Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Poslední recenze (5)

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

Poslední piráti z Karibiku podle mě uspěli. I když jedničku či dvojku nepřekonají, rozhodně jsou nesrovnatelně lepší než čtyřka nesoucí se na vlnách podivna. Ani role Sparrowa v novém filmu nezklamala. Tady nelze Johnymu Deppovi nic vytknout, protože v podstatě hraje tak trochu sám sebe a na téhle úrovni to tak vždycky bravurně zvládne. Místy se vyskytlo pár nevyhnutelných chyb vysokorozpočťáků, kontinuita chvílemi neseděla úplně stoprocentně, ale na to už jsme ostatně v poslední době u hollywoodských trháků podobného ražení trochu zvyklí. U zápletky se žádný moment překvapení nekonal, syn chce prostě zachránit tátu a toť vše. Javier Bardem a Geoffrey Rush byli skutečně skvělí a nakonec nás potěšila i letmá přítomnost Keiry Knightley, která ve filmu na zasloužilou maminu vypadá pořád podezřele dobře. Možná jedině Orlando mohl dostat alespoň tolik prostoru, jako v trailerech. Nová generace ve filmu dobře sedla a já už se proto těším, co vymyslí zase příště. Bude Davy Jones?

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Strážci Vol. 2 si stejně jako Vol.1 udrželi vysokou úroveň, i přestože měli jako pokračování výborné jedničky poměrně obtížnou výchozí situaci. S trochou nadsázky se dá říct, že se jedná o jednu z nejlepších vysokorozpočtových komedií tohoto roku vůbec. I když jde o marvelovku, tvůrci si drží od marvelového universa trochu odstup. Pro Vol. 2 tedy nepotřebuje vědět vlastně vůbec nic, což má své kouzlo a může to samozřejmě přilákat spoustu diváků, kteří se v komixovém světě zas tak dobře neorientují. Tenhle film si tedy jde za svým úspěchem sám a nesahá pro to po jiných superhrdinech. Tvůrci staví především na interakci mezi postavami a vlastní děj je trošku v pozadí, což ale příliš nevadí, protože děj je komixově jednoduchý a úderný. Zároveň ta zdánlivá jednoduchost dovolí, aby vyniknul skvělý humor a celkově uvolněná atmosféra. Hudba k filmu neskutečně sedne a vůbec z toho nemám pocit, že by tam byla nějak uměle přidaná, aby se film posunul v žebříčku na úkor nesmrtelných. Velké plus bych dal za to, že tentokrát dostal Drax mnohem více prostoru než v prvním díle a ujal se toho majestátně. Celkově prostě povedená komedie, ke které se rád budu vracet, výborné speciální efekty a velká dávka humoru k tomu. Doporučuji.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Dlouho očekávaný debut DC Universe, který trochu zaspal a snaží se dohnat Avengers? Ale jo, koukatelný to bylo a pro všechny komiksový fanoušky jasná volba na sobotní večer. Jenomže v hlavě mi zůstalo víc otázek než odpovědí. Proč proboha tolik postav? Proč tam byly některý, troufám si říct, úplně zbytečně (Číňanka, boomerang man)? Snad aby nás zmátli a my si nevšimli, jak pokulhává děj? Jaktože jsme se najednou dostali od temného a tajůplného tónu Batman vs Superman ke katastrofické grotesce? Ale konec ironie. Přes všechny ty známky záplat a zpětného předělávání si některé věci zaslouží pochvalu. Reinkarnace Jokera se podle mě povedla. I když se nelze ubránit srovnání s Nolanovým Jokerem, tahle verze si mě získala jako svěží novinka na svoji stranu a těším se, co bude s Jokerem dál. Harley Quinn ltaky velmi příjemně potěšila, a to nejen vizuálně. Hudbě jako takové nelze nic vytknout. Akorát celkový dojem z bombových hitovek od velikánů jako Rolling Stones je spíš takový, že je tvůrci použili v zoufalství, aby se nám zalíbili a ušetřili si velký kus práce. Ale snaha brát to trochu s humorem se cení a není divu, že se o to DC snaží, když Marvelu to tak skvěle šlape. Rozhodně bych tedy dal Suicide Squad ještě šanci.

Poslední hodnocení (456)

Reklama