Reklama

Reklama

Brad Pitt hraje ve filmu Bullet Train nájemného zabijáka Berušku, který je odhodlán vykonávat svou práci mírumilovně, jelikož se mu spousta předchozích kšeftů vymkla z rukou a smůla se mu lepí na paty. Osud má nicméně jiné plány, protože Beruška se při své nejnovější misi v nejrychlejším vlaku světa dostane do křížku se smrtícími protivníky. Jejich cíle jsou vzájemně propojené, a zároveň protichůdné. Konec trati je pouze začátkem nepřetržité divoké a vzrušující jízdy napříč moderním Japonskem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (884)

Lima 

všechny recenze uživatele

Spíše než k Tarantinovi tohle má blíže k utrženému Ritchiemu, bohužel po lehké lobotomii. Škoda vysvětlovačky pro blbý v závěru, škoda opakujících se dialogů mezi Mandarinkou a Citronem, které mnohdy vlastně ani nebyly moc vtipné, i když se snažily být moc cool. Ritchie by tyhle chyby nedělal. Rozhodně vzhledem ke jménu režiséra nečekejte novýho Johna Wicka, zdejší full-contact souboje nemají takovou šťávu a nápad, a určitě bych se obešel bez přepáleného závěru s šinkanzenem, kde už jsem jenom čekal, že odněkud vylezou Tom a Jerry a začnou se mlátit pánvičkami. Ale jinak to bylo příběhově skvěle vymyšlené, mělo to překvapivou pointu, všechno to ke konci dávalo smysl a některé scény byly tak neuvěřitelně absurdní a absurdně vypointované, že byly vlastně fajn. Zajímavá postmoderna, kterou bych od  bývalého kaskadéra nečekal. Z herců nejvíc zářil Aaron Taylor-Johnson, to je chodící maskulinita s hereckým talentem. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Přespříliš ukecaná, dlouhá a překombinovaná křeč... Nevěrohodná i v rámci bláznivých komedií. Žádný jako-Guy-Ritchie to není, ale chtělo by to být, a je to škoda hlavně kvůli bezvadnému obsazení, dobrým režijním nápadům a několika opravdu nečekaným a vtipným momentům, které nevyšly naprázdno, respektive které se v té záplavě všeho neztratily. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

První čtvrthodinu jsem věděl, že ten film budu nenávidět. Velmi průhledná snaha být cool, cute a random, která v drtivé většině případů zpomaluje film, který bych proto i přes to, že se odehrává v svištícím šinkanzenu, nenazval svižným. Ale musím přiznat, že postupně si mě to docela získávalo. Když si vzpomenu na unuděnou zoufalost Gray Mana, tak tady do toho aspoň přítomní dávají všechno. Zatím dávám tři a kdo ví, jestli to zpětně nezačnu mít rád i na čtyři. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tušil jsem bezhlavou a rozjívenou jízdu, ale výsledek je v kadenci nápadů ještě mnohem zběsilejší než moje nejodvážnější představy. Kdo píše, že chybí akce, ten si asi spletl nástupiště a nasedl do osobáku směr Stará Paka. V tomhle šinkanzenu se totiž střídají jak oblíbené vyprávěcí zdroje a styly, kdy si Kill Bill podává ruce s tím povedenějším od Guye Ritchieho, tak šílené zvraty s absurdními krvavými cákanci jak ze starých počinů bratří Coenů. Ve finále jsem na několika místech už už zvedal ruce, že začnu nadšením tleskat, tak velkou euforii ve mně konkrétní momenty vyvolaly díky správnému cameu nebo perfektně padnoucímu soundtracku. Nejvyšší hodnocení napoprvé nepřistálo jenom kvůli tomu, že jde o míchačku žánrů, která častěji stojí na nohách díky inspiracím a citacím než díky vlastnímu vkladu, ale na zábavnosti to neubírá vůbec nic, právě naopak. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Akční jízda rychlá zhruba jako tamní japonský vlak. Snímek je vhodný na chvíle, kdy se vám zrovna nechce moc přemýšlet a chcete se jen nechat unášet na vlnách šíleností. Tak jak se mi podařilo se naladit na vlnu akčních šíleností, tak se mi bohužel nepodařilo naladit na vlnu humoru, který je tlačený velmi na sílu a rozhodně nesedne každému. Navíc je extrémně předvídatelný a u každé scény okamžitě víte, kam bude směřovat a jak dopadne. Taková svěží navoněná zábava v hodně voňavém obalu, bohužel poněkud plytkého obsahu. [70 %] ()

Galerie (57)

Zajímavosti (38)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama