Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý detektiv se ujme vyšetřování záhadné vraždy, ke které došlo na americké vojenské základně. Pomáhat mu přitom bude mladý kadet z West Pointu jménem Edgar Allan Poe. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (323)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Veliká spokojenost! Dostal mě vizuál, způsob vyprávění a celý příběh. Na tomhle filmu je dobré úplně (skoro) všechno. Měla jsem pouze menší problém s poslední půlhodinou. Předloha u nás nevyšla a mě by moc zajímal případný odklon od ní nebo jak a především kdy byl na řadě závěrečný twist. Protože v časové stopě je divákovi jasné, že se ještě bude něco dít. Že tam bude ještě nějaká kulišárna. S tou jsem problém neměla. Pouze s jejím zpracováním. Což mi pouze haprovalo, než že by to byl nepřekonatelný problém. Právě naopak. Jo, moc jsem se bavila  :) 4,5/5 :) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

I přes mou náklonnost k pomalým filmům se mi tenhle vlekl jako smrad. A spíš než pochmurný mi přišel zdlouhavý, rozvláčný. Pomohl by schopnější režisér, nebo o půl hoďky kratší stopáž, nebo obojí. Knižní předloha přitom vypadá dobře, podle anotací. Ale při filmu máte pocit, že třeba zakomponování postavy kadeta Poea do příběhu je pouhý komerční kalkul. A nepříliš vydařený, protože jeho představitel je ukrutná držka a hraje (resp. přehrává) ukrutně pitomě. Závěrečné rozuzlení je však (i díky "Poeovi") překvapivé, ale jestli mi ty víc než dvě hodiny života stály za to, si nejsem úplně jistý. Nakonec zaokrouhluju nahoru, a to ze dvou důvodů: 1.Bale, 2.Anderson. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Poněkud nevzrušivá dobovka, která je bohužel po většinu stopáže přespříliš nezajímavá, aby si mohla dovolit být tak pomalá (a dlouhá). Už jsem se chystal to tu odmáznout dvěma hvězdami, závěrečné rozuzlení nicméně dojem trochu zlepšilo. Každopádně škoda, být to napsané a zrežírované trochu živěji, mohl z toho být jinačí filmový zážitek. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Jako historická detektivka je The Pale Blue Eye podprůměr, příliš přímočará procedurálka s příliš přiblblou pointou. Ovšem jako "origin story" Edgara Allana Poea zábava. Narážek na jeho dílo je ve filmu mnohem více, než by se na první pohled mohlo zdát. Atmosféra slušná, během filmu jsem si asi dvacetkrát řekl, že má krásný soundtrack, který připomíná Pána prstenů... a ono jo. Takže za ten bod nahoru... V procentech 70. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Příjemné krimi, kterému nadržuji skrze zasazení, jak v historické éře, ve které mě baví krimi, tak v zimě se skvělou atmosférou. K tomu tu máme skvělé herce v hlavních rolích. No a ikdyž výprava, kostýmy a zachycení éry je perfektní, tak tomu chybělo silnější tajemno, atmosféra i hutnější zápletka. Neurazí to, člověk si to užije, ale asi vzpomínat na to nebude a to díky standardní režii a scénáři. Oboje je solidní, ale nijak to nevybočuje a nijak to člověka neuhrane, nenadchne, nepohltí a ani emocionálně nestrhne. Přičemž se držíme neustále v jednotvárné náladě. Vyvrcholení potěší a překvapí. Pokud má někdo chuť na podobnou žánrovku, ať si to z radostí pustí, ale zázraky ať nečeká, potom bude možná i mile překvapen. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (7)

  • Hoci sa film odohráva v USA a postavy sú americké, väčšinu obsadenia tvoria Briti. (Arsenal83)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Reklama

Reklama