Reklama

Reklama

Utajený pasažér

  • USA Stowaway (více)
Trailer 1

VOD (1)

Utajený pasažér omylem poškodí základní systémy podpory života vesmírné lodi, která letí k Marsu. Zásoby docházejí, důsledky pro misi můžou být fatální a posádku čeká nelehká volba. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (256)

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je tento film jedným veľkým sklamaním. Sľubný úvod, aj keď trošku chaotický, nedá sa zistiť, čo sa vlastne deje, dobrá atmosféra. No obsadenie nič moc, Anna Kendrick mi vôbec neladila, jej postava mi k tomu prišla ešte aj dosť otravná. Ale dalo sa to prehltnúť. Zhoršilo sa to od momentu, čo našli "nezvaného" hosťa, ktorý im všetko zničil a začal ich k tomu aj vyjedať. Od tohto momentu som nevedel prestať počítať chyby, ktoré sa tam začali vyskytovať a dospelo to až to bodu, kedy som ich už aj rátať prestal. Najkomickejší a najnerealistickejší mi prišiel záver, kde posádka musela liezť po lanách, dobre čítate, vo vesmíre liezli po lanách, ako po nejakej skale, chodili nepripútaní a sem tam si aj sadli a slnko, ktoré im svietilo do očí im zrejme nerobilo nič, keďže si nedali ani kryt na oči. Nádrž s kyslíkom bola ťažká, čo vo vesmíre nemá teleso hmotnosť a vznáša sa, tu to bolo naopak atď, atď, atď. A finále bolo iba čerešničkou. Mám rád open end, no musí to dávať aj logiku a musí to mať aj spád, no tu všetko vyšumelo hneď v úvode. Veľmi, ale veľmi amatérsky spracované. Nakoľko je to film so skoro 2 hodinovou minutážou, nevydal ani z polovičky to, čo seriál, pre mňa skvelý seriál, AWAY, taktiež z produkcie Netflix. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku trošku uspávačka. Pomalý rozjazd, nudné sedenie vo vesmíre. Od polky to už konečne začne byť zaujímavejšie, keď prídu na svet (v našom prípade na vesmírnu loď) problémy, ktoré stanica má. Zopár logických blbostí sa nájde (v jednej scéne prekonajú prekážku za pol hodinu a v ďalšej bez zadýchania za par minút?), či nevysvetlene veci (ako sa tam ten pasažier dostal?). Inak je to fajn. Herecky je to v pohode, interiéry vesmírnej lode (a ako aj vo väčšine filmov štandardne) super a záver je konečne trošku strhujúcejší. Určite som čakal od utajeného pasažiera viac, ale nič také som nedostal. Druhý Sunshine to určite nie je, ale vyložená nuda a zlý film, tiež nie. Kto ma rád vesmírne filmy a rád sa pohybuje v priestoroch vesmírnych lodí (Apollo 13, Marťan, Gravitácia) nie je to preňho zlá volba po ťažkom dni. Na jedno pozretie v pohode. 65% - 3* ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(62/2021) / Ďalšia Netflix produkcia. Hodnotenie odradzuje ale rozhodne tu máme celkom slušný kúsok konečne. Pomaličké, postupne vystavané s veľmi podareným castingom. Stále mám ale pocit, že sa z toho dalo vytrieskať trochu viac. Bohužiaľ hlavne záver mi prišiel trošku nedotiahnutý a úplne nevyšla ani žiadaná gradácia, vyvrcholenie ktoré malo byť tým klincom. Slušné komorné scifičko. (7/10) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Toni Collette a Anna Kendrick jsou asi ty poslední herečky, které bych čekal ve scifíčku, ale budiž. Hlavním problémem filmu ale je, že se navenek tváří jako scifi thriller, ale ve skutečnosti je to sakra dlouhé, táhlé a neskutečně nudné konverzační drama. Už samotný nevysvětlený nápad je špatně, protože se tvůrci ani neobtěžujou sdělit, jakým záhadným způsobem se onen černý pasažér dostal do konstrukce lodi, a tak se po jeho objevení posádka snaží vymyslet způsob, jak mu promluvit do duše, aby vypadl z lodi, protože jinak všichni umřou na vydýchání kyslíku. Celé se to nese v až příliš komorním duchu, víceméně se pořád jen mluví a mluví, ale zároveň se nic neřeší a závěrečná půlhodina ve vesmíru už film prostě nezachrání. Přešlap vedle jak od Netflixu, tak od režiséra, který si mohl po Arctic alespoň zachovat nějaký odkaz, takhle si jen zbytečně kazí jméno. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré procedurální sci-fi drama chvílemi působící jako kosmický simulátor cesty na Mars stavící na silných etických dilematech a tematizující ženu coby hrdinku... Formálně je tenhle film hodně podobný Pennově prvotině Arctic - Ledové peklo...komorní, pomalé, minimalistické, úsporné...plus vjem nehostinosti je tu rovněž dost silný - Vesmír (i arktická krajina) jsou pro člověka v podstatě čistě nepřátelská území... ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu je představena myšlenka rotace lodě na dlouhém laně k vytvoření „umělé gravitace“ – je to jeden ze zvažovaných způsobů pro skutečné dlouhé kosmické lety (např. na Mars), jak bojovat s negativními účinky stavu beztíže na lidské tělo. Z praktických důvodů se ale v realitě uvažuje o vytvoření menší síly než pozemské přitažlivosti. (Jarek572)
  • Když David (Daniel Dae Kim) vytahuje láhev na kyslík, je slyšet úder – ve vesmíru by ale žádný zvuk slyšet nebyl. (Jarek572)

Reklama

Reklama