Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (116)

predators 

všechny recenze uživatele

Asi bych si měl dát s kung-fu filmy na chvíli pauzu, už ani nevím, jestli sem to už viděl nebo je to jiný film:-D Ale v tom je to geniální, většina si drží laťku hodně vysoko a je těžké je od sebe odlišit, natož pak napsat něco jiného:-D A v tomto případě to platí dvojnásob, protože je to opravdu vynikající a zábavný...řekněme již několikátý díl kung-fu série Jackieho Chana:-D 85% ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci Jackieho štandardne vtipno-akčný film. Nasmial som sa neúrekom. Kombinácia Hadieho zovretia a Mačacieho pazúra bola vynikajúca. Páčila sa mi scéna ako chcel šéf Jackieho Chana stúpiť zo zaprášenými topánkami na čistú podlahu a nijak raz sa mu to nepodarilo. Vynikajúca choreografia. Mám rád tieto klasické kung-fuovky, ktoré sú vlastne Chenovky. ()

Reklama

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Klasický Jackie Chan připomínající film Mistrův syn. Scénář jako kdyby z oka vypadnul ještě pár dalším filmům, ale to vůbec nevadí, na takový film se stejně moc nekouká kvůli příběhu. Soubojů je plno, vlastně skoro celý film a i když nejsou tak originální jako v novějších filmech, tak rozhodně nenudí. ()

hefoo 

všechny recenze uživatele

Tento film patril k prvým spolu s legendárnym Drunken Masterom čo som videl s Jakciem ešte kedysi dávno na VHS. Skvelé, bojové scény fastanstické, Pai Cheng-Tien aka Siu Tien Yuen nezabudnuteľný, záporák jang Lee Hwang ktoré si zapametáte hneď len keď ho uvidíte, nemožem mu nić vytknút pretože je to nostalgické... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Průměrný kung fu snímek s Chanem. Drunken Master byl mnohem vypilovanější. Hrají zde prakticky stejní herci, ale rozdíl je dosti patrný. Je s podivem jakým progresem procházejí Jackieho snímky, ta úroveň s jakou se zvedá kvalita nelze přehlédnout. Když bych šel postupně tak PĚSTI SMRTI (1976) hrozná nuda, KŘÍŽOVÁ CESTA ŠAOLINEM (1976) začíná probleskovat místy humor. ŠKOLA HADA (1978) ještě stále to není ono a je zde cítit hrozná nevyrovnanost. Místy vtipné (tlustý chlapec s pihou), MISTRŮV SYN (1978) jasně nejlepší Jackieho film první dekády. MLADÝ MISTR (1980) už představuje prakticky sázku na jistotu. Což by se dalo říct i o jednom z posledních Šaolinských filmů PÁN DRAKŮ (1982). Pak už se Jackie pomalu přesunul z vesnice do města. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Některé scény z tréninku byly zkopírovány ve hře Tekken 3, a to v animacích herní postavy Leie Wulonga. (Raztubyl)
  • Film existuje v několika verzích sestřihu: hongkongská má 98 minut, britská 92 minut, německá a americká mají po 90 minutách. (Rominator)

Reklama

Reklama