Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Thriller

Recenze (15)

plakát

Hostel (2005) 

Tohle bylo maso, doslova maso. Do snímku Hostel jsem se pouštěl s velmi malým očekáváním, jelikož 34% je na film, dle mého dost málo. Na druhou stranu mě lákala zvědavost, co se týče českého obsazení! Po zhlédnutí si říkám. "Proč pouhých 34%?" Tohle byla pecka, horor, jak se patří! Amíci konečně zkusili natočit něco ve východní Evropě a dopadlo to výborně. Samotná atmosféra prostředí Slovenska se k filmu náramně hodí a nějakým způsobem i udrží pozornost diváka, zkrátka vše vás to nějak vcucne. Nedivím se zámořským divákům, že byli z tohoto výtvoru nadšeni, Slovensko a jeho prostředí v tomto žánru opravdu vyniká, již zmíněnou atmosférou. Místy byly nějaké záběry opravdu až moc brutální a dost znechucující. Ale nemějte obavy, nevypadalo to tak, že v celém filmu jenom stříkala krev. Příběh se krásně a slušně rozjel hned od samého začátku, pak přišel dokonalý obrat celého děje. A konec? Konec bylo samotné vyvrcholení! Působil celkově sice velmi smutně, ale trochu z něho vyzařovala i nějaká "spokojenost". Film Hostel zcela doporučuji, ale upozorňuji! Hostel opravdu není pro citlivé povahy, sám jsem místy udržel šavli, jen tak, tak u některých scén...

plakát

Pátek třináctého (1980) 

Nejdelších 95 minut v mém životě. Během sledování jsem si vytrhával vlasy, hrůza. Vždy jsem myslel, že tohle je kultovní klasika hororového žánru. Po zhlédnutí dost pochybuji. Všichni jsou zabiti pomstychtivým chlápkem, od kterého během celého filmu neuvidíme ani obličej. Maximálně ruce a pravou nohu, toť vše. Měl jsem pořád naději po polovině filmu, že to opravdu nemůže být tak špatné a věřil jsem, že druhá polovina, nebo i konec vše napraví. Ne, nenapravil. Hloupý, nesmyslný a těžko pochopitelný konec, který vás jenom více zmate. Sám o sobě nápad na celý snímek není špatný, zamlouvá se mi. Na okraji malého městečka, prokletý tábor, kde vraždí maniak. To zní dost zajímavě a fajn, ale to co z toho vyšlo je fakt bída a dost možná i ostuda. Tu jednu hvězdičku dávám jen za nápad. Tohle je snad první film, který takhle v recenzi nedoporučuji. Zhlédněte jen v případě, že opravdu nevíte, co se životem. Jiný důvod v tom nevidím.

plakát

12 opic (1995) 

Na snímek 12 opic jsem narazil teprve pár dní zpět a hned jsem si ho pustil s nulovým očekáváním. Když se řekne Sci-Fi, tak si po zhlédnutí jako první film vybavím 12 opic. Samotný začátek už je sám o sobě dost zajímavý, ještě více zajímavé je to, jak lidé, režie "viděla" náš svět v roce 2025, jenž je hned za dveřmi. Co si řekneme, lepší filmové duo v tomto podání jsem ještě neviděl. Bláznivý a ujetý Brad Pitt, syn významného virologa a Bruce Willis jako člověk, který má odvrátit zkázu budoucnosti minulostí. Postupem filmu napětí a možná i trochu soucit začal ve mne nebezpečně stoupat, v dobrém slova smyslu. V první části James Cole (Bruce Willis), který tvrdí, že v roce 2025 zemře 5 mld. lidí je považován v okolí, ve kterém se vyskytuje za blázna a dost možná i psychopata. Avšak nastane obrat a úplná výměna rolí. Přesně tohle přehoupnutí ve mne evakuovalo něco, co jsem ve filmu ještě nikdy neviděl... Samotný konec s načatou skládačkou během celého snímku bylo samotné vyvrcholení a ukončení geniálního díla. Troufám si říct, že toto byl nejlepší konec, co jsem, kdy viděl. Jestli jste ještě neviděli, nebo jste skeptičtí vůči tomu, zda zkouknout. Tak ANO! Neváhejte a zhlédněte, nebudete litovat! Doporučuji všemi deseti.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Klenot. Klenot kinematografie. Beznaděj, frustraci, smutek, radost, naději, ba i zklamání. Tohle vše je Blade Runner 2049. Snímek mými slovy poukazuje na to, že každý může mít naději, někdy se to holt zkrátka nepodaří. Ale právě to vás nesmí odradit od toho, abyste konali dobro. Z vizuálního hlediska nic nemá chybu, vždy mě nadchne cokoli, co má Neonový nápis, což nemusíte mít strach, že se ve filmu neobjeví. Prostředí je uděláno až smrtelně dobře. Potěšilo mě, že to hlavně není nějaká přehnaná budoucnost, naopak mě dost vyděsilo, že přesně tohle se může stát, kdykoli i nám. Dovolil bych si říct, že tohle je další mistrovský kousek od Denise Vileneuva. Jestli si myslíte, že váš život nemá smysl... Podívejte se na tenhle film. Otevře vám oči a dost možná změní celý váš pohled na svět. Od srdíčka doporučuji zhlédnout, dlouho jsem nic takového neviděl.

