Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný

Poslední recenze (372)

plakát

Sobík (2024) (seriál) 

Je jen málo projektů, které dokáží s divákem pořádně zacloumat, které nás donutí se zamyslet nad našimi vlastními činy a jejich důsledky. Sobík je ale rozhodně jedním z nich a určitě jedním z nejlepších seriálových počinů, které k nám v posledních letech dorazily. Navenek se seriál tváří jako thriller o muži, který je stalkován psychicky labilní ženou. Ve skutečnosti jde ale o zpověď muže zlomeného vlastním životem. Zpověď muže, kterého ztrestala vlastní naivita a snaha vyšplhat se na vrchol. Do toho se objeví Marta.......... zdánlivě neškodná a přívětivá žena. Dokud si Donny nenajde přítelkyni. Může se zdát že od začátku víme kdo je zlý a kdo ne. Jenže nic není tak jednoduché což vede k tomu, že je vlastně divákovi líto obou protagonistů. Pocit že seriálu je umocněn ještě tím, že hlavní hrdina je zároveň osobou, jenž to celé zažila. Seriál taky skvěle vyobrazuje chování obětí sexuálního násilí a Stockholmského syndromu. Marta totiž potřebuje Donnyho a Donny Martu. Nečekejte akci, nečekejte žádný thriller ve kterém Marta začne likvidovat Donnyho blízké, aby se dostala k němu. Ne..........tohle je zpovědní drama o životě, který né vždy je procházka růžovou zahradou. PS: Musím zmínit i výborné herecké výkony všech protagonistů včetně Marty.

plakát

První znamení: Přichází satan! (2024) 

Trailer na The First Omen mě nikterak neoslnil a čekal jsem tuctový příspěvek, který se přiživuje na původním filmu. Jak já jsem se spletl..............The First Omen je překvapivě kvalitní a napínavý prequel ke slavnému The Omen. Režisérka Arkasha Stevenson výborně pracuje s atmosférou, hudbou a celkově se namísto laciných lekaček spoléhá na mrazivý pocit, který divákovi zaleze pod kůži. Některé scény byli dokonce tak zapamatovatelné, že je řadím k těm nejlepším v sérii. Film taky naštěstí nikterak nenarušuje původní lore, jak je dnes zvykem. Slabý mínus vidím v tom že navzdory snaze šokovat, divák ví kam to povede. Film taky neoplývá originalitou a většinu věcí jsme už viděli jinde ( hororový znalec si jistě vzpomene na Suspirii ). Přesto jde o opravdu dobrý horor, který obě Sestry a nového Exorcistu zadupává hluboko do země. Byl jsem hodně mile překvapen. 8/10.

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Upřímně já byl z filmu nadšený. Miluju tahle vesmírná dramata o lidských pocitech. V mnohém mi to připomíná Ad Astra s Bradem Pittem. Bohužel ani jeden z filmů není doceněn. Problém bude v tom že tvůrci vždy zvolí špatnou platformu k premiéře. Ad Astra šla do kin a každý čekal sci-fi bitku ála Guardian's of The Galaxy. Kosmonaut z Čech zase pohořel díky Netflixu a malé popularitě Čechů v USA. Nicméně ( až na ty občasné záběry ) za to film nemůže. Co musím pochválit nejvíce je hudba..............tenhle styl mě vždy chytí za srdce 😁

Poslední hodnocení (525)

Sobík (2024) (seriál)

05.06.2024

První znamení: Přichází satan! (2024)

02.06.2024

Nabarvené ptáče (2019)

21.05.2024

Bod obnovy (2023)

21.05.2024

Cesta (2009)

29.04.2024

Kosmonaut z Čech (2024)

29.04.2024

Duna: Část druhá (2024)

18.03.2024

Jurský svět: Nadvláda (2022)

16.03.2024

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál)

16.03.2024

Reklama