Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (745)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Už ani -pro mnohé geniální- první díl mě moc nenadchl, ačkoliv jsem nemohl opomenout sympatického J. Foxe, řadu zajímavých nápadů a hlavně propracovaný scénář o cestování v čase a změnách přítomnosti. Druhý díl je na tom v mých očích kvalitativně skoro stejně, takže mé hodnocení berte s rezervou a zaměřte se na to, jak moc se vám líbil první díl. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

O niečo slabšie pokračovanie, aj keď nie o moc, ale z pohľadu našej generácie zaujímavý výlet do našej doby a roku 2015, čo trochu "sklame", pretože nemáme v bundách zabudované sušičky, lietajúce skateboardy ani autá na nebi, aj keď lietajúce autá už prišly. (kto by kedy povedal, že s ním prídu práve Slováci) ) . Príbehovo pestré a divoké a dejová linka s Biffom a jeho ukradnutým Almanachom 1950-2000 je výborná. Návrat do 50-tych rokov opäť potešil. 80%. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pokracovani primo navazuje na prvni dil a je tu opet stejne obsazeni, coz je dobre. Chybi jen Crispin, ale zas tak moc to nevadi. Dej filmu je originalni, budoucnost je skvela a zmenena pritomnost taky, ale mohlo ji bejt vic. A cast, ktera se odehrava v roce 1955, jako prvni dil, sice ukazuje nekolik scen z prvniho dilu, ale jinym uhlem pohledu, takze to je opet perfektni. Triky, hudba, herci, scenar jsou opet super a tenhle dil je stejne dobrej, jako prvni, ne li lepsi. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

No nic extra. Herci slušně přehrávali, místy trapný. Zachránila to poslední třetina, kde zapracovala fantazie a děj se hezky zamotal (vlastně takový byl už od začátku, jen ho shazovalo přehrávání, stupidní hláška "Nebuď srab", a blbec, co si nezamkne auto). # Zpětně musím uznat, že má "dvojka" nejpromakanější děj, ale provedení pokulhává. # příběh 7 | hudba 6 | humor 2 | akce 4 | napětí 2 | pustil bych si znovu 5 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pokračování dokonale oživující a navíc upgradující koncept prvního filmu. Od prvních vteřin neskutečná jízda, která baví hravou interpretací budoucnosti (Čelisti 19 - Tentokrát je to hodně osobní!) a následně stanovuje silného MacGuffina, logicky podněcujícího postavy ke strhující a napínavé naháněné a schovávané před sebou samými - kolikrát jsem si říkal, jak bylo v osmdesátkách vůbec možné napsat něco na pohled tak jednoduchého, co ale zarazí do sedačky a až do konce nepustí. Každé povinné zdržení a zhacení plánů v závěrečné časové linii opakovaně prožívám více než drtivou většinou akčních spektáklů a epických dramat. Jestli zpět v čase, tak jedině do amerických osmdesátých let, pár let neopustit kinosál a do pokoje si pověsit plakát s Martym McFlyem a Emmettem Brownem. 90% ()

Galerie (166)

Zajímavosti (86)

  • V bare Cafe 80's sa objavili ako čašníci videa Simulacra v štýle Max Headroom na televíznom monitore propagujúcom denné zľavy Ronald Reagan, Ayatollah Khomeini a Michael Jackson. Bar bol namaľovaný pastelovými farbami inšpirovanými seriálom Miami Vice (od r. 1984). Slávny hit "Beat It" od Michaela Jacksona bola tiež jednou z piesní používaných ako hudba na pozadí. (Raccoon.city)
  • Dlouhé roky se tradovalo, že Crispin Glover, který v prvním díle hrál otce Martyho McFlye (Michael J. Fox) George, nebyl v pokračování obsazen kvůli přemrštěným nárokům na honorář. To však byla pomluva a až po letech vyšlo najevo, že Robetovi Zemeckisovi a scenáristovi série Bobu Galemu vadila Gloverova kritika konce prvního dílu, který v kontextu tehdejší doby označil za Reaganovský –místo lásky a rodinných hodnot jsou preferovány peníze a majetek. Po různých naschválech a nabídce na honorář pouhých 125 000 USD, proto Glover pokračování odmítl. Zemeckis však jeho postavu v ději potřeboval – použil proto nevyužité záběry z prvního dílu a také najal Jeffreyho Weissmana, který s protetickou maskou tváře vzhledově odpovídající Gloverovi natočil nové záběry. Glover studio za použití své podoby zažaloval a obdržel mimosoudní vyrovnání 760 000 USD. Jeho žaloba se pak stala základem k dnešním smlouvám na ochranu osobnosti při využití podoby herce pomocí speciálních efektů a digitání technologie. Příběh má i dobrý konec – se Zemeckisem se během let usmířili a Glover se objevil v jeho Beowulfovi (2007). (kenny.h)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama