Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Fantasy
  • Sci-Fi

Recenze (8)

plakát

Furiosa: Sága Šíleného Maxe (2024) 

Postavy zde dostaly většinovou část stopáže, jsou komplexnější a akční scény šly lehce do pozadí. Příběh ubíhá pomalu a divák má tak spoustu času na ponoření se do dystopického světa plného násilí, šílenství a zlých lidí. Opět se jedná a vizuálně mistrovské dílo, i když oproti minule je zde více cítit ten green screen. Herecké obsazení je bezchybné, hlavně Chris Hemsworth si roli Dementa hodně užívá. Kdykoliv se do tohoto světa podívám s radostí znovu, má ještě hodně co nabídnout.

plakát

The Ministry of Ungentlemanly Warfare (2024) 

Zábavná akční jednohubka okořeněná originálním stylem Guye Ritchieho. Snímek rychle uprašuje, akce je dostatek, hlášek a komediálních momentů také. Postavy jsou bohužel rychle zapomenutelné, k žádné jsem si nedokázal vytvořit vztah a o nikoho jsem se ve snímku nebál.

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Jako film na sobotní večer ideální. Člověk u toho nemusí přemýšlet, rvačky jsou hezky nasnímané, pokaždé u nich hraje jiná hudba, kterou obstarávají účinkující v baru. Gyllenhaal se neuvěřitelně kvůli snímku vymakal a celý film táhne, McGregor si svojí roli očividně dost užívá. Vedlejší postavy jsou naprosto zbytečné a zabírají až moc prostoru. Originál jsem neviděl, takže nemohu srovnávat.

plakát

Gentlemani (2024) (seriál) 

Velice solidní seriál, který má své zapamatovatelné momenty (chicken dance, madam CHOP CHOP). Casting mi velice sedl a nikdo z herců mi tam vysloveně nevadil. Škoda jen, že to trošku ztratí tempo ve druhé polovině. Mít to o dva díly méně, bylo by to za plný počet.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Je to blockbuster v nejkrystaličtější podobě. Audiovizuální zážitek, který ve mně bude rezonovat ještě dlouho.

plakát

Poslední závod (2022) 

U snímku cením tvůrce, kteří se rozhodli natočit závod na přesných místech, kde se opravdu odehrál. Krkonoše jsou moje srdcovka, takže všechny široké záběry na hřebeny jsem si velice užíval. Ta zima, co musela být postavám a vlastně i hercům, je naprosto uvěřitelná. Poslední půl hodina je dechberoucí a patří k tomu nejlepšímu, co se v Čechách v tomto žánru urodilo. Škoda, že tvůrci několik dalších témat (tehdejší vztahy s Němci, příběh E. Ratha) jen nakousli a nezabývali se jimi více.

plakát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Z ranku survival filmů patří snímek k tomu nejlepšímu. Několik scén (havárie, lavina) nenechají člověka vydechnout. Problém jsem měl s množstvím postav, ke kterým jsem si nevytvořil vztah a nevěděl jsem která je která, pokud je zrovna neoslovovali jmény. V poslední čtvrtině by se dalo určitě krátit, aby byl snímek ve výsledku přímočařejší, ale to už je hold úděl netflix produkce.

plakát

Seveřan (2022) 

Jednoduchý a ne moc originální příběh o pomstě zabalený do osobitého stylu Roberta Eggerse. Brutální akční scény, syrová atmosféra, která je umocněna o snové, mnohdy psychedelické pasáže, dává snímku štempl výjimečnosti. Pomalé tempo a dlouhá stopáž daly prostor každému členovi hereckého ansámblu, jemuž vévodí ústřední dvojice Alexander Skarsgard a Anya Taylor-Joy. Požitek z filmu ještě navyšuje nádherná scenérie Islandu. Eggers zde ukázal, že si poradí i s větším rozpočtem a dokáže si udržet svoji vizi.