Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický snímek, jehož námětem je chlapecká prostituce. Patnáctiletý Marek opouští svého autoritativního otce a vlakem se vydává do Prahy. Krátce po příjezdu se ho ujímá zkušený pasák, díky němuž naivní mladík proniká do nového prostředí a záhy se stává prostitutem. I když prožívá chvilkové opojení z peněz a blahobytu, nakonec se ponížený a zoufalý uchyluje k drogám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (254)

castor 

všechny recenze uživatele

„Kluci, zvedněte svoje prdele a běžte se osprchovat do koupelny. Máte tam ručníky a mýdlo. A ne abyste použili moje parfémy na ty vaše smradlavé kokoty!“ Klasická cesta nahoru. Prvotní odpor odezní při vidině „snadno“ vydělaných prachů. Ovšem opustit tenhle bludný svět pouličního života nebude lehké. Marek pláchnul z Přerova do Prahy, v anonymitě velkoměsta sledujeme jeho příběh ze života mladých prostitutů. Celovečerní debutant Wiktor Grodecki už pár dokumentů o dětské prostituci v Praze natočil, nechal se inspirovat pohledem několika kluků, kteří prostě vzali do ruky tužku a napsali své příběhy. Právě neherci tu mají prezentovat naivitu, nevinnost, nezkušenost… v 90. letech muselo jít o „důležitý“ film, protože drogy, protože AIDS, protože zblbnutí rychlým zbohatnutím. O dvě a půl dekády později, no, ocením hlavně tu atmosféru 90. let. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Kolik je ti? - Patnáct. - A co děláš? - Co si zaplatíš... Brutální výlet do devadesátek za pány ze dna jezera, k trochu jinému hotelu, než před kterým tenkrát šlapali Keanu s Riverem v Mém soukromém Idahu. Tenhle krutý film mě kdysi dost vyděsil - a to i přes řadu temně komických momentů, třeba kolem toho, jak se v Krysím doupěti mezi gulášovkou a bičíky točí kovbojky... ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

To se vážně natočilo v devadesátkách? No, vlastně že mě to překvapuje. Drsný syrový pohled na pražskou galerku v moderním pojetí nalajnovanou na prostituci a věci kolem ní. Nijak zábavné to není, film tratí na chudinkém rozpočtu, naprosto tragických hereckých výkonech a i když se na něj odkazuje řada recenzentů Párty Hard,že tenhle film je hodně filthy, tak ve výsledku je to dost nuda... 20% ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Paní prodavačka, která mi DVD prodávala, mi snad čtyřikrát řekla, že je to hodně drsné. Známá, která u mě DVD následně viděla, mi řekla, že je to prý drsné. Tak jsem se na to podíval - ano, je to drsné. A taky dosti depresivní. Film myslím si dobře zobrazuje téma, kterým se zabývá, bohužel provedení je dost špatné - pofidérní herecké výkony, slabý scénář, režie taky nic moc. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Smutné... ale to je asi tak všetko. Film má lepšie chvíľky aj dobré hlášky (viď Fanucci), silné a zručne natočené scény sa tiež nájdu, ale je ich málo... Jednoducho všetkého dobrého je tam málo - a všetko prestupujúci smútok síce dosť pomáha atmosfére, ale tiež nestačí na vytvorenie kvalitného diela. Napríklad taká Lilja 4-ever si s oveľa menším obsadením a pompou vystačila na oveľa lepší film. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Death/grindová kapela Demented Retarded vydala v roce 2001 demo s názvem „Mandragore“, kde můžeme jako intro slyšet úryvek z filmu Mandragora. (pornogrind)
  • Na začátku filmu přijíždí Miroslav Čáslavka do Prahy vlakem od Plzně - jede přes Vyšehradský železniční most směrem ze Smíchova k Vyšehradu. Zhruba po půl hodině však odpovídá Davidu Švecovi, že je z Přerova. (ČSFD)
  • Natáčelo se i v bývalém Eurobaru v Ústí nad Labem, který byl svého času místem pro setkání gayů a lesbiček. Natáčelo se i na zámku Hrádek u Nechanic. (AmonK)

Související novinky

Reklama

Reklama