Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (116)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mé znovusetkání s Dentistou po letech už nebylo stejné, jako kdysi. Na jedné straně jsem si uvědomil, že můj oblíbený Yuzna se příliš neodvázal, na druhé straně mě znovu potěšil jistý nihilismus snímku. Skvělý šílený Bernsen začne postupně vraždit téměř na potkání, a při tom mu (doufám) držíte palce, aby ho chytli co nejpozději. Dentální zákroky jsou báječné (i když vidíte, že se jedná o triky.... které se nápadně podobají těm z Akumulátoru 1 /1994/). Zabodnutí zubařské sondy do chlapcovy dásně, rozvrtání zubu největší vrtačkou, vrtání jazyka (,,Dejte ten jazyk na stranu!") a zpěv zubařské vrtačky bez konce (hned si jeden vzpomene na Maratonce). Osobně bych uvítal ještě bizarnější masomlejn, ale i tak zůstanu u původního hodnocení. Fajnové! ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Náš hrdina je úspěšný a bohatý zubař co má doma krásnou manželku. Tak v čem je problém? Ona jej podvádí s pohledným čističem bazénů. Dentista jej zabije a manželce na udělá opravdu důkladnou nápravu ústní dutiny. Navíc nepříčetně rozzuřený začíná podobné brutalní praktiky provádět i na svých pacientech. Ovšem celkově je to dost nuda. Gore efekty jsou zajímavé. To samé by se dalo říct i o námětu příběhu. Ale Yuzna opět selhává v tom nejdůležitějším. Film má nulovou atmosferu. Horor DENTISTA nepřipomíná ani trošku. Spíše sadistickou prasárnu. I nahoty tak typické pro jeho filmy jsem se moc nedočkal. Ale věřím že právě tohle vrtání ve zkažených zubech zaobalené do ničeho si své diváky najde. Na druhou stranu kde jinde přesvědčíte brutalního zabijáka aby Vás nechal naživu, když mu slíbíte že si budete poctivě 3x denně čistit zuby? ()

Reklama

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia Re-Animatora nám prinášajú príbeh o zubárovi, ktorý má na prvý pohľad všetko, ale po tom čo pristihne svoju ženu s údržbárom, mu trochu zašibe a odnesú si to nič netušiaci pacienti. Brian Yuzna tu je možno vo svojej najlepšej forme a Corbin Bernsen hrajúci doktora Feinstona je taký skvelý, až je človeku sympatický. Človek sa nenudí ani chvíľu a detailné zábery vŕtania a iných praktík doktora sú skvelé. Normálne som dostal chuť ísť na kontrolu môjmu zubárovi... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nezaujímavý, nudný horor, ktorý ani nevydesí ani neznechutí. Jediný klad filmu by som videl v hlavnej postave. Nijako ma to nebavilo, čakal som od toho oveľa viac, než len chlapa, ktorý zošalie kvôli nevere. Moje sklamanie je neopísateľné a tak nemám čo kladného by som vám k tomu napísal ..možno ... kto chce robiť psychológiu, možno mu to niečo dá ale inak neodporúčam. Zo začiatku pekelná nuda s blbo natočenými scénami, myslel som si že sa to napríklad ku koncu zlepší a bude to krvavejšie, nestalo sa tak. Nečakajte žiadne extra brutálne scény a ani kvalitný a zábavný dej, navyše je tu všetko ľahko predvídateľné. Toto bola neuveriteľná nuda, fakt ma to nebavilo, takto nekvalitný horor sa vidí málokedy. Som zvedavý, ako vyzerá druhý diel. Pozriem sa na to, pretože táto séria je známa svojim jemným nožným fetish pornom. Aj to ma sklamalo. Okrem vyzliekania pančušiek sfetovanej pacientky na zubárskom kresle sme sa toho veľa nedočkali. Príliš som očakával, málo dostal. Mierne gore s množstvom zbytočných scén. Dej je daný vopred, netreba nad niečím zbytočne bádať, len sledovať čo že za vtákovinu to zase bude a tiež že je. Proste strašná nuda, mimo pár slušných záberov v ústnej dutine. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších komedií a já ji ještě neokomentoval, trestuhodná nedbalost! 'Dentista' aneb 'Pár dnů ze života jednoho ne úplně normálního zubaře'. Mistrovský kousek nízkorozpočtové filmařiny, u kterého se vždycky chlámu jako tupé hovado... Každému jednou může přetéct jeho pomyslný kýbl nervů. Tomuhle doktorovi nejenže přeteče kýbl, ale ještě mu i parádně hrábne. A v rámci svého boje proti zubním kazům začne bojovat i proti zkaženosti mravní, a to podle svých přísných, šíleneckých kritérií. Scény "očišťování" jeho nevěrné ženy v ordinaci "La Scala" za hudebního doprovodu italské opery, nebo "léčba" odporného chlápka z berňáku, jsou k popukání. Škoda toho levného televizního zpracování, tahle látka by si zasloužila mnohem deviantnější scénář, režii nějakého prvoligového rejži a pořádně zazobaného židovského producenta s kapsami plnými doláčů. A taky škoda, že týpek v hlavní roli už dneska bude asi v důchodu - je dokonalý. (pozn.: Kdysi jsem četl nějakou horrorovou povídku (novelu?) s hodně podobným tématem, o falešném zubaři, který se vždycky vetře do nějaké zubařské ordinace, odkrágluje personál a pak přijímá pacienty, na kterých provádí svoje umělecké, futuristicko-zubařsko-horrorové experimenty... jen si už zaboha nevzpomenu, jak se to...) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). (Musak)
  • Počet mrtvých - 4 (Musak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno