Reklama

Reklama

Batman

  • USA The Batman (více)
Trailer 2

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců - Alfreda Pennywortha a poručíka Jamese Gordona - a mezi svými spoluobčany se stal jediným ztělesněním pomsty. Když se vrah sérií sadistických machinací zaměří na gothamskou smetánku, stopa záhadných indicií pošle Největšího detektiva světa na vyšetřování do podsvětí, kde se setká s postavami jako Oswald Cobblepot, Edward Nashton, Carmine Falcone a Selina Kyleová. Jakmile důkazy začnou vést blíže k domovu a začne být jasný rozsah pachatelových plánů, musí Batman navázat nové vztahy a odhalit pachatele, aby se stal symbolem naděje Gotham City. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 252)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Odmyslite si kostýmy z maškarného, a dostanete klasickú kriminálku o skorumpovanom meste plnom "kokotov" na vyšších pozíciách, namočených do drog či iných maškŕt (proste také klasické Slovensko o politických zástupcoch dofetovanej "EsÁesky"). Výborná hudba a "tmavší" obraz robia svoje, čiže snaha o temné podanie sa uprieť rozhodne nedá, no poďme konštatovať. Je to iný Batman? To rozhodne. Je to mimoriadne kvalitný Batman? Tak to kurva ani omylom. Proti doslova "čaptavému" ksichtu Pattisona, ktorý bol pre mňa veľkým otáznikom, žiadna výtka! Toto na počudovanie pomerne slušne, nečakane zapadlo. Lenže čo ten príbeh, ktorých je na trilióny? Čo malo byť tým mimoriadnym impulzom pre diváka, ktorý by pripravil mimoriadny zážitok? Nie, z tohto pohľadu - NIČ. Takýchto filmov s obdobnou tematikou je viac než plné vrece. Ďalšia vec. Čo tie tri hodiny do svätej, nepoškvrnenej panenky Márie?! Na takúto stopáž majú nárok kultové filmy, ako "Krstný", Míľa, Vykúpenie z basy, Gladiátor či Goodfellas, nie takáto so všetkou úctou, ničím extra zaujímavá noir-kriminálka pre nenáročných. Hm, tak prečo 4 jagavé? Kurva lebo tá hudba, ten celkový nádych a záverečná tretina, ktorá odkryje identitu vraha (sériového - na ktorých mám skrátka slabosť), ma proste nútia voliť "vyššie", i keď nie všetko je v tomto filme po kostolnom poriadku. Slabší Batman, no presto všetko ľahší nadpriemer .. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nebýt tady muž v kostýmu Batmana, se spoustou svých nádherných hraček, jeden by ani neřekl, že se jedná o komiksový film. Tak realistický nový snímek o netopýřím muži je. Temný, místy až hororový thriller, ne nepodobný žánrovým předchůdcům, jako Saw, Zodiac či Sedm. Pomalé tempo, delší (ovšem nenudící) stopáž, prvotřídní Riddlerův plán a skutečně špinavá atmosféra. Plus několik brutalit. Silný zážitek a za mě určitě plný počet hvězdiček, protože víc snad ani od filmu čekat nelze. Nolan má v Reevesovi silnou konkurenci a Pattinson, jako představitel hlavní role, okupuje minimálně medailové pozice, dosud ztvárněných ochránců Gothamu. Batman s dikcí, pohyby, pohledy i slovníkem Clinta Eastwooda. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Je to už slušná řádka let, co si v Hollywoodu uvědomili, že stávající komerční trendy, které přinesly vlnu komiksových adaptací a velkofilmů fantasy žánru, prakticky vytlačily proud kinematografie určené dospělé generaci. Uhnízdila se myšlenka dát popkulturním fenoménům artový nátěr tím, že je zpracujeme "seriózně", zkusíme tomu dát nějakou "hloubku" a každý si pak najde to svoje. Výsledkem jsou filmy, které si na dospělost jen hrají. Když dojde na lámání chleba, vyjeví se v plné nahotě naivita a směšnost starých komiksových figur a příběhů. Dobrodružství muže v gumovém obleku s rozkošnou netopýří čepičkou, před nímž všichni v okolí usilovně předstírají, že postavu významného člena místní společenské smetánky neidentifikují po hlase ani podle odhalené části obličeje, prostě musíte zpracovat s velkou dávkou nadhledu, jenže toho Matt Reeves, podobně jako Nolan ve své trilogii, není schopen. Reevesův Batman pyšně předvádí hru na osudovost, mlátí dvoumetrovým pindíkem a nešetří patosem. Nemístné je i spojení zcela protichůdných žánrů - noir a superhrdinský epos vyžadují jiné uchopení postav. Catwoman nedokáže být záhadnou femme fatale a její vztah k Batmanovi nemá náležitý erotický rozměr. Když se přeneseme přes plytké motivy a banální dialogy, zůstávají ve hře tradičně silné zbraně velkých studií, tedy výprava a obsazení (Colina Farrella v roli Tučňáka jsem vůbec nepoznal), ale to je pro mě málo. Dvěma hvězdičkami se sloučím nejen se světem Gothamu, ale i s ostatními snímky, co si špatně hrají na dospělost. Celkový dojem: 45 %. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Řádně temný Batman. I když pravda, že u této postavy by to jinak vlastně ani nešlo. Pořád ale trošku jinak temný, než když ho natáčel Christopher Nolan. Možná víc střižený do komiksového světa, což ale není vůbec na škodu. Délka je pro takové téma adekvátní. I jsem kvitoval to, že tvůrci předem na přímo neavizovali, kdo bude ten protivník. Moment překvapení tu tak u mě docela příjemně zafungoval. Dokonce i Robert Pattinson tu působil hodně dobře, byť s emocemi v rámci postavy tradičně šetřil. Nečekal jsem ale, že z něj bude takový ranař. Akce a především automobilové honičky pak hodně kvalitní, trošičku na způsob Šíleného Maxe, což je jen a jen dobře. K páté hvězdičce mi asi chyběl nějaký epičtější moment ve scénáři. Celé to bylo daleko jednodušší a přímočařejší, než bych tušil. Nicméně jako temná detektivka z alternativního New Yorku to funguje dobře. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že The Batman je jeden z těch filmů, které je nutné vidět v kině. Já jsem to nestihla, takže na doma mi zůstal už jen stín toho zážitku. Což je samozřejmě škoda, zvlášť, pokud se tu zrodilo něco víc, než jen jeden sólo film. Ale doma je to prostě slabé, další variace na mnohokrát viděné a mnohokrát přečtené. Trochu mi to sice zlepšilo pachuť z Nolanovy trilogie, ale brzy si nebudu pamatovat víc, než Selinu v nátělníku. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (55)

  • Ve scéně, kdy Batman (Robert Pattinson) odvádí dav ze zatopené místnosti, je možné zahlédnout mezi lidmi i postavu Belly Reál (Jayme Lawson). Tato kandidátka přitom byla několik okamžiků předtím na pódiu postřelena do oblasti hlavy či břicha. V této scéně se ovšem brodí vodou evidentně zcela nezraněna. Jde o chybu způsobenou dodatečným dotočením scény atentátu, která byla natočena až po scénách ze zatopených prostor. (kukkik)
  • Poprvé se postava Batmana objevila v roce 1939 v komiksovém sešitu „Detective comics #27“. (Bube1)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama