Reklama

Reklama

Železný opičák

  • Hongkong Shao nian Huang Fei Hong zhi: Tie Ma Liu (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Železný Opičák je ve svém městě něco jako Robin Hood - bohatým bere a chudým dává. Wong Kei-Ying se dostane do rvačky se zloději, kteří se ho snažili okrást. Vojáci si toho všimnou a je zatčen spolu s mnoha občany, kteří jsou podezřelí z toho, že se vydávají za Opičáka. Wong Kei-Ying slíbí pomoc při dopadení lupiče. Jeho podmínkou je, že propustí ostatní lidi. Bohužel jeho syna si tam nechají jako záruku, aby jim spolu neutekli. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Železný opičák, maskovaný hrdina, který (má blíž k Zorro mstitelovi, než Robinovi Hoodovi) ztrpčuje život místnímu zkorumpovanému úředníkovi a pomáhá chudému lidu. Námět nic moc, ale o ten nejde, protože v těchto filmech je vcelku jedno, jakou záminku si scénáristi najdou. Především tady jde o souboje a trochu humoru. Oba dva bijci jsou ve skvělé formě a je radost na to koukat, ale přiznám se, že bych mnohem raději viděl Donnie Yena bez drátů a zrychlených záběrů. Když jde o fantasy, nemám proti nectění fyzikálních zákonů nic, ale tady to nebylo třeba. Choreografie byla velmi dobrá a tvůrci by si vystačili i bez té přepálenosti. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších wu-xai kung-fu filmů, které jsem měl zatím možnost vidět s výborným hereckým obsazením a skvělou choreografií bojových scén, kde jsou snad použité všechny možné zbraně a všechny možné techniky HK filmového průmyslu své doby. Lepší bojová komba než ve hře mortal combat, díky zrychleným scénám a dobrá akční hudba. 85% ()

Reklama

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Mladý Fei-Hung poctivě kopíruje pohyby Jeta Li a opravdu bojuje v duchu předchozích filmů (ne těch s Jackie Chanem, ten preferoval tvrdý styl a opilý box). Donnie Yen, který si zde střihl roli Fei-Hungova otce, již v tomto snímku ukazuje trošku z Wing-Chun (základní postoj má stejný jako v Ip Manovi). Pecka pro labužníky. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Škoda toho až příliš přehnaného drátování v soubojích a podobně přepálených kung-fu prvků hraničících až s fantasy, v jinak dokonale choreograficky zpracovaných soubojích působí trochu jak pěst na oko. Yuen Woo-ping se tu v bitkách naprosto urval ze řetězu a udělal z filmu takřka nepřetržitou řežbu všech proti všem, ve které opičí kopy ustávají jen v těch několika málo chvílích kdy se vypráví minimalistický příběh (bohatým bral, chudým dával, atd.) a nebo probleskují střípky typicky švihlého čínského humoru. Krom toho se jen kope a mlátí... a také lámou vazy, podřezávají krky a do krve mlátí děti, protože Iron Monkey je na standardy žánru nezvykle brutální, místy až do celkem solidního gore - což mě celkem příjemně překvapilo. Stejně jako celý film, jen nečekat víc než "jen" hypernabušené souboje. 8/10 ()

teutates 

všechny recenze uživatele

UÚuu... klenot Hong Kong-skej tvorby. Iron Monkey ( niečo na štýl Slovenského Jánošíka :) výrazne prispel do mojej vydenej zbierky... tzv. "stará škola" plná mravných ponaučení a múdrych viet plných kung fu. Mnohokrát vydení boj dobra a zla dostáva úplne novú tvár a nechýba ani častokrát zabudnutý nadhľad... 8/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama