Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (638)

plakát

Extraktoři (2023) (seriál) 

Moc dobře jsem nepochopil úlohu extraktor týmu. Jeho zbytečná přítomnost by tu vůbec nechyběla, protože i bez jejich sice úspěšnýho vypátrání zločinecký buňky, avšak marnýho pokusu o osvobození by se stejně únosci ozvali sami o výkupný, který nakonec beztak dostali, takže moje představa o vysbobození a marný čekání na něj po několika dílech vyprchala. Jinak tu nemám problém asi s ničím. Obsazení se mi líbí, vedlejší děĵový linky příběh přibarvujou, stejně jako slušný akční scény. Jen by asi stačilo o dva díly míň, místy se tu vaří z vody.. 70%.

plakát

Čekání na Patrika (1988) 

Jako film to za moc nestojí, přednostma tu jsou hudební pecky, roštěny bez šajsek a hlavně nostalgickej návrat do osmdesátek, dob mrkváčů, diskoték a trvalých. Boží to doba. 50%.

plakát

Říše slunce (1987) 

Čekal jsem emocema nabitej film, po celou dobu obavy budící stopáže, která uběhla kupodivu jak voda, jsem bohužel cítil jen nepřetržitou apatii. Oproti zdejším většinovým averzím vůči Baleovi musím naopak podotknout, že jeho postava i výkon pro mě byly na filmu asi tím nejzajímavějším. 68%.

plakát

Aligátor (1980) 

Hororům o zvířatech minulý století hodně přálo a tak je třeba brát v potaz jejich věk. V dnešním světě CGI nám a obzvlášť těm mladším to přijde k smíchu, ale když se vrátíme do dob jejich vzniku, ať už svýma očima, nebo ve vzpomínkách našich rodičů, buďme spravedliví. Když opomenu hloupou scénu na svatbě s ještě hloupějším chováním postav, triky celkem v pohodě, dávka napětí v normě, scénář nestupidní. 50%.

plakát

Bullet Train (2022) 

Hodně zábavná akční záležitost, kde jsem se ani při pomalejších pasážích nenudil. Pobavily nezvykle malý štěky hollywoodských star, jako Sandra Bullock, Channing Tatum nebo Ryan Reynolds. 80%.

plakát

Road House (1989) 

"Nepustíme si Vyhazovače?", lákávala nás se ségrou mamina na počátku devadesátých, kdy jsme po pořízení prvního videa půjčovali ve videopůjčovně kazety po kilech, s kámošem z nich po víkendech vyráběli černý kopie a tenhle film byl jedním z kultů právě mojí maminy, která to sjížděla alespoň jednou do měsíce. Já pro něj tehdy slabost zrovna neměl. Vadil mi tam dost křečovitě bojující Patrick a taky slušně přitroublej scénář, kdy v celým filmu neproběhne jediný vyšetřování, deset zabití se nakonec zamete pod koberec, jako by se nechumelilo a ústřední postavy si pak žijou šťastně až do smrti. To mi ovšem nezabránilo dělat matince radost a sledovat to s ní. Bral jsem to jako další americkej akčňák přitaženej za vlasy jak to jen oni dokážou a čumět na to mi nevadilo. Dnes jsem si to po třiceti letech znovu pustil ze zvědavosti, jak to uvidím teď. A světe div se, úplně stejně. 60%.

plakát

Poseidon (2006) 

Titanik se potápěl hodinu, Poseidonu to trvalo dvacet vteřin. Asi tak bych shrnul tohle dílo. Všechno je tu zrychlený, žádnej prostor pro postavy a jediný, v čem se tvůrci vyžívají, jsou patřičně krvavě vyhlížející odchody pasažérů na druhej břeh. Čím bizarnější smrt, tím líp, jak kdyby to dělali tvůrci série Nezvratnýho osudu. Za mě teda ne. 40%.

plakát

1923 (2022) (seriál) 

Nemá to atmosféru, silný emocionální scény, sílu pŕíběhu ani úzasný záběry ničeho jako 1883. Nemá to spád, napětí, propletenost dějových linek a silný postavy jako Yellowstone. Utahanej děj a mnohdy o ničem protahovaný scény jsou plný romantickýho tlachání a valná většina herců mi tu nesedí a to včetně namachrovanýho Forda, jehož big boss se s tím Costnerovým absolutně nedá srovnat a blonďatá panovačná kráva Alex a nemastnej Jack jsou tu castingově taky hodně špatnou volbou. Indiánská linka mi nevadila, i když jsem moc nepochopil, proč tam vlastně je. Scénář každopádně za moc nestojí a o kouzlu doby, která by mě měla vtáhnout do děje už vůbec nemluvím a to asi i díky dialogům, který zapadají spíš do současnosti, než do počátku minulýho století. Je tu celkem slušná hudba, ale to je asi tak všechno. Nesralo mě to, zkoukl jsem to bez problému, takže asi jen proto nejdu s hodnocením ještě níž. 60%.

plakát

Čas dluhů (1998) odpad!

Film s totálně tupým scénàřem, kde z dobrých herců udělala režisérka trapný šašky.