Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel, tohle šlo mimo mě. Předně mě vůbec nebavil charakter postavy Chana, zasmál jsem se jenom párkrát a bylo mi úplně jedno, proč se ty souboje tam odehrávaj. Místy navíc působí výměny chvatů nacvičeně, což by nebyl problém, choreografie je fajn, problém vidim v úplně nezáživnému nasnímání těch bitek, postrádá to určitej drive. Jelikož se navíc přechází z jednoho souboje do druhého a film nemá nic víc, co by nabídl, tak jsem si k tomu nevytvořil vztah. Ale bitka s mistrem a jeho čepičkou byla geniální. Celkově co zde předvádí Chan je mistrovský. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Není to žádná velká pecka. Ale zase na druhou stranu koukatelný nadprůměr té doby. Jackie Chan byl skvělý, skvělé souboje, docela i příběh. To vše je v naprostém pořádku. Hluchých míst je málo. Co mi nejvíc vadilo, byla komediální stránka filmu, která to trochu srazila. Vtipné scény ? Spíš trapné. Ale nevadí. Přesto tu čtvrtou hvězdu s odř.ušima dám. Celkově to vidím na dobrých 70% = **** ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se snažil dokoukat LEGENDU, než ji HBO GO na konci února stáhne z nabídky (sekce Poslední šance). Ale nešlo to. Sled neuvěřitelně trapných scének, fackovacího bojového umění a tzv. "čekací akční choreografie" kdy jeden džudista čeká vždy vteřinu na toho druhého, než ten stihne provést nový chvat, mě dokonale odradily... Všem, co se to před třiceti lety líbilo, to hrozně moc přeju, ale moc by mě zajímal názor někoho, kdo si to dneska pustí znovu a nechá si dobrovolně pošlapat nostalgické vzpomínky. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Mistrovský mix humoru a perfektní akce. Choreografie bojových scén je naprosto neuvěřitelná - kung-fu filmů už jsem viděl víc, ale pohled na "opilý" bojový styl v podání Jackieho Chana nemá obdoby - je to způsob boje plný humoru, zdánlivé neohrabanosti a baletní ladnosti.Yuen Woo-ping dokazuje, že skutečně kvalitní snímek se nemusí nutně opírat o propracovaný scénář... co si budeme povídat, děj je dost slaboduchý. Gejzír neuvěřitelných nápadů však dává na tento malý nedostatek zapomenout. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

903. hodnocený film: Opět spousta zábavy, skvělých bojových akcí a do toho ten Jaskie Chan, který opravdu dokázal s tímhle prorazit. Je to radost na něj koukat, jak si hraje a při tom hraje. 4* jsou ale maximálním hodnocením pro tenhle snímek, protože už mi to přijde jako obehraná písnička. Ale dobrá písnička... 4* ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Hlavná postava Wong Fei-hung bol v skutočnom živote predstaviteľ bojového umenia a tradičnej čínskej medicíny. Žil v období konca vlády dynastie Qing. (Peter-1307)
  • Podliaka hrá Hwang Jang Lee, kórejský špecialista na Taekwondo, známy svojimi kopmi, čo presvedčivo ukázal aj v snímke. Avšak treba podotknúť, že filmom prezentovaný systém "kop diabla" je len fikciou. (Peter-1307)
  • Jedná se o raný milník v kung-fu komedii, díky které se Jackie Chan (Wong Fei-Hung) proslavil. Chanův honorář byl 50 000 hongkongských dolarů. (Peter-1307)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno