Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi
  • Akční

Recenze (21)

plakát

Svatá (2024) (TV film) 

Bohdalová hrající oběť komunismu, která ve filmu opakovaně nadává na komunisty? Tak pokud toto není aspoň trochu chucpe, tak už nic.  Scénáristicky to žádná bomba není (přeceňování Epsteina je téma samo o sobě), ale Bohdalová s Vlásákovou hrají solidně a samotný příběh pod Strachovým vedením na 4 hvězdy vydá.

plakát

To Catch a Killer (2023) 

Tak tohle sedlo jak pomyslný p**l na hrnec. Temné, atmosférické, herecky velmi solidní a s atraktivními hlavními postavami. Velmi příjemná dvouhodinová podívaná.

plakát

Černý telefon (2021) 

Pětihvězdový horor? Ehm, ani omylem... Pominute-li Ethana Hawka (který ale ve výsledku zase tolik prostoru, kolik by si člověk přál, nedostal), a jednu "jakžtakž" hororovou scénu, zbyde vám vlastně dost neoriginální, nenápaditý a ničím nevyčnívající "horor", který zapomenete velice krátce po jeho skončení - jednoduše pro to, že v něm nic k zapamatování není. 55 % a jedno z největších hororových zklamání roku.

plakát

Seveřan (2022) 

Já si to užil. Atmosférický a výpravný zážitek.

plakát

Podezření (2022) (seriál) 

Třetím dílem se jednozačně potvrdilo, že má Štepán Hulík neskutečný talent (sice každý svůj námět piluje roky, ale výsledku je to dle všeho jenom k užitku). Jeho schopnost perfektně budovat reálné nečernobílé charaktery skrze takové jakobynáhodné a jakobynedůležité situace a rozhovory se dobře projevuje ve všech třech dílech, a působí neskutečně dobře a sympaticky (nejen proto, že v českých vodách plných nuceně černobílých a nevěrohodných charakterů s až chorobnou doslovností úplně všeho (ne)podstatného jde o vyloženou vzácnost). Je ve výsledku "dobrá" nebo "zlá" sestra Kučerová? A co vrchní sestra, která svou kolegyni, se kterou pracuje dvě dekády nepodržela, aby byla nakonec z oddělení sama vyštípána? O doktoru Vaculíkovi ani nemluvě; ta nejednoznačnost a nedoslovnost - ostatně v reálném životě je známe víc než dobře - jsou opravdu osvěžující. A přidejte k tomu všemu fenomenální herecké výkony naprosté většiny zúčastněných (nejen oskarová Melíšková, ale také Hanuš a už tradičně Trojan), spolu se zručnou režií mladého Michala Blaška a kamerou podobně mladého Adama Macha a máte jednu z nejlepších minisérií prvního kvartálu letošního roku. Klobouček a velmi solidních 85 % za celý triptych.

plakát

Podezření - Epizoda 3 (2022) (epizoda) 

Třetím dílem se jednozačně potvrdilo, že má Štepán Hulík neskutečný talent (byť každý svůj námět piluje roky, což je ale výsledku dle všeho jenom k užitku). Jeho schopnost perfektně budovat reálné nečernobílé charaktery skrze takové jakobynáhodné a jakobynedůležité situace a rozhovory se dobře projevuje ve všech třech dílech, a působí neskutečně dobře a sympaticky (nejen proto, že v českých vodách plných nuceně černobílých a nevěrohodných charakterů s až chorobnou doslovností úplně všeho (ne)podstatného jde o vyloženou vzácnost). Je ve výsledku "dobrá" nebo "zlá" sestra Kučerová? A co vrchní sestra, která svou kolegyni, se kterou pracuje dvě dekády nepodržela, aby byla nakonec z oddělení sama vyštípána? O doktoru Vaculíkovi ani nemluvě; ta nejednoznačnost - ostatně v reálném životě jí známe víc než dobře - je opravdu osvěžující. A přidejte k tomu všemu fenomenální herecké výkony naprosté většiny zúčastněných (nejen Melíšková, ale také Hanuš a už tradičně Trojan), spolu se zručnou režií mladého Michala Blaška a kamerou podobně mladého Adama Macha a máte jednu z nejlepších minisérií prvního kvartálu letošního roku. Klobouček a velmi solidních 85 % za celý triptych.

plakát

Očista (2013) 

Bohužel, chování postav nedávalo tak moc smysl a tomu synovi-parchantovi jsem přál smrt tak silně skoro od úplného začátku (resp. od doby, kdy začal dělat opakovaně všechno pro to, aby zničil svojí rodinu), že jsem ani nedokoukal.

plakát

Podezření - Epizoda 1 (2022) (epizoda) 

No vida. Proč to někde (jako třeba tady) jde a funguje prakticky ve všem (od scénáře, přes herecké výkony, režii až po celkovou atmosféru), zatímco v naprosté většině zbylých českých "výtvorů" to drhne (taky často prakticky ve všem), až se rolujou ponožky? No nic, první díl Podezření zatím pěkně slušně a zcela bez debat v evropské kvalitě (vzhledem k tomu, že z 99 % jinou než evropskou, americkou a korejskou produkci nesleduji, troufám si tvrdit, že dokážu posoudit). Snad se to udrží.

plakát

KIMI (2022) 

What the hell?! Tak takhle ne Stevene. Nuda a příběh prakticky bez děje, až to bolí.

plakát

Klan Gucci (2021) 

Pocitově spíš tříhvězdové, ale za Leta a Al Pacina tu čtvrtou přihodím. Poctivá a vlastně docela dobrá jednohubka.