Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý detektiv se ujme vyšetřování záhadné vraždy, ke které došlo na americké vojenské základně. Pomáhat mu přitom bude mladý kadet z West Pointu jménem Edgar Allan Poe. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (324)

claudel 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, příšerná nuda. Příběh, který se táhne tak dlouho a vůbec se neposouvá, ničím nezaujme. Přitom všechno kolem funguje - kamera, výprava, slušná atmosféra, velmi dobré herecké obsazení...Ale jako už mnohokrát slabý scénář a nulový příběh dokáže všechno zabít. Druhou hvězdičku dávám za poslední půlhodinu a konečné rozuzlení, nicméně čtenáře E. A. Poe nemůže takový zvrat zaskočit,  v jeho díle se objevuje. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

I přes mou náklonnost k pomalým filmům se mi tenhle vlekl jako smrad. A spíš než pochmurný mi přišel zdlouhavý, rozvláčný. Pomohl by schopnější režisér, nebo o půl hoďky kratší stopáž, nebo obojí. Knižní předloha přitom vypadá dobře, podle anotací. Ale při filmu máte pocit, že třeba zakomponování postavy kadeta Poea do příběhu je pouhý komerční kalkul. A nepříliš vydařený, protože jeho představitel je ukrutná držka a hraje (resp. přehrává) ukrutně pitomě. Závěrečné rozuzlení je však (i díky "Poeovi") překvapivé, ale jestli mi ty víc než dvě hodiny života stály za to, si nejsem úplně jistý. Nakonec zaokrouhluju nahoru, a to ze dvou důvodů: 1.Bale, 2.Anderson. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdo tady snad toužebně očekával horor jako já, ten bude stejně jako já velmi zarmoucen. Nicméně se jednalo o Poeovsky temnou kriminálku. Snímku hodně pomohlo hvězdné obsazení. Zejména Christian Bale byl tradičně božský. Moc mě bavila i ponurá atmosféra vojenské akademie. Škoda, že byl do tak skvělé atmosféry zasazen poměrně nezajímavý a nechutně utahaný příběh. Závěrečné šokující rozuzlení bylo fajn. [65 %] ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Bledě nudné oko. Obrovsky prohospodařený potenciál téhle historické detektivky, která měla všechny předpoklady být skvělým projektem, zaskřípal ale scénář a vkradl se plíživý dojem jakési nevzrušivosti...kombinace částečně biografického filmu mapující výsek života Edgara Allana Poea a vyšetřování fiktivního kriminálního případu ve vojenské akademii ve West Pointu s obskurním pozadím se pak nepovedla vůbec... Atmosféra a částečná stylizace do gotického hororu se navíc režiséru Scott Cooperovi celkem vymstila a vyzněla jako prázdný kalkul - ten film by byl patrně mnohem lepší, kdyby se v něm postava slavného spisovatele vůbec nevyskytovala a neovlivnila žánrový posun od historické detektivky k mysteriozní ptákovině, v níž se komunikuje s mrtvými... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Okultismus, zrádné srdce, nebo motiv stár jak lidstvo samo? Kriminální linka měla být zajímavě protkaná problematickou osobností zakladatele detektivního žánru (Melling by se svými lícními kosti mohl hrát nějakého upíra z osmdesátkového hororu, aniž by navštívil maskérnu), ale nějak se to v tom šeru při svíčkách nepovedlo. Natěšení na gotickou krimi s hororovými prvky sice nebylo úplně zchlazeno, ale zdá se mi, že co se týká sevřenosti a schopnosti vybudovat atmosféru, začíná Cooper utíkat Pryč od pece. Poslední záběr ponechá v nejistotě leda ty, kteří nevědí, jak se strážce Gothamu umí vyrovnat se ztrátou a prací ve výškách.. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (7)

  • Hoci sa film odohráva v USA a postavy sú americké, väčšinu obsadenia tvoria Briti. (Arsenal83)
  • Senátor John Fetterman a jeho manželka Gisele účinkujú v jednej zo scén filmu. S Baleom a Cooperom sa spriatelili v roku 2013 počas nakrúcania filmu Oheň ohňom v meste Braddock v Pensylvánii, kde bol Fetterman v tom čase starostom. Bale uviedol: "John má fantastickú tvár, zavalitú postavu... Tak som Scottovi povedal: 'Musíme ho mať v krčme... To je tvár, ktorá sa hodí do 30. rokov 19. storočia.'" (molcan2)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Reklama

Reklama