Reklama

Reklama

Mel Gibson se ve filmu Blood Father představuje v roli bývalého člena motocyklového gangu "Hells Angel" Johna Linka, kterého právě propustili z vězení. Svobodu si ale neužije příliš dlouho - jeho 16letá dcera Lydie se dostane do problémů s drogovými dealery poté, co je namočena do krádeže špinavých peněz. Nevinná Lydie si na útěku před nimi neví rady, a tak se rozhodne pro zoufalé řešení - zavolá otcovi, jenž není jen motorkář, ale i bývalý opilec a narkoman. Ti dva se navíc řadu let neviděli a nerozešli se úplně v dobrém. Lydia však pod otcovou ochranou stále vidí svou nejlepší šanci na přežití. Když se tedy John rozhodne udělat po letech první správnou věc i za cenu možného návratu do vězení a své dceři pomoci, krvavá cesta může začít... (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (394)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jednohubka po vzoru Get the gringo s opět výborným a namakaným Melem Gibsonem, kterého už ve větší produkci nejspíše neuvidíme. Nečekal jsem moc, ale zároveň mi nepřišlo, že by byl projekt nějak zásadně podfinancovaný, přesně takhle nějak jsem si Blood Fathera představoval a nenudil se, takže úkol splněn...8/10 ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Nie je to žiadny trhák, ktorým by si niekto bohate nabalil vrecká, ale prítomnosť M. Gibsona funguje veľmi dobre (aspoň pre mňa). V podstate jednoduchý dej nijak expresne nestupňuje tempo, ale posledný rozstrel fungoval ako dobrá náplasť na bežnú ranu. Ak by tam nebol Gibson tak dávam o hviezdu menej , tak je to za 70%. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný, jednoduchý drsný akční příběh shledání a "vykoupení", který táhne Gibsonovo otcovský charisma. Sice je to skromnějšího ražení, ale v týhle honičce bídných mexikánců za pomstou vlastně vůbec nic nechybí - táhne z toho ta správná Americana, Erin roztomilá, potěší řada vedlejších rolí, nejsou tu žádný otravný odbočky, když přijde na krev tak je poctivá. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Něco, co mi mezi filmy dlouho scházelo - film, ze kterého vyzařuje duch syrové, nepřikrášlené Ameriky se všemi svými pozitivy a negativy (které v tomhle typu snímku samozřejmě převažují). Možná se pletu, protože jsem už delší dobu neviděl, ale Blood Father mi připomněl o čtyřiadvacet let starší, ale neméně skvělý film Red Rock West s Cagem a Hopperem, který člověku nabízí přesně to samé. I Mel Gibson se pro roli hodí jako v současné době snad nikdo a ač se nejedná o Oscarové vystoupení, v několika momentech jeho postava připomene jak tu z Odplaty, tak z Lethal Weapon. Nepřistoupíte-li k Blood Father s přehnaným očekáváním, myslím, že vás může jen příjemně překvapit... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Nebýt Mela Gibsona v hlavní roli, který si toho zestárlého a na celý svět naštvaného otce dost užívá a některé jeho hlášky a reakce působili hodně spontánně a ze srdce, byl by tenhle film naprostý odpad. Erin Moriarty je hezká tvářička, ale její postava je strašně otravná a špatně napsaná, dialogové výměny o vině a otcovství a vůli k životu tak kvůli neustálemu WTF pocitu prakticky ani jednou nefungovaly a ještě horší byly ty jakože vtipné dialogy. Větší problém ale je, že scénář nefunguje ani jako celek, děj vůbec nikam negraduje, měl jsem několikrát pocit, jako že tvůrci ty scény postříhali a poslepovali bez jakéhokoliv citu pro dramaturgii, padouši jsou naprosto generičtí (ani z toho sicaria nešel cítit žádný respekt a neměl absolutně žádné charisma, Benicio del Toro by si veškeré osazenstvo dal na jedné večeři), logika chování postav taky žádná sláva. Nečekal jsem od na první pohled jasného béčka nic extra, ale i od tohoto druhu filmu vyžaduji, aby mě dokázal napumpovat adrenalinem nebo mě jakýmkoliv způsobem bavil bez neustálého pocitu, že si ze mě dělá někdo srandu. A tady jsem ten pocit měl. Je to opravdu old school film, ale ten fakt špatný příklad old school, v společnosti prvního Mad Maxe apod. filmů. 3/10 ()

Galerie (104)

Zajímavosti (9)

  • Ešte v roku 2008 sa plánovalo, že režírovať a zároveň stvárniť hlavnú úlohu by mohol Sylvester Stallone. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama