Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Horor

Recenze (10)

plakát

Osm hrozných (2015) 

Osm hrozných, osmý film Tarantina ..ještě že těch kapitol ve filmu nebylo taky osm! To bych byl v kině asi ještě dnes. Na můj vkus až moc protahované vyústění celkem jednoduchého děje, který byl na druhou stránku vyplněn výbornými dialogy mezi jednotlivými postavami, kde až do konce nevíte kdo s kým je a koho kdo chce zabít a proč. Samuel L. Jackson a jeho story o černém lulánkovi je jednoznačně nejvtipnější scénou filmu, kterou si neskutečně užíval a my s ním. Závěr se pak otočí v klasickou Tarantinovku, kde lítají i praskají kulky, teče krev a já už nevím co všechno. Jen škoda, že se na to finále čeká dvě hodiny... 80%

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Takhle drsný, chladný a syrový survival jsem dlouho neviděl. Každá rána co ve filmu padla doslova bolela a to nemluvě o scéně útoku medvěda, která spolu s úvodním atakem indiánů, natočeným na jeden dlooouuuhý záběr, byla fenomenální! Co se hlavního hrdiny týká, tak se Leo v tomto filmu opravdu překonal a vymáčkl ze sebe maximum (někdy i doslova). Proto si myslím, že by byla chyba, kdyby za to tu cenu nedostal! Cenu by zasloužil i Tom Hardy v roli hlavního záporáka, kterého od začátku musíte nesnášet, ale také celý natáčecí štáb, který musel s hrdiny podstupovat drsnými podmínkami počasí. Výborná režie, úžasný vizuál, dlouhé záběry na tamní přírodu podtržené výborně pasující hudbou, zkrátka Revenantovi nelze nic odepřít ...ani tu délku :)

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Tak jsem si to nechal přes svátky pěkně proležet v hlavě a hodnocení neměním! Za tu dobu jsem si přečetl spoustu recenzí a musím souhlasit s tím, že to byl víceméně remake čtvrté epizody v novém kabátě a s novými hrdiny. Ale i přesto, když se objevilo logo Lucasfilm a po něm ,,Long time ago in a galaxy far far away", tak jsem zapadl hluboko do sedačky a užil jsem si každou vteřinu nového dílu. Nástup starých známých hrdinů byl sice předvídatelný, ale o to více jsem se na to těšil a na seznámení se s novými taktéž. Navíc nová trojce hrdinů byla bezvadně sehraná a vtipná od začátku do konce! Jedinou vadou na kráse byl záporák, byť v úvodní scéně z něj seš respekt, tak po sundání masky a prvním promluvení už nikoli. Tak uvidíme co bude dál.. Celkový dojem ze sedmé epizody můžu přirovnat k dojmu, který měli hrdinové na konci dílu The Big Bang Theory, věnovaný právě poslednímu dílu StarWars :) Za mě 5* a super rozjezd do nové trilogie!

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Podobných filmů je v poslední době spousta, ale musím uznat, že tento film mě fakt bavil celou dobu. Dobrá atmosféra, celkem povedená parta přeživších uprostřed obrovského labyrintu, ze kterého a i z monster hlídajících labyrint, šel respekt. Moc často se to nestává, ale jestli bude další díl knižního pokračování, tak se na něj těším.

plakát

Den po konci světa (2014) 

Ze začátku to vypadalo fakt pěkně, film měl celkem dobrou atmosféru a já si říkal, že by to nemuselo být tak špatné. Byla to chyba! V půlce filmu došly nápady asi i peníze a chuť film dotočit s nějakým koncem, který se velice podobal Cloverfieldu, ale to je trochu jiná třída. Prostě béčkový biblický post-apokaliptický horror, kde nebylo ani trochu z jednoho..

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Byl jsem na film celkem zvědavý, mám rád vesmírné sci-fi, ale tohle byl fakt průser s velkým P. Film přitom sám o sobě toho měl tolik co nabídnout, ale v závěru se nic takového nestalo. Postavy naprosto nezajímavé, herci totéž. To co bylo bráno jako vtip, bylo trapné. To co bylo bráno vážně, bylo taky trapné. Děj neměl hlavu ani patu, zápletka... tam snad ani žádná nebyla. Přitom vizuální stránka filmu a samotné 3D bylo suprové, bohužel to fakt nestačilo. Komentář co nejlépe vystihuje film napsal Tom Hardy.

plakát

Interstellar (2014) 

Nejlepší vesmírné sci-fi posledních let. Christopher Nolan nezklamal a opět mě dokázal totálně odrovnat! Úžasné, dech beroucí scény. Krásné hrátky s relativitou času. Hudba Hanse Zimmera seděla k filmu jak vyšitá a zároveň v některých scénách bourala kinosál. Herecké obsazení v čele s Matthew McConaughey nemělo chybu! Po filmu jsme museli jít na pivo aby jsme to všechno znovu probrali a to se mi nestalo už dlouho! Díky!

plakát

Návrat blbýho a blbějšího (2014) 

Na film jsem se hodně těšil, jelikož první díl byl sice neskutečně blbý, ale zároveň i neskutečně vtipný a grimasy a gesta Jima neznají hranic a nikdy se neokoukají. A takto to je i v druhém díle, kdy se vrací do akce po dvaceti letech a solí jednu vtipnou scénu za druhou. Za mě rozhodně povedený comeback!

plakát

22 Jump Street (2014) 

Jednoznačně nejlepší komedie roku 2014! Nestalo se mi, že bych se v kině tolik nasmál. Je to sice naprostá kopie předchozího dílu, ale když to funguje, tak proč ne. Na scény jako setkání rodičů nebo výsměch Chaninnga, když zjistí s kým spal jeho kolega a totálně vážný "ksicht" Ice Cube, které vyvolaly výbuchy smíchu se prostě zapomenout nedá! za mě 5* + 1* závěrečné titulky.

plakát

Godzilla (2014) 

Jedním slovem, bomba! Strašně jsem se těšil na tento film a proto jsem se trochu bál, že by mě mohl zklamat, jak to teď často bývá, ale ono to bylo naopak! Ukázky výborně navnadili a přitom neukázali skoro nic a samotný film se sice pomaleji rozjíždí, ale v momentě, kdy MUTO vytáhl ťapku z radioaktivního růžku nebo prvního dupnutí Godzilly na letišti, jsem seděl zařezaný v sedadle s otevřenou pusou. Závěrečná bitva monster v San Franciscu neměla chybu a celkově jsem z kina odcházel nadšený! Jasný, určitě tam jsou některé herecké výkony a dialogy slabší, ale čert to vem! Na tento film se jde kvůli monstrům a destrukci a toho tu bylo dosti! 5*