Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Fantasy

Recenze (11)

plakát

Pupendo (2003) 

Neuvěřitelně silný snímek. Působí autenticky a přitom neklouže k teatrálnímu patosu - a že těch nahrávek by bylo. Je to sice klasika Hřebejk + Jarchovský, ale pro mě absolutní top. Atmosféra jako prase (protože to nejde to neexplicitně, fakt).

plakát

Čtyři minuty (2006) 

Závěrečná sekvence mě vyždímala jak kus hadru. Tuhle hudbu by mým uším záviděl i Trent Reznor;)

plakát

Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009) 

Ze všech animáků poslední doby už mi jde hlava kolem, ale tohle je úžasný návrat do dětství. Příjemná atmosféra, přirozený scénář a hromada fantazie. Koralína si mě získala na plné čáře.

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Velmi dobře zahraný film s minimem hluchých míst, trochu monotónní hudbou, a těžkou dusivou atmosférou. Vladimíra Šmerala už si určitě nikdy neoblíbím. Téma jako popravy čarodějnnic je celkem jistota toho, že to s divákem zamává. Přes veškerý děs inkvizičních procesů ale děj nestačí na to, abych zanedbala hodnocení formální stránky filmu, která mě příliš neoslovila.. ale vidět ten film před třiceti lety, to by rozhodně byla jiná!

plakát

Vetřelci (1986) 

Na svoji dobu možná dobré, ale prakticky jsem nezažila 80. léta a tak mě jako děcko neděsila horda zubů vykoupaných ve slizu. Co se týče napětí a akce, obojí jsem poněkud postrádala.. Doufejme, že aspoň režisér se bavil:)

plakát

Satan přichází (2006) 

Blboučké. (Jedna hvězdička ze dvou je pro Miu Farrow.)

plakát

Interstate 60 (2002) 

Slabé tři. A začátek přitom nebyl tak zlý, jen místo očekávané gradace přišel strmý pád. Střemhlav. Když pomineme občasný nelogicky navazující záběr (a pokud to byl úmysl, působil dost neohrabaně), tak bych první půlhodince zas tolik nevytýkala. Pak se ale rozjede romantická linie na plno, vybouchne pár aut, protagonista ultra klaďák všechno ustojí, jako bonus získá odpověď na svou filosofickou otázku a po cestě za štěstím stihne vykonat plno dobrých skutků. Boží. Jediný potenciál byl cítit snad jen v postavě O.W.Granta, který by mohl svým plněním přání naruby vyždímat "víc muziky za míň peněz". Ale teď vážně. S tímhle do banky nechoďte.

plakát

P.S. Miluji Tě (2007) 

**s trochou sebezapreni. Dost zajimavy namet, to jo. Prvni ctvrthodince bych dokazala odpustit exaltovany citovy kolaps skakani do naruce, ale probuh neni jich tam na jeden film trochu moc? Nechci pusobit jako ten typ radoby intelektuala, ale vazne kazily dojem z filmu jen mne? Dobre,mozna musim dozrat (a ja tajne doufam, ze ta chvile neprijde) . Pravda odmyslet si tech par preslazenych pasazi, byla by to prijemna oddechovka, presto vyvstavaji dalsi namitky tykajici se obsazeni, neb v hlavni roli by mi mnohem vic sedel typ nejake te Cameron Diaz(ove.. eh.. humus todle prechylovani), Hilary ve sve roli pusobi krecovite. nicmene asi jsem od tohoto filmoveho pocinu cekala vic... coz neni omluva a stale jsou to ** s trochou sebezapreni.

plakát

Představení (1970) 

tyhle šílený šedesátý na FF ve Varech vážně zazářily. Možná bych s hodnocením šla níž, kdybych to viděla jinde než v kině, ale.. skvělý psychedelický obraz beat generation a vším s tím souvisejícího. Jasně, na film možná trochu moc abstrakctních scén, ale tak nějak to tepe - je to dobrý, fakt jo!