Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou filmu režiséra Bořivoje Zemana je nejoblíbenější postava českých pohádek Honza, který se vydá do světa za štěstím. Ovšem není to hloupý Honza, nýbrž chytrý a veselý mládenec, který má rád lidi a nesnáší nespravedlnost, ať už se děje lidem nebo zvířatům. Netouží po království, ani po princezně, ale usiluje o prosté lidské štěstí, které se dobývá rozumem a prací. Honza nebojuje s nadpřirozenými vlastnostmi, ale s lidskou zlobou, závistí, lakotou a omezeností. (Česká televize)

(více)

Recenze (307)

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Tak tahle pohádka se mi nidky nelíbila. Proti Jiřímu Kornovi nemám vůbec nic, jeho Svítí, svítí slunce nad hlavou si pobrukuji vždy, ale celková pohádka se mi tedy moc nezamlouvá. Babka s kosou mi nahání husí kůži ještě dnes, tak jako výkřik Slávky Budínové: A ty hnipej nebo celkové to podivné království. Ale scéna se žebračkou nebo vaření sekyrkové polévky mi málokdy unikne. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Normalizační pohádka. 1)  Nemá to ty grády jako pohádky ze začátku padesátých let. Inu, normalizace je taky neměla._____ 2)  Ale budovatelský podtext se tu objevuje._____ 3)  Očividný neherec dabovaný 28letý Jiří Korn byl pěkný kluk._____ 4)  Mizerný scénář nedovoluje dát více než dvě hvězdičky i po opakovaném zhlédnutí. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka, která však kupodivu zůstává trochu stranou Popelky a dalších vánočních pohádek a to i ve vysílacích časech televizí. Je to asi tím, že je to letní pohádka. Pamětníci si dodnes vybaví chytlavou písničku Honzy - Jirky Korna ,,Svítí, svítí slunce nad hlavou...'' a recept na ,,sekyrkovou polívku '' od těch dob zná jistě nejedna řádná hospodyňka ! :-) * * * * ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Poslední dílo největšího českého filmového pohádkáře Bořivoje Zemana, o jehož kvalitách svědčí již pouhý fakt, že působí svižným a uvolňujícím dojmem i po mnoha opakovaných shlédnutích. Do své role výborně zapadl Jiří Korn, ale nepostradatelnými jsou také vynikající herci ve vedlejších úlohách. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Zásadní otázka zní: KOHO SAKRA MŮŽE NAPADNOUT, ŽE OBSADÍ DO ROLE PRINCE KORNA? Tohle je to, oč tu běží. Pohádku jsem viděla už kdysi dávno pouze jednou. A to mi stačilo. "Hloupý" Honza, který asi ani není tak hloupý jde za štěstím. Nemyslím, že by tím štěstím byla Naďa Konvalinková. Hrozná hudba nazpívaná samotným Kornem je úděsná. A není to jen jeho děsivým zpěvěm. Nelíbilo se mi tady snad opravdu nic. Jen hezké přírodní prostředí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Jiří Korn při natáčení jedné scény zlomil Valerii Kaplanové dvě žebra . (Stocki)

Reklama

Reklama