Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (118)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Příběh hodně podobnej jako v Opilém mistrovi, takže více méně o ničem a zase je to všechno o kung-fu. Jackie si to klasicky dává a nedokážu najít dost velkej superlativ, aby ho to vystihlo. Snad jen toho humoru mohlo bejt kapku víc a a chyběla mi tam nějaká scéna, kde by se v boji použily okolní věci. Každopádně parádní film, kterýmu k pěti hvězdám chybí jenom kousíček. Snad jen ten ruskej bojovník byl trošku zbytečnej, ne? ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Jui kuen ze stejného roku mi k srdci moc nepřirostl a ještě v první půli She xing diao shou jsem si říkal to samý. Jenže v půli druhé se vše najednou otočilo, začalo to nabíralo neuvěřitelné obrátky, vyhnuli se tu trapným vtipům a jakoby se to celé posunulo do dalšího levelu s lepší choreografií. [6,5/10] ()

Reklama

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Klasický Jackie Chan připomínající film Mistrův syn. Scénář jako kdyby z oka vypadnul ještě pár dalším filmům, ale to vůbec nevadí, na takový film se stejně moc nekouká kvůli příběhu. Soubojů je plno, vlastně skoro celý film a i když nejsou tak originální jako v novějších filmech, tak rozhodně nenudí. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný překvapení, starým Hongonským peckám se totiž vyhejbám jako Křejčír vězení.Ty nesnesitelně tupé dialogy a infantilní humor mě vždycky neuvěřitelně iritovali a ani filmům s Brucem Lee sem nidky nepřišel na chuť.O to větší šok pro mě byla Škola Hada.Chana si totiž pamatuju už jen jako akčního hrdinu bláznivých a dobrodružných filmů, kde víc než své bojové znalosti předvádí neskutečné kaskadérské kousky.Při sledování filmu sem vlastně slintal blahem nad neuvěřitelně dokonalou choreografií soubojů a nad Chanovými pohyby sem nevěřícně a s nadšením kroutil hlavou.Přiběh je sice jednoduší než základka v Horní Dolní, ale bavil mě a ten infantilní humor mě překvapivě celkem sednul.Jang Lee Hwang byl famózní bad-ass a z tý ulitlý hudby sem sral smíchem.Snad první kung-fu film s týhle éry co mi nelezl krkem a upřímně sem začal přemýšlet, že si možná něco s Chanem ještě seženu a šmrcnu to Bolo Yeungem.Kdyby se na konci Chan nezměnil v nadrženou domácí kočku, snad bych přihodil i pátej hvězdičák.80%. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Boh vás ochráni a prinesie vám potešenie." "Potešenie? No áno. Tak to ste tu správne. Naše dievčatá Vás potešia."     Bláznivá akčná komédia, v ktorej mladučký Jackie Chan kráča v šľapajach legendárneho Bruca Leeho (v takej humorne odľahčenej forme). Choreografia scén s bojovým umením je vskutku parádne prepracovaná a má navyše aj pridanú hodnotu v podobe vtipného humoru (pobavil ma napr. ten "handrový súboj", či súboj ešte netrénovaného Chackieho s "nenápadnou" asistenciou starého majstra), to je však tak zhruba všetko, čo by som mohol na tomto filme pochváliť (ak nerátam pekne zreštaurovaný obraz). Ja totiž hodnotím kvalitu filmu ako celku a tu musím byť veľmi kritický. Film má totiž tupý scenár i dialógy a častokrát i dosť nahlúply humor. Hraje tu ešte k tomu hudba, ktorá je buď úplne príšerná (ako z nejakej rozprávky pre najmenšieho diváka), alebo nevhodne zvolená (elektronická od Jeana-Michela Jarreho). Pri scéne výcviku som si spomenul na Tarantina a jeho Kill Bill a skutočne sa mi potvrdilo, že tento film bol pre Tarantina veľkou inšpiráciou (považuje ho za jeden z 10 najlepších kung-fu filmov všetkých čias). Iba moje sympatie k Jackiemu Chanovi mi bránia ísť s hodnotením ešte nižšie. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Některé scény z tréninku byly zkopírovány ve hře Tekken 3, a to v animacích herní postavy Leie Wulonga. (Raztubyl)
  • Siu Tien Yuen si zahrál s Jackiem Chanem vedle tohoto snímku také ve filmech Kung-fu Kid (1979) a Mistrův syn (1978) vždy v roli mistra bojových umění, který Jackieho učí bojovat. (Rominator)
  • Jackie Chanovi byl vykopnut při boji s Hwang Jang Lee zub a při natáčení jiné akční scény si rozřízl paže mečem. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama