Reklama

Reklama

Černý telefon

  • USA The Black Phone (více)
Trailer 1

Finney Shaw je normální třináctiletý kluk, kterému změní život sadistický vrah, jenž ho unese a uvězní ve zvukotěsném sklepě, kde nemá smysl volat o pomoc. Jenže pak zazvoní na zdi visící odpojený telefon a na Finneyho začnou ze sluchátka mluvit předchozí únoscovy oběti. Ty mají jeden společný cíl – postarat se o to, aby Finneyho příběh neskončil tak tragicky jako ten jejich. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (455)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Derrickson je lepší režisér ako scenárista, respektíve adaptátor predlôh. Keďže je zdrojový materiál poviedka, asi v nej nebude veľa zvratov ani deja a ono to nakoniec platí aj pre samotný film. Očakával som pevnejšie previazanie rád volajúcich s dopadnutím vraha a rozhodne som čakal, že keď už scenár písali dvaja, tak ich napadne, kde hapruje logika. Výskyt čiernej dodávky v meste bez povšimnutia okoloidúcich sa pomaly stáva legendárny lapsus a niektoré veci nedávajú zmysel ani v závere. Atmosféra a herci potešia, avšak oná polemika o násilí mala byť spracovaná pedantnejšie. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Scott Derrickson je slušný řemeslník, jeho filmy vždy vypadají dobře. Zde se ale snaží spíše mechanicky než kreativně skloubit thrillerový námět únosce dětí (realita) s duchařinou (fantaskno) a moc to nefunguje. Duchařské prvky plní pouze funkci zakčnění dějového vývoje. Záporák je nedostatečně děsivý a málo vykreslený. Nedozvíme se ani jeho motiv. Dramatická linka se slabošským, násilnickým tátou nedostává dostatek prostoru. Motiv “jednou se musíš postavit sám za sebe” má drajv, ale je mířen pouze teenage publiku. Nejstabilnějším pilířem filmu je mladý Mason Thames v hlavní roli. Ještě o něm uslyšíme. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zatím pro mne nejlepší horor letošního roku. Aneb po dlouhé době opět uděluji pět hvězd. O filmu jsem předem nic nezjišťoval a o to více jsem byl tímto zpracování ohromen. Zpočátku to sice vypadalo pouze jako další všední krimi s tématikou unášení dětí, v němž budou klíčové senzibilní schopnosti mladší sestry hlavního hrdiny. Z toho jsem ostatně vyvozoval označení horor. V žádném případě jsem však nečekal, že se to tak zamotá. Atmosféra byla parádní a příběh mne nejen mimořádně fascinoval, ale dokonce jsem se v určitých pasážích upřímně pobavil a v jiných naopak zase trochu bál. Na závěr už jen pochválím výkon Ethana Hawke, jehož jsem v masce ani nepoznal. PS: (drobný spoiler) Jak nad tím tak přemýšlím, skutečně mne ohromilo, jakou roli zahrál každý z dříve zavražděných chlapců. Neboť pouze jednota všech nápadů dopomůže jak k závěrečné mstě, tak i k záchranné misi. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Předchozí hororová spolupráce Scotta Derricksona a Ethana Hawke, Sinister, mi velmi sedla, ovšem u Černého telefonu jsem se dost nudil a to hlavní v první půl hodině. Logicky se to pak více rozjelo, ale zápletka podle krátké knihy Joa Hilla (i přes změnu příjmení se stigmatu nevyhne a ten talent tam prostě asi není) mi nepřišla moc kvalitní a nepřineslo to do hororového žánru nic nového. Spolu s poměrně bezkrevnou režií průměr. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Musí se nechat, že se mi to vlastně líbilo, byť jsem si už při odchodu z kina uvědomil, že nic světoborného to není. Na jeden večer to ale zabaví obstojně. Co mi na tom vadilo nejvíc, byla jednak skutečnost, že se film absolutně neobtěžuje se sdělením jakýchkoli informací o únosci (takže není vlastně jasná ani motivace jeho chování), a druhak mi přijde nelogická i ta hlavní myšlenka filmu, že Finneymu pomůžou duchové předchozích obětí, protože pokud by měli tuto možnost, proč ji nevyužili už dávno a nepomohli už daleko dříve jinému unesenému dítěti? Toto bylo podle mě nedomyšleno, jinak mi to celkem příjemně uteklo a Ethan Hawke je samozřejmě herecky dokonalý, byť se o jeho postavě bohužel nic nedozvíme, jak jsem už uvedl. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • V čase 01:11:58 je v úvodu scény, která líčí příběh Vance Hoppera (Brady Hepner), vidět název obchodu GrabNGo. Je to přímý odkaz na vraha, který se v originále nazývá The Grabber (Ethan Hawke). (A7X92)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Reklama

Reklama