plakát

Krvavý Valentýn (2009) 

Dobré, dobré to bylo! I navzdory hodnocení, které je velmi nízké (50%), tak si myslím, že velmi slušný výsledek. Nevím, co tým, který makal na CGI chvílemi dělal, jelikož někdy na vás vybafne bezchybný úder, který projde hladce celým tělem a všude stříká krev, ale pak se to zase vše zkazí a máte chuť si oči vyrvat z důlků. Dost se mi i zamlouvá celý příběh a nápad Harryho Wardena, prostředí malého městečka. Výborně vymyšlená postava se zajímavou minulostí. A konec? TOP! Takový konec jsem absolutně nečekal, úžasný. I přes skeptických 50% rozhodně doporučuji zhlédnout, dobrá řežba, když je venku hnusně a nemáte, co na práci!

plakát

Záhada Blair Witch (1999) 

Velice zajímavě uděláno. Film natočený takovým stylem jako je Záhada Blair Witch jsem ještě neviděl. Více takových filmů, obzvlášť hororů! Místy jsem se bál, tomu přihrávalo výborně vybrané prostředí a postupná beznadějnost postav. Jde, zde vidět krásně, jak postupem času na všechny, i ty nejsilnější dolehne. Bohužel konec byl trochu zklamání, čekal jsem nějaký zvrat nebo aspoň nějaké nakousnutí. Nic nepřišlo. Ale i tak dost povedené, stojí za to zhlédnout. Doporučuji.

plakát

Saw: Hra o přežití (2004) 

Geniální, skvělé, nápadité. Tohle vše je Saw: Hra o přežití. Nejsem fanoušek hororů a podobných žánrů, ale přišlo jednou nudné odpoledne a já si řekl, že proč něco takového nezhlédnout? Udělal jsem dobře! Nářez, skvělý nápad. U hororu bych nečekal, že budu muset, tak moc přemýšlet, ale to na filmech právě miluju a v tomhle případě 2x více! Film není, tak ukřičený jako každý druhý horor, jdou zde vidět i jiné emoce. Místy děsivé, ale nic hrozného. Představa, že na tohle koukáte v kině je nádherná, dokonalá atmosféra. I když nejste příznivci hororů, tak jako já, určitě neváhejte a koukněte, tento snímek má zkrátka vše! Doporučuji.

plakát

Mandragora (1997) 

Na doporučení kamaráda jsem se odhodlal a zhlédl. Byl jsem mile překvapen. Začátek mě dost odrazoval, až tak, že jsem měl chuť to hned vypnout. Velmi slabé. Avšak po pár desítkách minut se vše urovnalo a byl z toho nakonec pěkný film. Příběh je poutavý a místy napínavý až znechucující. Je to opravdu děsivá představa, že se u nás něco takového dělo, holt 90. léta v ČR. Herecké výkony opět ze začátku velmi mizivé, postupem času jsem si zvykl. Troufal bych si říct, že nakonec dobře odvedená práce z pohledu herců. Jestli jste Mandragoru ještě neviděli, tak určitě koukněte, nebudete litovat. Hlavní je se prokousat začátkem! :-D Pěkný snímek, doporučuji.

plakát

500 dní se Summer (2009) 

500 days with Summer je velmi pěkně udělaný film, který dokáže tzv. "Hitnout". Místy až trapný a zbytečný humor, který tam vůbec nemusel být. Zbytek bych si troufal říct, že byl perfektní. Příběh Vás místy donutí přemýšlet nad svým životem, klást si otázky. Joseph Gordon-Levitt se neskutečně hodí k této roli, výborně ztvárněno! Určitě stojí za to zhlédnout. Ale jen ve chvíli, kdy prožíváte dobré psychické období!

plakát

Stíny v mlze - Snadné cíle (2024) (epizoda) 

Seriál Stíny v mlze jsem nikdy nesledoval nesledoval, ani jsem neplánoval. Až doteď, jelikož se díl natáčel pár desítek minut od mého bydliště. Velice mě to překvapilo! Zajímavé téma, vcelku dobré zpracování, to samé se dá říct i o obsazení. Bohužel konec velmi useknutý kvůli události z konce loňského roku, což je škoda, ale zcela to chápu. Klobouk dolů střihačovi. Buďme rádi, že se tento díl vůbec dostal na naše televizní obrazovky a ČT ho nezrušila. Dobrá práce, doporučuji.