Reklama

Reklama

Society

Trailer

Obsahy(1)

Rodina Billa Witneyho (Billy Warlock) se na první pohled ničím neliší od ostatních obyvatel Beverly Hills. Jsou to úspěšní, bohatí, ve svých oborech uznávaní lidé... Ale za pozlátkovou slupkou se skrývá cosi zlověstného! Cosi, co Billiho přinutí hořce litovat chvíle, ve které zatoužil poznat skutečnou pravdu. (kosta73)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Když člověk přistoupí na tu osmdesátkovou klišoidní hru, je Society docela dobrá zábava. A jak už bývá u osmdesátek a praštěných hororových režisérů zvykem, ke konci se to celé absolutně zvrtne, což už musí bavit každého. Asi nikdy mě nepřestane fascinovat, jaké úchylárny tenkrát vznikaly. Bizar gore. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

No nudit se budete u tohoto filmu přesně prvních 75 minut, ve kterých jsou takové ty obvyklé teenegerovské potíže - škola, sex, škola, auta, škola, fotbal. A napřeskáčku taky mimoňské řečičky ala Plan 9 from Outer Spece (jenže uplně nefunkční a nevtipné. jedna sexy roštěnka a pomrkávání po Frankensteinově nevěstě toho moc nezachrání. A ta závěrečná super řežba? Přehlídka toho, co všechno se dá udělat ze slizu, to už raději doporučuji přímo Sliz (1988). Society je film, který strašně rychle zestárl a zosobňuje vše špatné z osmdesátek, nikoliv to fajné. Výsměch majstrštykům jako Braindead, Evil Dead či Bad Taste. A že je Straussova hudba skvělá? No to samozřejmě je, ale WTF ... ??? ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Režijný a nadpozemsky úchvatný debut Briana Yuznu nakrútený za päť týždňov v roku 1989, ktorý sa však na americký trh dostal až o necelé tri roky neskôr, teda v roku 1992. Seriózny, dalo by sa povedať splatter, ktorý svojou priamočiarosťou a originalitou drží diváka v napätí hneď od začiatku. Tajomstvom zahalenej spoločnosti vyššej vrstvy “The Society”, ktorej sa podarilo za tie roky sformovať celkom silnú organizáciu uprednostňujúcu svoje záujmy a potreby nad všetko ostatné, padol do oka v tomto prípade 17 ročný mladík Bill Whitney začínajúci tušiť a čím ďalej tým viac si uvedomovať, že svojim počínaním sa zahrabáva čoraz viac do sračiek, z ktorých nie je návratu. Society je jeden z tých filmov, o ktorých čím menej informácii pred zhliadnutím človek vie, tým lepšie. Mňa to doslova rozflákalo naruby. Jedna z najväčších peciek čo som mal možnosť vidieť. Záverom by som ešte spomenul, že okrem nadpozemského filmového zážitku je tu k počutiu aj hudba z podobnej kategórie, a to od Ludwiga van. "SOCIETY WAIT FOR YOU!". ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Béčko, u kterého se dost možná budete hodinu nudit, abyste nakonec byli odměněni půlhodinkou fujtajblových bizarností, kteréžto už jsou hodně zábavné. Trošku mi to závěrečné soutělí připomnělo film Slither (2006), nedivil bych se, kdyby tady nějaká ta inspirace vážně byla. Ale zpátky k Society. Protože už moc dobře nesnáším osmdesátkové teenagerské chlapecké hrdiny, bylo pro mne sledování dvou třetin tohodle filmu dost ubíjející záležitostí. Díky bohu za ten konec, jinak by to bylo maximálně za dvě hvězdy. ()

Doldus 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny podprůměrného paranoidního thrilleru naprosto zachraňuje, dokonce vystřeluje do nadprůměru závěrečná půlhodinka, která hodí za hlavu všechny iluze o reálném světě a nabízí neuvěřitelný bizár, surrealismus a, ehm, humor?! Ano, někdy i jedna část naprosto převálcuje celek a jsem rád, že jsem se k filmu nachomýtl, poněvadž jsem si zase trochu obohatil a posunul diváckou zkušenost. Díkybohu, že film byl béčkový skrz naskrz, protože jedině tehdy mohl ten konec fungovat v kontrastu se zbytkem. "Shunting" scéna mě nejen poučila o lékařském termíně v angličtině, ale hlavně se mi asi navždy vryje do paměti jako jeden z "výdobytků" body horror žánru. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu zabralo pět týdnů. (Holina)
  • Brian Yuzna v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama