Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (6)

plakát

Kaskadér (2024) 

Nepamatuju, kdy jsem se naposled u akční komedie takhle nudil. Chtěl jsem, aby se mi to líbilo, Gosling je super, ale ani jeho šarm a komediální talent neutáhne špatnej scénář a pacing filmu, kterej je o 45 minut delší, než měl bejt.

plakát

Nimona (2023) 

Milá pohádka se sympatickým ústředním duem, ale nepříliš originální zápletkou. Příběh stojí na pointě "když je někdo jiný, neznamená to, že je monstrum", která bude asi vždycky aktuální a určitě neuškodí ji dětem podprahově připomínat. S tím souvisí i netflixovská LGBT kampaň, která mi tu přišla nenucená a příjemně zapracovaná (kéž by se to takhle dařilo častěji). Jako jednorázová zábava s příjemnou stopáží fajn.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Na český poměry super film vizuálem, kamerou a víceméně i hereckýma výkonama. Zápletka jednoduchá, ale funkční a napínavě zpracovaná. I když logika futuristickýho světa byla pouze naznačená a nebylo pro její budování moc prostoru, oceňuju utopistický zpracování ala Blade Runner, kde brutalismus představuje vrchol architektury. (S tím, jak se Praha v současnosti podobných staveb zbavuje, to vypadá, že jsme asi stále nedospěli do "budoucnosti", kdy bychom jejich kvality ocenili. Schválně, jestli je za 50 let budem stavět znova.)

plakát

Hra o trůny - Zvony (2019) (epizoda) odpad!

Hodnocení čistě symbolické za to, jak se duu showrunnerů podařilo totálně zabít vyvrcholení kultovní série. Osmá série absolutně boří všechny pečlivě vytvořené charaktery postav a pozbývá jakékoli logiky. U předchozích epizod jsem přiděloval hvězdičky alespoň jako poctu technickému štábu, kvalitní hudbě a úsilí herců. Znechucení z tohoto dílu už mi brání jakékoli hvězdy udělovat, přestože tým opět odvedl skvělou práci. rip.

plakát

Bez jištění na El Capitan (2018) 

Dokument perfektně zachycuje horolezecký výkon Alexe Honnolda a neméně dobře se věnuje i strastem, které takové nasazení doprovázejí v "běžném" životě. Při samotných záběrech z úbočí El Capitana se mi potily ruce a finální send bez lana mě držel v napětí jako se to ještě nepovedlo žádnému hororu. Vědomí, že Alex výstup přežil a na Oscarech přebíral zaslouženou cenu za nejlepší dokument mi ze stresu moc neubralo. Záběry ze soukromí ukazují jak unikátní přístup k životu a jaké odhodlání musí mít člověk, aby dokázal něco takhle jedinečného a zároveň jaký dopad to má na jeho blízké. Tvůrci, kteří sami zastávají roli zainteresovaných Alexových přátel, kombinují tyto dvě roviny skvěle a já osobně byl k obrazovce přilepený po celou bezmála dvouhodinovou stopáž. Jsem vděčný, že se Alex nakonec rozhodl o svůj zážitek s kamerami podělit.

plakát

Stranger Things - Season 2 (2017) (série) 

Jako obrovský fanoušek první série, která mě chytla a nepustila od první do poslední minuty, se nemohu ubránit zklamání. Druhá série se rozjíždí příliš pomalu a opravdové napětí se začíná budovat až ve čtvrté epizodě. Následující části patří mezi nejlepší ale sedmá epizoda s Eleven, která mimochodem trpí v této sérii Frodo syndromem, kdy jsem měl pomalu chuť její části přeskakovat, totálně zabije budované napětí a prakticky nemá téměř žádný dopad na děj. Když se k tomu přidají nesympatické postavy, dělá to ze 7. části epizodu, kterou v maratonu s radostí vynechám. Následná šťastná setkání na mě na emocionální rovině úplně nefungovala a konečné finále uteklo na můj vkus až příliš rychle. Ocenil jsem nové postavy roztomilé Max a bystrého Sama, teda Boba, sorry. Inspirace filmovými klasikami tu nebyla tak výrazná jako v první sérii ale Vymítač ďábla a braková Evoluce (moje guilty pleasure) byly využity perfektně. Nebýt špatně zapracované sedmé epizody asi nemám tak rozpačité pocity, ale bohužel na mě druhá série působila velmi nekompaktně. Celkově bych dal tak 75-80 %