Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Poslední recenze (7 788)

plakát

Godzilla Minus One (2023) 

Už to, že se do žebříčků nejlepších filmů roku 2023 dostane japonský film, stojí za zájem. Japonci se totiž po dlouhé době vrátili k jejich celosvětově nejznámější obludě a natočili vysloveně zajímavý film z jejího světa. Atmosférou dobový, odehrávající se chvíli po konci druhé světové války. Digitálně notně šílený, což je třeba uznat. Ale po příběhové stránce tu perfektně skloubili do kupy názorové pochody a myšlenky jednoho národa, který po válce bojoval sám se sebou. Což je na tomto filmu podle mě to nejzajímavější. Totální katarze jednoho národa převedená do filmu o zrůdě, která definovala jeden žánr a pomohla nejednomu Japonci se očistit.

plakát

Dobrý člověk (2023) 

Dlouho se mi nestalo, abych klasickému lidskému dramatu dal pětihvězdičkovou dardu. Tady to ale všechno jednoznačně sedlo. Amík Zach Braff si během covidu napsal perfektní dramatický příběh, který v sobě skrývá vše, co dnešní Ameriku trápí - alkoholismus, návrat veteránů k běžnému životu a závislost na oxycontinu. Dal tomu čas, vybral si herce a natočil dokonalé drama Dobrý člověk. No a kromě výborného scénáře se mu povedl ještě druhý majstrštyk a to, že do hlavních rolí vměstnal Florence Pugh a Morgana Freemana, kteří onen příběh pozvedli prakticky k dokonalosti. Ukázali tu totiž totální přirozené herectví. Morgan Freeman, jako již tradičně a Florence Pugh opět velice překvapivě. Dobrý člověk má aktuální téma, je naléhavý, a měl by ho vidět každý, kdo se potýká se smutkem v srdci. Vždy totiž může být hůř…

plakát

Furiosa: Sága Šíleného Maxe (2024) 

George Miller počkal od Zběsilé jízdy devět let, mezitím si natočil nezajímavý romantický fantasy a pak si opět vystřihl jeden z nejlepších akčních filmů posledních let. Furiosa je totiž dle očekávání opět totální pecka, byť v mnoha ohledech jiná, než předchozí díl. Vypráví epický příběh Furiosy, která si jde za pomstou a nezastaví ji ani jeden z nejbrutálnějších filmových světů, který se na plátně vůbec kdy objevil. Jenže brutalitu tu střídá absurdistán a tak to tu diváka chtě nechtě musí bavit. A to i přesto, že se na plátně dějí momenty, které divák nechápe, že se v mysli někoho vůbec mohou zrodit. Popravdě jsem měl místy pocit, že sleduji nějakou Tarantinovku na steroidech. Hlavně v druhé polovině během plánované pomsty to bylo hrozně znát. Chris Hemsworth si ale svojí roli dokonale užil. Anya Taylor-Joy a její mladší já Alyla Browne tu také byly skvělé, ale nejsympatičtěji (což je v tomto světě jev prakticky nevídaný) tu na mě působil Tom Burke. Všichni do jednoho jsou pak součástí příběhu, který je opět velice drsný, efektivní, zábavný, ale i místy nelogický a hlavně na rozdíl od Zběsilé jízdy už to není takový šok. Proto čtyři hvězdičky. Každopádně čtyři velice silné hvězdičky a už teď tuším, že se bude jednat o jeden z nejlepších filmů roku 2024.

Poslední hodnocení (9 737)

Němá tajemství (2023)

05.06.2024

Barvy zla: Červená (2024)

04.06.2024

Godzilla Minus One (2023)

04.06.2024

Dobrý člověk (2023)

03.06.2024

Furiosa: Sága Šíleného Maxe (2024)

01.06.2024

Fentasy (2024)

01.06.2024

Ehrengard: Umění svádět (2023)

30.05.2024

Kurýr z Madridu (2024)

30.05.2024

Nad propastí (2023)

30.05.2024

Reklama

Poslední deníček (202)

Zaměřeno na...French 79 - Life is Like

Mám čistou elektroniku tuze rád. Na té totiž nejde nic zkazit. Buď je dobrá nebo je špatná. Potažmo alternativní. Potažmo špatná...takže dejme tomu, že dnes mluvíme o té dobré. O té, které kvalitou odkazuje na ty nejlepší hudebníky jako jsou Daft Punk (samozřejmě), Fatboy Slim nebo The Chemical Brothers.

Ani už nevím, jak je to možné, ale jednou jsem se, a asi na to bude mít vliv Youtube (což je vlastně i dost neobvyklé), dostal k francouzskému (jak jinak) hudebníkovi, který všechny ty muzikanty nahoře adoruje a zároveň přichází s něčím naprosto novým.

S něčím, co už vím, že budu mít důvod se k tomu vracet. Life is Like je asi nejzajímavější kousek z toho všeho, co od něj už mám rád. Nechci říct nejlepší, protože by to nebyla pravda. A Vás by to nemuselo tak nalákat. Nicméně ten klip je boží. A hudba vlastně taky, protože je v rámci elektroniky aktuální....a hodně originální.

A to já vždycky moc rád ocením. 

French 79 je tak producent dnešní doby, který odkazuje na ty nejlepší jedné generace, kteří, jak to vypadá, už jsou nenávratně pryč...až teda na The Chemical Brothers, kteří budou boží asi až do skonání světa.