Pseudohistorická sračka, která je dokonalou slátaninou skutečnosti, fantasy a debility. Mohlo by se to jmenovat Třicet případů majarla Lothbroka. 30PMZ má i v dnešní době velkou sledovanost a mnoho lidí umře s vědomím, že to tak za bolševika bylo... Nemá smysl hodnotit casting, herecké výkony, amatérský střih atd., když bije do očí naprostá neúcta k historii. Autoři braku sice nemají potřebu se vázat na historická fakta, ale nacpali do scénáře to, čemu rozumí. Takže feministky, úchylové všeho druhu a fandové novopohanství si přijdou na své.  Vikingové používají mongolské luky, francké sekery, v jednom z dílů je vidět i kukri:) Bohužel, kamarád mi půjčil disk, na kterém byly všechny díly.  Poctivě jsem zabil čas první sérií a zbytek proklikal. To je velká přednost telenovel, že si můžete pustit 150. díl a chytnete se... Jednu hvězdu dávám za to, že vikingy hráli běloši. To chtělo odvahu.

plakát

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021) odpad!

Přemýšlím, co se mi na tom líbilo a nenapadá mě nic. Trapná nuda. Nudná trapárna. Zbytečný film se špatnými a nesympatickými herci (s výjimkou záporáka), přiblblým čínským příběhem, přiblblým čínským drakem, špatnými triky a bezchybnou, ale přiblblou čínskou spartakiádou. Beru to tak, že i komerční us-čínská sračka by měla mít alespoň základní logiku.

plakát

Hledání opravdového boha (2017) 

Boj o zlato, které ještě nikdo nemá, krutý zápas o přežití a záblesk lidskosti. Velmi oceňuji věrohodnost ušmudlaných kostýmů, dobových zbraní a bojových scén. Měl jsem pocit, že cítím smrad žoldáků a vlhkost džungle. Skvělý casting, perfektní herectví, nádherná sonda do jednoho okamžiku historie a velký otazník, kdo to vlastě přežije a jak to dopadne. Díky za tento film.

plakát

Pád anděla (2019) 

Jsem rád za každý akční film, kde se nezachraňuje svět, nekradou atomovky a každých 10 minut se neodehrává v jiném světadíle. Příběh se drží při zemi, nenabízí velké zvraty a překvapení, ale (a možná tím pádem) taky neztrácí základní logiku. Sympatická oldschoolová akce a uvěřitelné postavy ve stylu sám proti všem. Do pěti hvězdiček tomu chybí více originality, napětí, hlubší rozměr postav, lepší casting a nějaký ten wow efekt navíc, ale v rámci žánru uděluji agentu Banningovi poctivé čtyři americké hvězdy. Nejlepší scény: únos Banninga, osvobození Banninga, Banning na benzince, starý Banning poprvé na návštěvě u snachy, Banning za jízdy odpojuje návěs...

plakát

Trojí život (2018) (TV film) 

Originální, nenáročné, vtipné, dobře zahrané, s pěknou zápletkou a uspokojující nitro člověka, které je vystaveno morálce, potřebám, povinnostem, touhám a snům. Film s nadsázkou, dobrým castingem a občasným přehráváním, které mi v "nereálném" a za vlasy přitaženém příběhu nevadilo, si rád pustím znovu.