Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (747)

nash. 

všechny recenze uživatele

Zasadit druhý díl do prvního dílu byl nápad vskutku geniální (ale to já vlastně říkám u této série snad u všeho), a nejen proto, že snad nikdy předtím ani potom nedošlo u filmu k tak dokonalému propojení prvního a druhého dílu. Vynikajcí pokračování, které má opět výtečný scénář, zběsilé tempo, kulometnou kadenci zvratů, spoustu humoru, vynikající dvojku Fox-Lloyd, která jako Marty a br. Brown potkává sama sebe a stává se nejen svědkem, ale také aktivním účastníkem osudů svých minulých "já". Ve scénách z roku 1955 je navíc spousta momentů, které svým způsobem obohacují tytéž scény z prvního dílu, a navíc je tu závěr s geniální (už zase) pointou. Pro někoho možná film ztrácí body svou naivní vizí roku 2015, která se s realitou zcela míjí, já však tu očividně přestřelenou vizi považuji nejen za výborný vtip, ale vlastně i za součást příběhu a téma úvahy čím vlastně Marty s Brownem způsobili, že se naše realita roku 2015 změnila a neodpovídá té filmové. Zkrátka druhý Návrat do budoucnosti zůstává stále skvělou zábavou a klasikou žánru, pro mě klasikou patřící do zlatého fondu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Už ani -pro mnohé geniální- první díl mě moc nenadchl, ačkoliv jsem nemohl opomenout sympatického J. Foxe, řadu zajímavých nápadů a hlavně propracovaný scénář o cestování v čase a změnách přítomnosti. Druhý díl je na tom v mých očích kvalitativně skoro stejně, takže mé hodnocení berte s rezervou a zaměřte se na to, jak moc se vám líbil první díl. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

I když se při natáčení jedničky s pokračováním nijak zvlášť nepočítalo, naroubování dalšího dílu proběhlo poměrně hladce a dokonce ani nebylo moc poznat, že 17 letého Martyho hraje 28 letý herec, je to pořád ten stejný sympaťák. Odkazy na předchozí díl jsou trefné, vtípky velmi příjemné, opět vhodné pro celou rodinu jako relax k večerní TV a navíc ještě potěší i dosti zajímavé ztvárnění budoucnosti. Bohužel jak se tak rok 2015 blíží, můžeme už tušit, že idea budoucnosti tohoto filmu bude naplněna asi jen stěží, Čelisti máme pořád jen 4 a moje škodovka ne a ne vzlétnout. 7/10 ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi zlé pokračovanie!!! Síce to príbehovo pokračuje tam, kde jednotka skončila a počas celého filmu sa to okolo udalostí z jednotky aj krúti, ale už to nie je to pravé. Prvá hodina otrasná (uškriekané, žiadna dobrá akcia, vôbec to nebolo vtipné, bez poriadnych nápadov...). Nevládal som a už som to chcel vypnúť. Lebo ma už ani nezaujímalo ako to celé dopadne. Druhá polovica už bola lepšia (možno len preto, že sa to prelínalo s dobrou jednotkou). ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Úspěšné pokračování prvního dílu. Tentokrát se posouváme v úvodu filmu do roku 2015, kde můžeme vidět vynálezy moderní doby a také jednu narážku na Spielbergovi Čelisti, abychom se vrátili do současnosti a pak ještě do minulosti, do roku 1955, protože naši hrdinové zjistí, že je cosi špatně. Že je to trochu komplikované? Ano je. První díl měl zcela jasnou a přímočarou dějovou linii, což o dvojce neplatí. Má sice propracovanější scénář, ale divák se místy může ztrácet v ději, protože ten se na něj valí kosmickou rychlostí. Opět výborní Fox i Lloyd, pěkné triky a Silvestriho hudba. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (86)

  • V niektorých záberoch, kde je možné vidieť DeLorean z diaľky, nebolo použité skutočné vozidlo, ale iba model vo veľkosti 1:15. Jednalo sa však iba o scény, ktoré sa kompletne natáčali pred modrým pozadím. (m.a.t.o.)
  • V hotelovém apartmá je Biff Tannen (Thomas F. Wilson) hrubý na Lorraine (Lea Thompson) a strčí do ní až upadne na zem. Martyho matka nejprve nemá žádnou obuv, ale v dalším střihu je najednou obutá. (Shadowrat)
  • Biffovo (Thomas F. Wilson) kasíno je v skutočnosti Plaza Hotel & Casino, nachádzajúci sa v centre Las Vegas. (m.a.t.o.)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama