Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Recenze (5)

plakát

Clarksonova farma (2021) (seriál) 

Farm opera se stárnoucím idiotem Jeremym v turbulentním období přírodních, epidemických i geopolitických zvratů s neuvěřitelnou lehkostí ukazuje často krutý život farmáře v hořkosladké lidské podobě. Monumentální dílo daleko přesahující osobu charismatického Clarksona a jeho báječných farm buddies. Drama, napětí, láska, zrození, smrt, zoufalství, radost, intriky, válka, přátelství, prasata, ovce, kozy.

plakát

Bullet Train (2022) 

Málokterý film dokáže tak klamat tělem. Na první pohled povrchní akční Bčko se postupem času stále víc a víc dostává pod kůži nejen díky famózním hercům, co mají i v takové akční jízdě co hrát. Humor, akce i emoce fungují na jedničku s lehkostí, jakou nepamatuji. Největší žánrové překvapení za hodně dlouhou dobu. Bacha na Diesla!

plakát

Stranger Things - Kapitola devátá: Hon na Vecnu (2022) (epizoda) 

Strašně moc na efekt. Klasický scénáristický problém "aby se vše na závěr epicky protnulo" a díky tomu se postavy chovají zmagořeně, hlavní záporák je chíli Deus Ex Machina, chvíli neschopné jelito. Ach jo.

plakát

Jak se mění vědomí - 1. kapitola: LSD (2022) (epizoda) 

S velkou radostí sleduji současnou renezanci (nejen) na Netflixu, kdy se objevují podobně zaměřené filmy a seriály jako houby po dešti. Michael Pollan, vyzrálý postarší autor stejnojmenné knihy, mapuje historii objevení LSD ve třicátých letech 20. století, následně zevrubný psychiatrický výzkum v letech padesátých, ukazuje, jak právě tato látka s až nadpřirozenými schopnostmi akceleruje rozkvět americké společnosti v šedesátých letech, počítačovou revoluci v Silicon Valley v letech sedmdesátých, až po nesmyslnou, válkou motivovanou démonizaci Ronalden Reganem. Vše je doprovázeno rozhovory s kapacitami oboru, včetně samotného objevitele LSD, Alfreda Hofmana. Současný pohled na problematiku některých substancí je extrémně zkreslený a tento dokument má slušnou šanci přispět ke změně. Bravo.

plakát

Elvis (2022) 

Barevná, eklektická, energická, ale také hluboká a divákem i herci silně prožitá realistická pohádka o novodobém Ježíši. Baz v nejlepší formě dokazuje, že Elvisova extravagance má hluboké kořeny. Vyprávění skrze manažera je poměrně originální, ale možná by šel příběh stejně zajímavě, ale svižněji vyprávět i bez něj? Čert ví, buďme rádi, že film dopadl, jak dopadl.