Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý detektiv se ujme vyšetřování záhadné vraždy, ke které došlo na americké vojenské základně. Pomáhat mu přitom bude mladý kadet z West Pointu jménem Edgar Allan Poe. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (324)

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....atmosféru, spracovanie to má i napínavé to je...aj keď tá stopáž filmu by sa zišla skrátiť o pol hodinu....a klasický koniec filmov tohoto typu dnešnej doby  -  tj čakáte niečo extra prekvapivé nejaké vyvrcholenie deja a ....ste sklamaný.....odfláknuté konce -tých je v poslednej dobe kopeeec.....film na jedno pozretie - netreba viackrát pozerať..... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Bledé modré oko mělo dost velký potenciál se stát atmosférickou dobovou kriminální podívanou, v níž hraje zásadní roli postava E. A. Poea. Po zhlédnutí filmu musím ale konstatovat, že onen viditelný potenciál zůstal trestuhodně nevyužit. Snímek trpí především dlouhou stopáží a pomalým tempem - takto vystavěný příběh by se určitě vešel do sta minut a byl by více působivý a stísněný. Ani z audiovizuálního hlediska na mě film nefungoval tak, jak jsem očekával. Chválím však poslední třetinu filmu, v níž dojde ke dvěma zvratům: První je kupodivu předvídatelný, druhý je ale vcelku překvapivý - akorát mohl přijít o 20-30 minut dříve. Postava Poea byla fajn, ale v závěru už jí bylo až příliš. Lepší tři hvězdičky! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Keď sa hlavný prípad vyriešil 20 minút pred koncom, pýtal som sa, o čom to bude. Napadlo mi, že asi o dojemnom ukončovaní osudov jednotlivých postáv a o tom, čo sa následne stalo z Poea. Tvorcovia ma však dostali a nečakane vytiahli z rukáva tajné twistové eso. Ono je to pekný zvrat, o to pokoj. Ale niečo mu chýbalo a hoc s ním bol film v konečnom efekte zaujímavejší, zároveň som sa nevedel zbaviť myšlienky, že mal byť bez neho. Paradox. Herecké výkony dobré, atmosféra príjemne pomalá, tiesnivá a ruka v ruke so zimnou prírodou mrazivá. Ale celé je to neustále niekde uprostred, aj sa to slušne rozbehne a čakáte veľké veci a tie sa napokon nedostavia, ale zas nie je to ani fiasko. Koľko objavíte hercov z potteroviek? ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kdo zná tvorbu Scotta Coopera, ví že netočí divácky přívětivé, ale zase pořádně atmosférické filmy. Bledé modré oko je pomalou, mysteriózní detektivkou s pokulhávajícím scénářem a odtažitými postavami. Zato s parádní atmosférou, která dokáže bez problému vtáhnout a i přes opravdu pomalé tempo, udržet diváka až do konce, přestože nebude uspokojen tak, jak by si asi přál i přes závěrečný zvrat. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Výborný Christian Bale v nejnudnější (ne)atmosférické dobovce široko daleko. Minule jsem ještě Cooperovi akceptoval fan service pro hororové fajnšmekry a znalce pulpových seriálu z devadesátek, tentokrát už ale musím hodnotit přísněji, protože v tom filmu se fakt skoro nic neděje. A navíc se pořád nemůžu rozhodnout, jestli to má dokonalou a nebo naprostou debilní pointu. [Netflix] ()

Galerie (102)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v Pittsburghu, New Wilmington a Moraine State Park (Pensylvánia, USA). Obdobie natáčania trvalo od 29. novembra 2021 do 25. februára 2022. (Arsenal83)
  • Hoci sa film odohráva v USA a postavy sú americké, väčšinu obsadenia tvoria Briti. (Arsenal83)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Reklama

Reklama