Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (744)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Rovnako dobré a možno najlepšie pokračovanie filmu, ktoré poznám. Myslel som že bude ťažké vymyslieť niečo, čím by nás autori prekvapili a ono tiež bolo ťažké, ale podarilo sa im to skvele V tomto diele, zažijeme taký časový slalom, ktorý nám len pomotá hlavu, ale pripadá mi, že i keď v prvom diele bola nasadená latka dosť vysoko, v druhej časti v tom pokračuje, je to pekné sledovanie. Michael J. Fox bol skvelý herec a Elisabeth Shue bola pekelne krásna a tiež nebola na zahodenie čo sa herectva týka. Doktorko (Christopher Lloyd), ktorý má všetko na svedomí, je ale najlepší. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pýtať sa Zemeckisa a Spielberga, ako dokázali s takou ľahkosťou a samozrejmosťou natočiť túto trilógiu, poprípade iné klasické Amblin filmy, by bolo niečo podobné, ako sa spýtať autistu, ako dokáže za sekundu vypočítať odmocninu z ľubovoľného vysokého čísla. Je to predsa tak jednoduché! Na týchto filmoch vidíme, ako dnešný trikový film nie je v globále schopný kvalitatívne nadviazať na klasikov žánru rokov minulých. Zemeckis natočil tri filmy v jednom, filmu plného nápadov, fórikov a vizuálnej hravosti. Vzhľadom na jeho roztomilú predstavu sveta, v ktorom dnes žijeme (určite nie až tak vážne myslenú), nedokážem film ohodnotiť inak. Jednu zanedbateľnú výčitku mám k hrúbke onoho almanachu, asi by sa jednalo o niekoľkozväzkovú encyklopédiu:) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Marty McFly na další cestě za lepšími dnešky menší úpravou včerejšků a zítřků.. Jistě, problematika časového paradoxu dostává trýznivým holobičem na holoprdel, ale když vidíte ty vyvalené oči C.Lloyda, létající DeLorean a legrační masky, jde vědecký náhled na cestování časem stranou a užíváte si v strhujícím tempu servírované technické a módní vychytávky kýčovité budoucnosti, Silvestriho (hlavně v dramatických pasážích) nezaměnitelný rukopis a především ten všudypřítomný feeling hravosti a nevinnosti komedií z přelomu 80. a 90.let, jenž aby v současnosti člověk hledal marněji než Biffa za stolem studentské menzy. A teď mě omluvte, jdu se s Almanachem sportovních výsledků z let 2010 - 2035 v pod paží ucházet o místo hlavního bookmakera sázkové kanceláře Fortuna a mám takový divný šimravý pocit na bankovním kontu, že mě přijmou.. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Back to the Future 2, je rozhodně lepší než jednička. Je to proto, že je nacpaný nápady, zvraty a díky poměrně častějším časovým změnám je strhující natolik, že divák ani nemá prostor k přemýšelní nad případnými nedostatky. Zemeckis dokázal udržet vysokou úroveň zábavnosti po celý film a v záběru ji ještě vygradovat nášlápnutým finále. Pasáž v budoucnosti je přesně taková, jakou od podbného sci-fi požaduji, exploze designových a technologických nápadů. Prostřední pasáž zase k dokonalosti dotahuje motiv ovlvňování dějin a závěr v sobě má to nejlepší z jedničky na druhou. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Dvojku mám z celé série asi nejradši. Marty je tu fakt drsný frajer a létající skejt by si doma přál snad každý. Navíc Mártyho holka je opravdu kočka. ***Věděli jste, že: Režisér Robert Zemeckis ve své době rozšířil fámu, že létající skateboardy opravdu existují a že fungují na magnetický pohon. V příštích týdnech skejťáci z celé Ameriky zavařili telefoní linky firma Mattel, jejíž logo bylo v rámci producent placementu na skateboardech. V Mattelu záhy vzdali snahu vysvětlovat pravdu a volajícím tvrdili, že kvůli žalobě smějí rozjet produkci až roku 2015. No, třeba se máme na co těšit;) *** ()

Galerie (167)

Zajímavosti (86)

  • V niektorých záberoch, kde je možné vidieť DeLorean z diaľky, nebolo použité skutočné vozidlo, ale iba model vo veľkosti 1:15. Jednalo sa však iba o scény, ktoré sa kompletne natáčali pred modrým pozadím. (m.a.t.o.)
  • Rímsa na veži s hodinami, ktorú Dr. Brown (Christopher Lloyd) v roku 1955 zlomil, je zlomená aj v roku 2015. (m.a.t.o.)
  • V původní verzi scénáře se opět objevil Peabody (Will Hare). Marty McFly (Michael J. Fox) mu v prvním díle porazil borovici, když coby podezřelý mimozemšťan ujížděl v DeLoreanu. Ve druhém díle Peabody v roce 1955 opět zahlédl přistávající DeLorean a vydal se ho hledat, což dr. Emmettu Brownovi (Christopher Lloyd) lehce ztížilo plány. Scéna nakonec nikdy nebyla použita, dochovalo se pouze několik fotografií. (M_J_Adler)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama